Breviar de masuri stupide

Wednesday, 01 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am sa va enumar, pur si simplu.

I. Botnitele la ciini. N-am inteles logica. Ciine de rasa, in lesa si cu stapinul linga el are sa te muste ? Cum ? De ce ? Hai sa zic daca-i o rasa agresiva precum ceva sort de pitbull, sau o rasa cunoscuta pentru dementa progresiva precum dalmatianul. Dar mi-e si mila si oarecum difuz rusine sa vad ciobanesti germani, collies, braci si cockeri in botnita. Pe cine dracu' l-o muscat vre-odata un cocker spaniel ?! Sa ridice dom'le o mina ca as vrea si eu sa il cunosc.

II. Scaunele de masina pentru copii. Uneori n-ai incotro si tre' sa duci copilul pe scaunul din fata. Nu e clar de ce, da' sa zicem ca e posibil sa fie nevoie. Da' cind vad copii legati in scoica ceea pe scaunul din spate al masinii mai ca-mi vine rau. Astia vor fi oamenii liberi de miine, care or infrunta siguri pe ei viitorul, mai dragilor ?

III. Reductoarele de viteza. Eu sunt un om caruia nu-i plac masinile, asumat si programatic. Da' pe de cealalta parte, nu-mi plac nici timpeniile, si parca intre cele doua mai mult ma deranjeaza ultima categorie.

Deci, pentru ca niste soferi, citiva soferi, unii soferi nu-s capabil sa respecte legea si sa-si adapteze viteza rezulta de-aici ca sa zgiltiim pe toata lumea, indiferent ? Ionel daca-i sofer cinstit, ireporsabil si exemplar sa fie zgiltiit de cincizeci de ori pe zi, iara Marin daca-i un timpit iresponsabil sa fie zgiltiit eventual numai de zece, ca asa ies in general lucrurile astea, aia mai competenti conduc mai mult si reciproc.

Ce logica are ? De ce ? Nu-i destul ca avem drumuri pline de gropi, acu' trebuia sa le facem si dimburi, ca sa fie un oarecare echilibru in ce priveste denivelarile ? Cine plateste un milion de amortizoare frecate zi de zi pe porcariile alea ? De fapt, cine plateste porcariile alea nu va mai intreb, c-aici in Timisoara-i destul de clar : fraierii. Fraierii de cetateni, care-s fraieri sa-l aleaga pe Ciuhandru, ca sa se puna sens unic pe-o strada dinspre oras in periferie, cu exceptia unei portiuni din mijlocul ei, unde-i sens unic invers. Ca sa-si faca dever familia Ciuhandru la firma de placi indicatoare, care-i alta decit firma de alimentat penitenciarul cu piine proasta da' fara licitatie, care-i alta decit firma de dimburi stradale, care-i alta decit firma care pfoai sa trecem ca altfel nu mai gatam.

Toate masurile astea au in comun doua elemente importante : primul, ca deranjeaza in egala masura si inocentii precit si vinovatii, chestie care-i fundamental imorala. Al doilea, ca sunt arbitrare, da' nu in sensul bun, in care-i arbitrara arta, ci in sensul rau, in care e arbitrara prostia. De ce sa li se puna ciinilor botnite si nu dopuri in cur ? Daca tot ne-am apucat de inbunatatiri ?

De ce sa fie copii legati si nu anesteziati ? Simplu, ii faci o injectie si zace ca o cirpa patru ore, nu mai tre' sa-i faci educatia, nu te deranjeaza, te poti plimba in masina cu el ca si cum ar fi un lemn. Poate gresesti fiola si-l eutanasiezi intr-o buna zi, ceea ce rezolva un numar impresionant de probleme, daca ne gindim numa' la cite suferinte, dureri si probleme evita bietu'. E o solutie optima, din perspectiva asta.

Cea mai deplasata aiureala a oamenilor e ideea asta ca toti is capabili sa dea legi. Ei nu stiu sa adune chiar bine, nu-s capabili sa-ti spuna care-i diferenta intre Ion si Eugen Barbu sau ce-i aia o figura de stil, da-s toti capabili sa dea reguli pentru binele altora. Totdeauna pentru binele altora, asta-i bineinteles cheia. Ca stiu ei. De unde ? Ei, stiu ei.

