Clarificari autobiografice

Saturday, 10 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Un tinar aflat dupa toate aparentele la inceputul unei indelungate dar promitatoare stari de confuzie mentala a produs un pseudo-pamflet dupa o cvasi biografie. Nu v-as spune toate astea daca n-ar fi vorba tocmai de mine. Bineintelesi.

Pe care apoi l-a sters. Dupa care l-a republicat, nu inainte de a-mi cere parerea (si parerea mea a fost, este si va ramine in vecii vecilor ca a) cine se supara ca o scris X nustiuce despre el pe Internet ala e bou si respectiv b) daca nu esti multumit de un articol il poti amenda, da' nu rezolvi nimic stergindu-l, asa ca orice ai gresit corecteaza, da' nu sterge).

Dat fiind interesul mai mult sau mai putin stingaci exprimat dar cu siguranta prezent si sfredelitor intr-o mie de piepturi si constiinte pentru ilustra biografie a serenei mele persoane, ma simt nu obligat cit inclinat sa aduc niste cuvenite clarificari. Sa le luam pe rind :

Eu sunt una dintre cele mai interesante persoane din blogosfera romaneasca, pe bune.

Oricine este una dintre cele mai orice. Spre exemplu, Stefan Banica junior este una dintre cele mai sexy tenismene ale Romaniei. Una dintre. Mai sunt si altele, da' asta nu are legatura. Adrian Nastase este una dintre cele mai stimate gospodine de la Kanal D. Nu stim ce-i aia Kanal D, da' asa am auzit noi la oamenii cultivati ca se zice, cu cuvinte nemtesti. Si Topescu si Sopengraur.

Eu in schimb sunt chiar cel mai interesant person din blogosfera romaneasca. Puntos, ca altii nu-s cine sa fie. Ci doar eu. Asta e, mai incercati la anul.

Eu Mircea Popescu, am terminat liceul fiind bun la fizica, ca sa fac o facultate de filozofie. Hell yeah, Einstein's back.

Spre deosebire de Einstein eu nu am ramas corigent la matematica, precum la nimic altceva. Precum nu mi-am picat nici Bac-ul, sau in fine, Matura ceea. Intr-o alta categorie de deosebiri, teoriile mele sunt banale. Chestia asta nu ma deranjeaza, apropo, si in aceeasi linie discutind, chiar daca Einstein a vizitat intii New York-ul, unde a fost primit de catre primar, eu am vizitat intii Wolverhampton-ul (prin 1994 sau asa ceva), unde idem am fost primit de primar. Cred ca raportul celor doua nu este neaparat intimplator.

Mi-am petrecut tineretea prin frumoasa America, unde am cunoscut si eu ceva programatoare/serverista si m-am gandit sa ma fac cunoscut online.

Teza-i complet falsa. Cind am catadixit sa vizitez SU eram asteptat cu masa pusa de-un numar de cunostiinte deja cunoscute. Nu este vina mea ca astia predau pe la MIT sau ce minuni mai fac ei, cum nu este nici vina lor. E vina cititorului pe care-l irita banalitatile astea, trebuia sa fie mai putin irelevant, mai putin marginal si mai putin marginit intr-un fund de provincie globala cunoscuta de relativ putine persoane drept "Romania" si ignorata cu brio de tot restul.

Inainte de-a ma muta pe celalalt mal al lacului am petrecut ceva vreme in Egipt, de exemplu calarind in costum, de alt exemplu tinind un apartament chiar fata in fata cu Curtea Suprema de Justitie din Cairo si de-al treilea exemplu descoperind situri arheologice in Luxor. Si exemplele ar putea continua.

Si inainte de a face toate astea am iesit la pensie. Asta inseamna ca deja cistigasem suficienti bani cit sa nu mai am nevoie sa cistig bani niciodata in viata mea, rational privind chestiunea. Si inainte de-a iesi la pensie mi-am vindut diversele chestii, in ciuda disperarii diversilor care nu mai stiau cum sa ia credite sa mai cumpere, si-au ramas in vasta majoritate cu o imensa bula-n brate. C-asa-i in penis.

M-am intors in Romania si mi-am facut blog. Desi teoretic mai inteligent ca el, mi-am facut reclama prin comentarii pe site-ului unui cretin rahitic care pretinde ca are opinii pe internet dupa ani de facut warez pe internet si o facultate privata la garsoniera de 'jurnalism'. Il stiti voi de la tv sigur.

