Concursul de tritica numaidecit literara.

Saturday, 12 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu va panicati, ca si tritica asta, e cam ca un fel de critica, doar ca mai bine facuta.

Deci, cu ocazia acestui unic si irepetabil (pina data urmatoare) mare Concurs, aveti de procedat precum urmeaza :

I. Sa alegeti un articol, care va convine la socoteala, din cadrul generos al rubricii Lifespiel de pe foaia de proaste moravuri si rele dar dulci obiceiuri cunoscuta-n sapte zari drept Trilema (si pe buna dreptate) ;

II. Sa criticati zisul articol pe blogul propriu si personal, intr-o cuvintare nu mai scurta de cinci sute de cuvintele, cu obligatia de-a cita corect sursa, asa cum procedeaza orice cetatean respectabil intelectual ;

III. Asta e tot.

La finalul unui interval de doua saptamini care se va incheia tot Simbata, da' pe 26 Noiembrie eu voi considera inscrierile de critici inchise, si voi purcede la a citi zisele critici, dupa cum se explica de altfel si-n seminalul articol despre obligatii pe Internet. Cindva in cursul zilei de Duminica voi anunta si premiile, care survin dupa cum urmeaza :

Premiul I, in suma de 500 de karme per participant, dar nu mai mult de zece mii de karme, celui care scrie cel mai bun comentariu. Ne prefacem ca suntem critici literari profesionisti, la nivel de studii doctorale in specialitatea "critica literara" la o imaginara facultate ideala de litere, si ne dam examenul.

Premiul II, in suma de 200 de karme per participant, dar nu mai mult de sase mii de karme, celui care scrie cel mai creativ comentariu. Nu e clar ce inseamna asta, dat fiind ca natura creativitatii-i imponderabila prospectiv.

Premiul III, in suma de 100 de karme per participant, dar nu mai mult de patru mii de karme, celui care scrie cel mai laudativ, sau cel mai injurios comentariu. Nu conteaza care din cele doua-i, ci pur si simplu in ce masura se indeparteaza convingator de realitate. Inteleg ca-i destul de neclar, da' nu vaz cum pot fi mai lamurit de-atit, asa ca ramine astfel.

Premiile le voi acorda eu, dupa cum consider. Cumulul de premii este permis, chiar daca improbabil.

Succes participantilor!

Category: Concursuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. Eu am facut ceva pseudocriptica dasta-da-ta, aici, ceva link catre tine.

    Da' ma rog.

  2. *deja

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Pai inseamna ca iti va fi foarte usor sa scrii un comentariu, avind deja antrenament.

  4. critic era culmea sa nu aiba antrenament. :D

  5. Iaca, pentru Concursul de Tritica numaidecat Literara, dara nu numaidecat pentru concurs, cat pentru placerea de a scrie pe marginea unor texte care-au facut istoria Trilemei:

    (in ordine invers cronologica)
    http://ioana75.wordpress.com/2011/11/15/asa-nu/
    http://ioana75.wordpress.com/2011/11/15/despre-meth-si-nu-numai-despre-meth-concurs-de-tritica-literara/
    http://ioana75.wordpress.com/2011/11/15/moartea-ca-o-veste-buna-pseudo-exegeza/

    Cu bine,
    Ioana.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 November 2011

    Ce-am vrut sa spun (dar poate ca m-am lungit prea mult cu vorba si nici prea bine inteleasa nu m-am priceput a ma face!) este ca anti-literatura nu-i literatura, nici contra-literatura nu-i literatura, nici imaginea nu-i (doar) literatura, nici deconstruirea unui text si reconstruirea lui nu-i literatura, ci doar un exercitiu, o aplicatie si-atat (asta legat de contextul discutiei cu Diana, mai sus citat)

    Inteleapta observatia. Se noteaza.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 November 2011

    Mnoa, avertizam onoratul auditoriu ca azi e Vineri 25 Noiembrie, si mintenas se incheie concursul.

  8. Zici ca n-a participat nimeni?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 November 2011

    Ioana.

  10. Si eu, da-i programat sa apara pe ultima suta :)

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 November 2011

    Haha ce smecherii!

  12. Lolz, scheduled fags.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Intrucit s-au inscris in total patru lucrari a doi participanti, rezulta pe cale de consecinta ca premiile vor fi precum urmeaza : premiul I de 1000 de karma, premiul II de 400 de karma si premiul III de 200 de karma.

    Data fiind trista ineptitudine a restului de asa-zisi blogari, sarmanii, si pentru a-i incuraja pe acestia doi care aparent au inteles cam ce este, cum functioneaza si la ce serveste o blogosfera (spre deosebire de restul ineptilor, care inca n-au inteles sarmanii, da' poate la anul, cine stie, sau in 2020, sau in fine, vreme avem, nu degeaba e Romania-n coada lumii civilizate), voi aplica regulamentul ceva mai avantajos, si anume numarind participarile (adica lucrarile) si nu participantii, per total dublindu-se premiile astfel.