Stupiditatea cea in masura sa nasca-n mintea omului siguranta de sine.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

67 Responses

  1. una e scaun la copil de 3 ani ca tie frica sa nu cada ala pe undeva si sa isi futa una, alta e la 6-8 ani.

    limita de viteza e necesara pentru cretinii care nu stiu sa conduc.

    mi se pare ca autostrazile din germania nu au limita de viteza, si parca in iran care e tara totalitarista aia nu tin cont nici de semafoare, ca au inteles baietii cum e treaba cu condusul fara accidente.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    Stai putin sa ne intelegem.

    1. De ce duci un copil de trei ani singur cu masina ? Ia-l in brate, nu se poate ? Nu e voie sa atingi cumva copilu' ala ?

    2. Limita de viteza e una, "limitatoru' de viteza" e alta, si de asta alta vorbesc io. Is niste bucati de metal insurubate in drum, ca sa aiba tirurile cum distruge mai bine soseaua.

  3. 1. Pai si cum conduci? Daca merg 2 adulti in masina, da.

    2. Ah, fuck. Alea sunt folositoare la mari curbe sau la trecerea de pietoni, ca unii mai uita sa conduca corect(/+ moral)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    1. Mei, pot intelege ca exista cazuri exceptionale cind copilu' tre' dus la spital si alalat parinte-i prins sub sifonier cu bona si bunica-i la congelator in pungi. Si-atunci n-ai incotro, legi copilu' in covata si pornesti spre Luna despletita pe rollerblades de-alea.

    Da' aia de la care am pornit eu iesise la o cafea cu fetele.

    2. Si-atunci sa le luam carnetele ALORA CARE UITA. Sa ii bagam la bulau, sa desfiintam scolile unde au invatat ei chipurile, sa le urmarim familia si sa-i impuscam cu pistoale cu apa pina la afini de gradu' 3, da' nu sa incurcam oameni care n-au nici o treaba.

  5. wtf.

    vorbind de asta, tocmai azi am trecut pe undeva pe la un pod, unde este o mare trecere de pietoni fara dinastea limitatoare si nici semafoare. si in teorie masina cedeaza. eh si mergeau doi tipi pe trecerea de pietoni complet regulamentar si vine un gigi cu vreo 100 kmph, idiotul crezand ca e cineva obligat sa alerge ca vine sulea bastanul cu masina.
    eh si in ultima secunda inainte sa ii loveasca trage ala o frana si inca una mana, lasand alb si tragand volanul in stanga, aproape ca ii ia pe aia pe sus si aproape sa nimereasca un taximetrist parcat regulamentar pe trotuar. fix pe usa de la conducator.
    au avut mare noroc aia caci in loc sa se dea in spate, aia incepeau sa alerge in fata.

    gigi a coborat repede frana de mana si a plecat linistit tot in viteza.

    eu eram fix pe bordura in fata la trecere.

    o fi fost comunismul rau si securisti etc, dar cineva trebuia sa il dea pe ala jos din masina, adio carnet si ceva explicatii la 'rece'.

    desigur, nu. democratia pulii.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    Si ma rog frumos de ce nu democratia, ca n-am inteles ?

  7. http://cockerspaniel.trainingcare.net/wp-content/blogs.dir/7/files/pics/Dara_Cocker_Spaniel_01.JPG

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    Hahah sly mofo.

  9. pentru ca cineva nu isi primeste pedeapsa atunci cand trebuie si nimeni nu vegheaza daca plm, sunt si garantate neste drepturi la viata si etc.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    E, pai drepturile nu se garanteaza, sa fim seriosi, nu e posibil asa ceva.

  11. 1. Orice caine poate sa-ti reactioneze agresiv la niste stimuli. 99% n-o fac si din aia 1% poti imprarti jumate in pitbull, bull-terrier si derivate. Dar ciobanescul german de exemplu are cea mai puternica muscatura din tot regnul canin (vazui un documentar) si eu chiar am fost compostat de unul cand eram micut, in lesa, cu stapanul la purtator, deci are o utilitate, marginala ce-i drept.

    Un dresaj corespunzator va fi de n ori mai eficient, dar nu toata lumea e capabila si dispusa.