Chestia asta n-am prea priceput-o, da' daca-i vorba de Vali Petcu atunci sa fie clar ca el e intru totul creatia mea : pina sa-l remarc eu pe blog si imediat dupa pe twitter nu exista cetateanul, dupa aia a devenit asa un fel de mema. Cu totul intimplator, n-am nici un fel de indoiala, fiecare l-a descoperit personal si pe cont propriu. Daca in schimb e vorba de Vali Perfu, pot spune ca mi-a adus mai multi vizitatori comentind sub numele de zoso aici pe Trilema decit invers, comentind eu la el. Chestie pe care am facut-o cam o singura data, cindva prin Ianuarie 2009, da' m-am lamurit repejor cam cu cine am de-a face.

Da, va cred ca voi stiati dinainte, da' eu nu, pentru motivul simplu ca n-am citit nici un rind in limba romana pe Internet pina in 2009. Pentru ca nu m-o interesat. Si apropo de care chestie, singurul motiv pentru care ma intereseaza acum este ca am ales eu sa ma intereseze, pur si simplu si cu totul arbitrar. Altfel Romania, limba romana si romanii sunt la nivel global cam cu 5% mai relevanti decit erau in 1999. Ceea ce inseamna 1.05 epsilon, ca sa fim intelesi, si in mod obiectiv n-ar avea de ce sa ma intereseze nici astazi. Da' iata ca-s subiectiv. Pentru ca-mi permit.

Dupa ceva vreme, s-au strans vizitele. M-am gandit eu asa, eu Mircea Popescu, sa adaug un sistem de plata la site. Sistem pe care nu l-a cumparat nimeni, pentru ca internetul e gratis, si nici macar nu acopera factura lunara de server.

Observatia mai interesanta ar fi ca eu cresc cu paywal in timp ce restul lumii cade, fara paywall.

In ziua de astazi, pot sa ma mandresc ca imi viteaza blogul persoane adulte cu multa, foarte multa, extrem de multa educatie, spre deosebire de rahiticul la care vin numa' pustani sa vada tzatze. Spre exemplu, mie imi viteaza agregatorul de bloguri pagini web, precum acest link, care nu este altceva decat site-ul unui muist "cre$tin" religios in care scrie cum ne vor manca chip-urile pe noi.

Desigur pula mea, stiu si eu ca internetul gemea in SUA prin anii 90 cu rahaturi dinastea, dar hey, old times, amirite?

Diferenta ar fi ca la mine vin pustoaicele sa-si arate titele.

Alt exemplu ca sa dau de persoane adulte care-mi viteaza blogul, sunt traducatorii cu opinii in orice domeniu care au descoperit recent internetul si care inca se mai uita la Dosarele X. Acum ii zice Wiki LIX*. Dar hey, e o lume libera, uite eu fizicianul filozof, asta traducatorul multilateral dezvoltat, deci e o lume libera, mbun? Ce, faptul ca cineva e facut sa traduca cuvinte, nu inseamna ca nu poate sa le si inteleaga, sau stai, OH SHI~~~~~~~ 1/0.

Nu inteleg de ce te legi de Nedeflorena. Daca simte fata ca are opinii, las-o sa aiba, poate iese ceva din ele. Care-i problema ?

Un alt exemplu de persoana adulta, matura, care comenteaza mereu la subiect este teologul aroman. Desigur, el nu are cunostinte in domeniul respectiv, dar hey, Dzeu exista si teoria evolutiei, precum toata stiinta din epoca islamica de aur si pana acuma, ie numa' Darwin, arza-l satana sa-l arda. Eventual ii mai dau dreptate o alta traducatoare, cu pretentii de opinie si un arhictect, aditional o aromanca cand sunt subiecte despre aromani, care desi nu pare absolut deloc extremista si chiar deschisa la minte, publica articole despre autonomia aromanilor.

Sa mor dac-am mai vazut pamflet in care pamfletaru' se bate singur. Imi aminteste vag de faza aia a lui Jim Carey, "Imi sparg fata, ai ceva impotriva ?" N-am draga, sparge-ti-o linistit.

Deci eu Mircea Popescu, dupa cum vedeti, dau sansa celor care nu au avut calificarea respectiva in domeniul pe care discuta, la momentul respectiv, sa faca cursuri de proba in vederea recalificarii profesionale, in comentarii la mine pe blog.
E o tara libera, e blogul meu, fac ce vreau.