    Si-acum, fericitii cistigatori :

    Premiul I [...] celui care scrie cel mai bun comentariu. Ne prefacem ca suntem critici literari profesionisti, la nivel de studii doctorale in specialitatea “critica literara” la o imaginara facultate ideala de litere, si ne dam examenul.

    Se acorda lucrarii "Moartea ca o veste buna. Pseudo-exegeza.", care mi se pare ca indeplineste cel mai bine dintre toate lucrarile participante cerinta acestui premiu.

    Premiul II [...] celui care scrie cel mai creativ comentariu. Nu e clar ce inseamna asta, dat fiind ca natura creativitatii-i imponderabila prospectiv.

    Se acorda lucrarii "Asa nu!", care indeplineste marginal cerinta creativitatii prin simpla opozitie. Riscul de-a acorda premii cu criterii specificate prin "cel mai", fara rezerva de "dar nu mai putin decit" este ca vei ajunge sa premiezi foarte subtirele miscari in directia declarata. Da' pina la urma nu-i neaparat un lucru rau, dat fiind ca subtirele cum sunt se cer incurajate.

    Premiul III [...] celui care scrie cel mai laudativ, sau cel mai injurios comentariu. Nu conteaza care din cele doua-i, ci pur si simplu in ce masura se indeparteaza convingator de realitate. Inteleg ca-i destul de neclar, da’ nu vaz cum pot fi mai lamurit de-atit, asa ca ramine astfel.

    Se acorda lucrarii "Despre meth si nu numai despre meth…", pentru comparatia cu Sallinger. Este, in formularea Marthai, "destul de mult". Subscriu.

    In fine, se mai acorda un premiu de consolare in suma de 500 de karme lucrarii "Probleme de somn".

    Rugam domnita Ioana sa ne-aduca la cunostiinta numele contului de fain pe care activeaza pentru a-si putea primi premiul, si-n general dorim tuturor noi succese, culmi de proges si civilizatie etc scl.

  14. Felicitari deci castigatorilor (adica participantilor). Si un fel de felicitari - de consolare s-ar zice - organizatorului.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Adica cum ?

  16. Ce hater si fraier o fi zoso asta care nu vrea sa-ti ia banii.

  17. zoso n-are bani sa citeasca ce scrie popescu aici, ca costa... De aia n-o citit.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Io numa' atita doresc, sa precizez ca n-am priceput ce discutati voi.

  19. Io ziceam la misto ca vai cum de nu recunoaste zoso odata ca esti bloggerul ultimate din Romania si sa ti se supuna, eventual sa si traiasca din banii tai, ca sistemul tau de credite e cu mult mai bun decat reclamele lui platite pe blog.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Cine e zoso ?

  21. Seara buna si sarut-mana pentru premii!
    Am trecut si eu azi pe aici, dat fiind ca ultimele zile mi-au fost cam impovarate de griji.
    Pai...oi cauta grabnic sa imi fac un cont pe Fain si sa dobandesc acolo karmele castigate (asta, fireste, daca se poate si daca nu contravine cumva regulamentului sa iti faci cont pe Fain dupa... Daca nu se poate, nu-i cu suparare, voi ramane cu marea bucurie ca am participat, desi, sincera sa fiu, am regretul ca n-a fost o participare mai mare!)
    Eu am cautat sa imi onorez in zilele trecute, atat cat m-am priceput, si o parte macar din promisiunea facuta referitor la continuarea discutiei initiate de Cosmin (mail-ul l-am trimis insa pe adresa de office, nu stiu daca o fi ajuns sau nu...Intentionez, insa, imediat ce timpul mi-o va ingadui, sa mai scriu cate ceva despre subiectul asta.)
    Cu bine,
    Ioana.

  22. @Diana Coman: Sarut-mana, Diana!

  23. Care Cosmin? Eu? Mai sunt şi alţi Cosmini pe tarlaua lui Mircea? (Sunt gelos) Dacă nu-s, ce discuţie? Ce e viaţa? Şi de ce? Şi care-i faza cu atâtea întrebări? :D

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 November 2011

    @ioana Se poate, se poate. Si-n plus ai sanse sa te distrezi.

    @cosminmaricari Pai ierea vorba de pedofilie, vezi ca is comentariile pe blogu' domnitei.

  1. Concursul de tritica numaidecit literara- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Va invit la ocazii....

  2. 26
    Probleme de somn | Mind Porn (via Pingback)
    Friday, 25 November 2011

    [...] Bogdan @ November 25th, 2011 - Category: varia et curiosa - 0 comments - permalink Somnul fiind atât de legat de viaţa omului – cine nu poate spune despre o anumită perioadă a vieţii sale că atunci somnul era singura sa plăcere, poate chiar cel mai aşteptat moment al unei zie – cu siguranţă implică din partea fiecăruia o atenţie specială, ritualică aş spune. Să vedem cum se aplică tehnicile de adormit în situaţia mea şi eventual să le criticăm-retuşim-discutăm. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.