    2. Are un rol in siguranta. La impact, la frane bruste, un copil mic care nu este facut sa stea normal pe o bancheta poate sa zboare prin masinuta si sa dea cu chipul de diverse obiecte mai mult sau mai putin tari.

    3. Nu stiu la care reductoare de referi. Cele "din fabrica" sunt in majoritatea lor de la constructorii germani si limiteaza,nu reduc, la 250 km/h care este mai mult decat suficient si recomandat, chiar si pe AutoBahn. Daca te referi la altele, nu cunosc.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    @Vlad Mei, nu este imposibil, sigur ca da. Nici drobul de sare nu-i imposibil sa ne cada in cap. Totusi...

    Daca nu esti capabil sau dispus nu esti, nu-i asa, obligat sa tii ciine. Tot asa cum daca nu esti capabil sau dispus sa platesti parcarea nu esti obligat sa-ti iei masina, si daca n-ai bani de suc nu esti obligat sa umbli dupa fuste si asa mai departe.

    Io inteleg ca pentru o buna majoritate din concetateni democratia e diferita de socialism strict prin cantitatea de bunuri disponibila, da-n rest sunt exact identice, "toata lumea" etc scl. Nimic mai fals, in realitate.

    Cit despre asta cu frine bruste... ma rog. Iarasi drobul de sare. Masina-i capitonata pe interior, o tira de clatinis ii face bine, macar ca-l invata sa se tina data viitoare.

    http://www.shercomindustries.com/img/products/speedbump_street.jpg

  13. @MP : interesanta metoda asta de a da speranta tinerilor.

    pe tine te-au afectat americanii. acuma o sa zici portarma pentru toti si ma' property, ma' laws, tits or gtfo.

    @Vlad : pai unii cred ca la zabrele alea de metal sau damburile de plastic trebuie oprit. eu am vazut in schimb ca poti trece perfect linistit.

  14. i. Imi pare ca se merge pe ideea decat sa educam omul mai bine obligam animalul la asa ceva.

    ii. Exista mame singure.

    iii. Reductoarele de viteza adica tatele is facute ca sa aiba unii ce taia cu flexul.

    P.S: Imi pare ca reductoarele de viteza sunt confundate cu limitatoarele de viteza de care dispun anumite masini.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    @Critic

    The beatings will continue until morale improves!

    @Luka D Da, exista mame singure. Eu nu-s contra uzului neaparat, da' se abuzeaza mai mult decit se uzeaza. Cam ca si cu fumatul, exact.

  16. Ţinutul în braţe merge când nu-i cald afară şi deci nu-s 40j de grade în maşină.

    Problema street racing e şi-n alte mari oraşe, made popular by movies (Fast and Furious) and games (Need for Speed). Aş fi curios cum se rezolvă chestia în Japonia spre exemplu.

  17. asta imi aduce aminte de o chestie funny de o citisem intr-o carte de propaganda politica paneuropeana : cica vin persii la razboi cu grecii, bat grecii.
    se mira persii cum dracu' nu au batut. ei au un lider absolut, imparat-preot, domina tot, toti cu frica, gata sa isi dea viata pentru patrie.
    grecii au legi si libertate.

    herp de derp.

  18. @M.P. S-o abuza daca tu ai vazut nu zic nu dar eu am vazut multi copii tinuti in brate. Eu as zice ca mai mult ai tu o sensibiltate pe tema dar ma rog.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    @dAImon Probabil ii leaga in scaun.

    Zici ca masina asta n-are AC ? Oare cum e sa fii legat intr-o covata la 40 de grade ? Ca io am cam ca o suspiciune asa ca mori.

    @Critic Zau ? Si unde citisesi asta ?

    @Luka D Pai oi fi avind. Da' e de asemenea posibil sa nu existe chiar asa multe tineri in brate si mame singure cum crezi tu.

  20. @Mircea Popescu
    Doar ca unii ar trebui sa fie responsabili, nu inseamna ca si sunt. Exista un numar de oameni care au caine desi nu stiu sa-l educe, exista un grup de oameni care au masini desi nu-si permit sa le tina, exista un grup de oameni care au copii desi nu stiu sa-i creasca. Asta nu inseamna ca nu au, doar ca ar fi trebuit sa nu aiba din vreo 50 de mii de motive rationale.