Eu ma bucur ca nu-i totul vina lui Basescu in tara asta. In acest larg context al responsabilizarii aproapelui mai vizibil, sunt fericit sa-mi aduc contributia mea, fiind eu de vina pentru faptul ca educatia in Romania se face de catre niste persoane necalificate pentru asa ceva. Recunosc, e vina mea.

Eu Mircea Popescu scriu pe blog ca marketing-ul e pentru fraieri, facultatea de stiinta, care are si pana la urma vreun sens util pentru societate, e mai buna. Cu exceptia ca eu imi fac reclama pe Google Ads, public articole cu ce bine se vinde blogul meu, si tot asa.

Trilema e dedicata scopului de-a nu exista domeniu pe care sa nu fi publicat un minim de 729 de articole. Ca atare, apreciez complimentul.

Sa fim seriosi, in ziua de azi fara blog si pdf-uri, nu se mai citeste nimic. Apar numai carti proaste pentru ca li se este permis la toti fraierii sa scoata un tiraj de 2000 de carti, lumea se plictiseste intre toate porcariile si numai cumpara.

Dar hey, eu Mircea Popescu public carti. Aditional merg la publicatii de carti si le cumpar cu autograf. Pentru ca ele au murit. Cine stie, or fi piatra funerara. sunt cunoscut si faimos!!!111win win WIN

In general cartile autografiate se cam fac cadou. Parerea mea.

In incheiere, sper ca am reusit sa raspund corespunzator curiozitatilor de riciie-n pieptul publicului interesat, iara daca nu, poftiti cu incredere si impartasiti-va nedumerirea dinjos, la comentarii. Ca si pina acum, de altfel.

———
  1. ca e vorba tocmai de mine, ca daca nu de mine atunci de cine ? Si mai ales cind ? []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. ahaha, ftw.
    deci ce-i porcaria asta cu nedeflorena de vreo cateva articole incoace. iexplain?!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 September 2011

    http://lmgtfy.com/?q=nedeflorena

  3. da, am dat cu google si sunt xspe articole de la tine, unde n-am inteles pe care primul sa-l citesc, smart ass.

    CHEMATI ADUNAREA POPORULUI, FURA CONTINUT GRATIS SI-L TRECE PLATIT !!!11111111WINWIN

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 September 2011

    Calm down bai. Este una pe care o cheama Lorena Lupu. Ea face pe fata de viata, da' e virgina. Actul dezvirginarii se mai numeste si deflorare. Ca adica-i spargi floarea (care are floare, cacare nu, nu). De unde rezulta, LOGIC!, Nedeflorena. Pe scurt Nede.

  5. deah, la a doua parte a explicatiei ma gandeam si eu, da banuiam ca neologismul tau are vreo referinta la ceva. si lol.

  6. Și legătura între mine și Nedeflorena este?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 September 2011

    @Cosmin Maricari Intre Nedeflorena si tine ? Pai eu de un' sa stiu ? Despre ce vorbim ?

  8. Păi ai citat fragmentul despre mine din compunerea elevului Dima, aia cu "traducătorul cu opinii despre orice", și dedesubt ai comentat "Nu inteleg de ce te legi de Nedeflorena. Daca simte fata ca are opinii, las-o sa aiba, poate iese ceva din ele. Care-i problema ?"

    Poate nu mă prind eu de poantă...

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 September 2011

    Io n-am realizat ca-i despre tine. Pe tine ce te face sa crezi ca-i despre tine ?

    Io cred ca-i despre ea.

  10. Păi, nu știu, linkul către blogul meu? :))

    Și be. Lorena Lupu e traducător???

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 September 2011

    Ea asa zice. Practica indica altceva. Si faptu' ca ti-o dat link... mnoa, poate fi un indiciu, da' totusi...

  1. 12
    Misanthrope Blog (via Pingback)
    Saturday, 10 September 2011

    [...] nu. absolut deloc. e iel h8er pe un traducator si pe mine. mbun.update : edit & republishupdate 2 : reply la acest articol de catre Mircea Popescu in sineupdate 3 & disclaimer : eu NU sunt Mircea Popescu. Acest text este in intregime o [...]

  2. [...] sunt perfect acceptabile. Perspectiva e freudian-feminist-comunista, probabil ar face deliciul tinarului confuz. O solida insiruire de banalitati pina la urma, niste intelegeri fragmentare dar prezente ale unor [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.