Complimentele mele Cancan.ro

Wednesday, 19 January, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Un ziar care fura cam tot ce prinde, si pentru editia scrisa si pentru editia online a venit cu niste idei cel putin interesante. Hai sa-i citam, ca nu se intilnesc asemenea minunatii in orice zi :

Anunt important! Continutul editorial al CANCAN.RO nu poate fi preluat decat cu acordul scris din partea redactiei!

Incepand cu data de 12.01.2011 CANCAN.RO isi rezerva dreptul de a opri orice alta publicatie din Romania sa preia continutul editorial al site-ului. Intr-un demers prin care redactia vrea sa pastreze nealterata valoarea continutului editorial, membrii acesteia isi rezerva dreptul de a da acordul in scris doar anumitor produse media pentru preluarea continutului CANCAN.RO.

Aceasta interdictie se aplica chiar si pentru preluarile cu citare a sursei (cu link sau fara). Orice publicatie care doreste sa preia integral sau partial anumite materiale din CANCAN.RO va avea nevoie explicit de acordul scris al redactiei. CANCAN.RO isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice produs media care preia continutul editorial fara sa aiba acordul scris din partea redactiei.

Ca sa le facem o placere, aveti dinjos un articol "editorial" de-al lor, preluat integral si fara citare (bine, prefaceti-va ca n-ati observat in titlu). In tot cazul fara link. Si cu foarte, foarte multa muie.

Andreea Popescu a fost ofertata de noul post de televiziune Top One sa prezinte o emisiune interzisa minorilor. Desi ar fi primit un salariu destul de mare, bruneta a refuzat, dar nu inainte de a oferi producatorilor o solutie.

Pictorial. Andreea a acceptat sa pozeze goala doar intr-o librarie
Andreea Popescu a fost la un pas de a-si vedea visul cu ochii - acela de a avea propria ei emisiune TV. Bruneta a fost invitata la negocieri de producatorii de la Top One, care i-au propus sa gazduiasca un show pe teme sexuale. Potrivit scenariului, ar fi trebuit sa agate barbati in cluburi si sa-i aduca in patul din studio, in care ar fi intrat aproape goala si ar fi incins discutii pe teme deocheate. Desi nu pare, Andreea s-a dovedit extrem de pudica si le-a declarat producatorilor ca nu se simte apta sa dezbata astfel de subiecte. Decizia a fost greu de luat, pentru ca ea nu-si dorea nimic mai mult, ca job, decat un post de prezentatoare sau realizatoare TV. Un alt lucru care a facut-o sa se gandeasca de doua ori inainte de a refuza a fost salariul nesperat aruncat in joc, adica 2.000 de euro. Potrivit unor surse din interiorul postului, dansatoarea nu a parasit masa negocierilor pana nu le-a oferit o alta varianta. Generoasa, Andreea a propus-o pentru job pe fosta ei colega de la Next Diva, modelul Gina Maican.

Articolul are si o ilustratie, preluata din setul ala de poze de care-am mai ris o tura, nu le mai repetam.

PS : asteptam cu drag actionarea respectiva in instanta, trimiteti cu incredere hirtiile pe SC Polimedia SRL, cu sediul procesual ales in Timisoara, strada Liege 11 (cladirea Politiei), etaj 3 camera 1. A, si foarte multa muie.

Si in rest, precizarea ca singurul motiv pentru care nu va preia nici dracu' este ca scrieti atit de ingrozitor de prost ca n-ar avea de ce.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. Doua mii de iepuroi = salariu nesperat? Grea viata de star.

  2. Adica contesti "valoarea continutului editorial"? Puaaaafff ...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 January 2011

    @Anonimosu Doua mii de euro e chiar foarte mult, zic eu. Ai vazut-o ?

    @Luka D Nu contest valoarea "continutului editorial", ca aia e cunoscuta ca fiind zero in (rarele) cazuri cind nu-i ciordita.

    Contest simultan competenta avocatilor firmei si bonitatea angajatorului lor. Chestii care chiar daca nu-s tocmai noutati, totusi nu-s cunoscute in mod public.