    Si cainii acelor oameni te musca pentru ca "n-am mama ce sa-i fac, e nebun, nu asculta neam", si copii acelor oameni conduc masinile acelor oameni si fac drift intr-un viraj si se suie pe mine sau pe tine care ne vedem cuminti de drum pe trotuar. Sunt oameni care n-ar trebui sa aiba aceste drepturi, deoarece nu inteleg si nu se pot achita de responsabilitatile ce vin odata cu ele, dar uite ca jocul se numeste democratie si le au.

    @Critic
    Ah, vorbim de limitatoarele de pe carosabil, nu stiu de ce aveam impresia ca e vorba de cele electronice de pe vehicul. Da, alea sunt pentru a limita viteza in zonele mai populate sau foarte aglomerate. Nu te-as sfatui sa treci peste ele cu mai mult de 30km/h asta daca nu vrei niste vizite prin service-uri. Dar iarasi, o masura de a interveni asupra oamenilor pe care i-am mentionat in comentariul catre MP.

  21. @M.P. Stii cum reactioneaza un tanc la A.C.?

  22. nu m-au lasat sa i-au chestia acasa. cel putin asta am tinut eu minte.

    sau cum ca grecii erau guvernati de legi, nu imparati. naiba mai stie.

  23. *lulz e ca parca eu citisem ca grecii si persii nu s-au batut, s-a cacat Hadrianus pe el si a facut pace.

  24. forget what i've just said.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    @Vlad Nu pricep legatura. Deci, conduci masina fara permis. Vine politia, iti confisca masina si te baga la pirnaie. Conduci masina fara sa respecti regulile. Vine politia si iti ia permisul. Ce treaba are democratia ? Aici e vorba de republica.

    @Luka D Mei om, astea-s teorii. Albumina se coaguleaza de pe la 42 de grade, copilul moare. N-ai ce iesi cu el in situatia de-o descrii tu.

    @Critic Evident, am fost furat!!!

    Acum doua mii de ani, cind Xerxes a invadat Peloponezul, armata lui de un milion de oameni venea dintr-o tara a lui fee simple : tot pamintul din toata lumea apartinea regelui regilor, care-si angaja satrapi ca sa se asigure ca vitele tolerate sa pasca pe el, deopotriva cornute sau bipede, produc maximum practic posibil. De partea cealalta, falangele si triremele grecesti veneau dintr-o tara a titlului alodial. Rezultatul infruntarii il stiti, nu-l mai repetam.

    de-aici.

  26. looooooooooooool

  27. Pai democratia imi da mie dreptul sa cresc un copil prost, iresponsabil, teribilist care incapabil sa conduca normal va da peste tine cu masina. Asa cum imi permite sa am un caine care te va musca. Ce mai conteaza legea dupa aia daca tu ai fost muscat sau ai suferit vreo trauma fizica de pe urma accidentului? Fapta s-a intamplat in ciuda legii.

    Sunt lucruri care trebuie prevenite inainte sa se intample, nu lucruri care trebuie pedepsite dupa ce s-au intamplat. In schimb democratia nu-ti permite sa te duci la unul si sa-i spui "Ba, tu stai intr-o casa de lut, n-ai bani sa bei apa curata, ai dosar penal ca ai dat la o baba in cap cu sticla...tu n-ai voie sa faci copii". Nu, individul are voie sa faca copii, chiar si vreo 10 asa, copii care probabil vor da si ei la randul lor in cap la vreo baba deoarece viitorul lor este cert in proportie de 90%...plecand de la parametii astia.

    Democratia le permite tiganilor sa se reproduca intr-un ritm de 2.5 ori mai mare decat romanii. Te-ar incalzi mult ca exista legi in momentul in care ei se vor apropia amenintator de numarul romanilor?

  28. @Mircea Pah mai om nu vad ce treaba are albumina aici cat intregul sistem imunitar care la un copilas e in formare. A.C. = acarieni, acarieni = alergii.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    @Vlad Cum exact iti da tie democratia drepturile alea ?

    Democratia inseamna strict ca ai dreptul sa fii ascultat in for egal cu oricine altcineva. Aia e tot. Varianta electiv-reprezentativa pe care-o folosim noi inseamna ca ai dreptul sa alegi cu ocazia alegerilor, si votul tau sa fie egal cu votul oricui.

    Exista raspundere in civil pentru daunele aduse, inclusiv pentru traume fizice. Exista raspundere penala pentru comportamente antisociale si periculoase. Ce altceva mai trebuie ? Ideea ca ai voie sa impietezi asupra celor nevinovati nu e doar periculoasa, e si antirepublicana. E o idee totalitara.

    Teoria cu preventia functioneaza la boli. Oamenii nu-s o boala.

    Eu nu pricep de unde vine obsesia asta genitiva in legatura cu discutiile politice. Ce conteaza daca-s cinci sau cinci sute de miliarde de romani, tigani, alsacieni sau togolezi, daca legile-s bune si se respecta ?

    @Luka D In 1980 nu existau AC pe masini, da' existau sisteme de ventilatie. Care miroseau mai statut asa, ca erau pline de praf. Acarieni, vorba ta. N-o murit nimeni, precit retin.

  30. 1. Masura ii cat se poate de stupida, desi cred ca se face ceva diferentiere pe rase (chiar daca pana si pechinezii si techelii musca oamneni - da fizic, n-ai cum sa-i pui botnita pechinezului ci, pechinezul in botnita), si mai ales atat timp cat ai orasul plin de maidanezi.
    2. Daca bine stiu, la noi nu-i obligatoriu, in afara da, si, din nefericire, parca pana pe la 12 ani.
    3. Toti politistii de la rutiera spun ca-s bune. Atat timp cat sunt din cele late, galbene cu negru, zic ca-s ok, insa suntem atat de dobitoci incat improvizam din asfalt, improviztii pe care de multe ori nu ai cum sa le deosebesti, alea-s problema (si cele stil tate).

  31. De murit nu a murit dar eu (cel putin pe tema asta) la fiecare drum cu masina indiferent de sistemul de ventilatie/A.C., atata timp cat is functionale tre' sa umblu cu punga dupa mine si cu setul de batistute ca de nu vomit, plang ori stranut pana disper toti insotitorii de drum.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    @Florin 1. Mda, eu stiu ca nu se face hapt nici o diferentiere, doar ca proprietarii de chihuahua incalca legea cu tupeu. E chiar ridicol, din o mie de muscaturi noua sute si ceva (care ar putea fi chiar o alta suta) sunt aplicate de maidanezi, care nu-s obligati sa poarte botnite. Chestia e pina la urma o reeditare a timpeniei americanesti cu pipait cetatenii care stau sa-i pipai, urmind astfel sa reduci terorismu'. Ca teroristii-s prosti.

    A, apropo : si tintarii musca oameni. Eu as fi absolut incintat sa se mute functionarimea primariei in Bega, cu flacoane de oja, la pus botnite tintarilor. Ca un exemplu.

    2. Tocmai, samovaru' tre' omorit de mic, ca pe urma ajunge locomotiva.

    3. Eu nu-s interesat de parerea politailor in sensul asta al autoritatii. Imi pare similar cu a intreba betivii la ce ora sa se inchida baru'. Garantat n-or spune ca la sapte jumate seara.

    @Luka D Mbun, tu esti speciala. Si deosebita. Da' apropo de subiectul discutiei, rationamentul este ca daca ducem copilu' la 40 de grade in masina pentru ca nu putem folosi ventilatia din motiv de alergie tre' sa-l legam de scaun in loc sa-l tinem in brate. Asa ceva ?

    Parca mai bine il ducem in termos atunci.

  33. Dar cine a zis ca trebuie sa-l legam de scaun daca e cald afara, asta apropo' de subiectul discutiei? Ca eu nu.

    Is speciala si deosebita, stiam dar iti multumesc :P:P:P

  34. "daca legile-s bune si se respecta". Nu stiu, ti se pare ca se respecta? Mie unul nu imi pare. Nu ti se pare ca o comunitate de tigani in crestere este o problema, deoarece exista legi care ar trebui sa-i sanctioneze daca fac vreo infractiune? Vorbim de cazuri reale, nu teoretice.

    Si apropo de oamenii ca o boala. Nu ti se pare ca imigrantii rromi din UK sunt ca o boala pentru comunitatea de britanici? Sau pentru francezi?