  4. D-apai m-am prins, insa de valoarea continutului editorial se discuta cand ea exista.

    Si crezi tu asa ca, se vor prinde ei ca tu le-ai pastuit un articol aici. Ma indoiesc.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 January 2011

    Pai suntem smecheri sau nu mai suntem ?!

  6. Ha! Bineinteles. :)

  7. Hai sa-ti zic una buna conform legislatiei romanesti in privinta mediului online(dupa ce am fost la un avocat):

    Oricine (indeosebi bloggeri) pot prelua orice material fara acordul autorului si a-l posta pe site-ul personal. Atat timp cat nu castiga bani din blog, nu se poate considera ca materialul a fost folosit pentru a aduce prejudicii sau foloase necuvenite...deci nu poate fi incadrat ca furt.

    In cazul in care prin activitatea blogului in sine se castiga bani (din reclame sa zicem), o comisie trebuie sa evalueze procentual in functie de vizualizari la articolul respectiv, cat prejudiciu a adus, si doar in acel caz instanta poate sa dispuna retragerea materialului respectiv si plata de despagubiri.

    OBS: Pana acum nu exista o comisei de acest gen in RO - care sa dispuna si de inteligenta necesara de a cuantifica si transforma clicurile in bani. Ar fi vorba de mult prea multe aprobari si hotarari judecatoresti de la firma de hosting, fisc, detaliile financiare ale firmei din spatele blogului(daca exista).

    PS: Daca firma de hosting nu este din romania, atunci nu poti fi tras la raspundere deloc sau in anumite cazuri foarte greu(fiind necesare acte la ambasade etc...)

    Conform avocatilor...momentan in Romania informatia online nu este protejata cam de nimic...asa ca cei cu ceva cunostiinte in mediul juridic stiu ca nu pot fi trasi la raspundere :))))))

    So...

    PSS: Muie din partea mea celor ce mi-au folosit poze personale/articole fara acordul meu explicit ...ca altceva nu am ce sa le fac.

  8. Astia au valoare? Or fi citit ce au scris?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 January 2011

    @Law Avocatul care te-a sfatuit are o intelegere partiala a chestiunii, sau ma rog, ai retinut tu partial ce zicea el. Chestiunea nu s-ar "incadra" la furt nici intr-un caz, ca nu-i vorba de-un proces penal (care cel putin la noi nu se urmareste de catre persoana prejudiciata ci de catre ministerul public). Chestia cu comisia e destul de SF, si chestia cu firma de hosting din alte tari chiar contradictorie practicii, avind in vedere ca media pe 2010 este cam de 1 site scos de pe internet la 3 saptamini numai la mine la firma.

    Ce vrea el sa zica e ca-i foarte dificil sa obtii daune, dat fiind ca legea cit si practica romaneasca cer expres ca daunele sa fie efective si probate, neadmitind conceptele americanesti de tort etc. Totusi, lucrurile nu-s chiar asa de simple precum "nu are ce face", doar ca nu orice troagar e capabil de orice isi inchipuie el ca-i capabil, si astia nu-s exceptia.

    @i4ever Ei nu citesc, dat fiind ca ei scriu.

  10. Tocmai de aia io's inginer nu advocate :).

    In esenta chestia cu copyright-ul si drepturile online in RO este cam 0 barat. In cazurile in care mai te judeca si un judecator de 60 de ani care stie ca "internetul=calculator" sansele "cresc".

    PS: in detaliu sau mediu legislativ asa o fi ca tine. :)

    Nu poti inchide un site doar pentru un articol "imprumutat" sau o poza.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 January 2011

    Depinde mult si cine-si pune mintea, in practica.

    Istoric a exista de exemplu un caz in care un tip a reusit sa preia cel mai valoros nume de pe tot internetul (sex.com la vremea ceea) butonind cu suficienta ambitie ani de zile la proceduri.

  1. [...] umor: între Geoger și  Bogdan-hobbitul-pinguinul 4. Cel mai bun cititor/comentator: între Mircea Popescu cu TRILEMA sa  și Mircea Suman 5. Cel mai bun blog de păstrarea memoriei: între Lanternativa  și Elenaa [...]

  2. [...] delicate nu este atunci cind o publicatie de cacate scapa dezacorduri ridicole-n subtitlu, ca asta se intimpla pe la noi [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.