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    @Vlad Sincer sa fiu, nu. Socialismul mi se pare boala ambelor comunitati, altfel intr-o societate neinfectata de cacaturi se poate adapta perfect oricine, ajungind chiar sa se dezvolte in moduri nebanuite acasa. Vezi exemplul clasic cu New York-ul secolului trecut, "give us your hungry, your tired, your huddled masses". Din niste irlandezi cunoscuti ca nu-s capabili decit sa bea au iesit oameni. Din niste italieni absolut echivalenti ai tiganilor de azi (ceea ce si sunt, de fapt, din cap in talpi) au iesit oameni. Da, sigur, cu opinteli, cu Tammany Hall, cu Cosa Nostra, da' alea-s exceptii. In general, au iesit oameni.

    Faptul ca nu se respecta n-are legatura nici cu democratia nici cu tiganii.

  36. 1. In tarile in care caini sunt inregistrati, vaccinati, de rasa identificaila si proprietarii au asigurare de raspundere civila regulile cu botnita depind in special de talie/rasa.

    2.Sunt numeroase avantaje la utilizarea scunului pt copii la masina. Unul din avantje e confortul copilului. Scaunele de masina sunt facute pentru o anume talie nefiind de fel adaptate pentru nou nascuti. Faptul ca au forma de cochilie e un avantaj (se simt in siguranta).
    Alt avantaj e securitatea scaunele fiind concepute sa absoarba o parte din socuri in caz de frana sau impact.

    3. Ce-s alea reductoiare de viteza ? Te referi la frana ?

  37. @Mircea Popescu
    Pai in primul rand USA avea un sistem implementat pentru a-i pune la munca de jos pe acesti imigranti care au venit la pachet. Nu ma refer la vreun geniu in nu stiu ce stiinta, ma refer la masa. Totusi impactul negativ este evident si la ei. La noi ce sistem este facut pentru tigani? Exista legi care ar sugera ca toata lumea trebuie sa munceasca, ii vezi muncind? Nu prea, eu unul as trage concluzia ca legile nu functioneaza.

    Si daca tot ne referim la metode de preventie, in USA sistemul de vize este o metoda de preventie, una mai usoara ce-i drept, dar tot o metoda de a preveni o anumita categorie de oameni sa intre in tara. Sarma ghimpata si jeep-urile cu puscasi de la granita cu Mexic sunt iarasi o metoda de preventie, chiar una agresiva. La noi nu se pune problema de asa ceva cand e vorba de tigani deoarece ei cresc pe teritoriul nostru si tinand cont de comportamentul lor demonstrat (nu este rasism, este doar o generalizare a majoritatii) , nu ii vad sa se integreze intr-un sistem civilizat, cu atat mai mult intr-un sistem pus la cale de romani.

    Sa-i deportezi nu poti pentru ca n-ai unde. Sa-i integrezi ca cetateni cu drepturi depline iarasi e o misiune aproape imposibila, cel putin neverosimila din punctul meu de vedere. Faptul ca se reproduc de 2.5 ori mai rapid ca noi mi se pare o problema reala, grava. In general faptul ca oamenii cei mai defavorizati, needucati si neadaptati unui sistem civilizat se reproduc mai rapid mi se pare o problema grava.

    De ce tine chestia asta de democratie? Pentru ca au dreptul legal sa se reproduca. Daca un tigan toarna 20 de plozi nu poti spune ca nu este o problema, ca-i va indrepta sistemul. Sistemul actual nu este facut pentru asa ceva, este o anomalie.

  38. Mda, ce-i drept consider masurile citate drept tampenii. Dar citind argumentarea data, imi aduc asa aminte ca pe Fain recent nu se mai pot edita comentariile pentru ca 1 tampit anume si le-a sters. Idem cu descrierea unui articol introdus parca. N-ar fi trebuit doar belit individul cu pricina si altminteri lasata editarea pentru oamenii (majoritari totusi se pare) rezonabili?

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    @Dr.A 1. Parca incet-incet se straduieste lumea sa aduca la rind si problema evidentei animalelor la noi in tara. Tin minte cit am ris acum doi-trei ani cind s-a vadit ca Guvernul nu este capabil sa obtina o cifra precisa a efectivelor de porcine din Romania. Fara a intra in discutia despre porcu' crescut la secret in fundu' curtii, ci limitindu-ne la efectivele din ferme.

    2. Mei, mie imi place foarte mult ingineria, pentru rezultatele ei deosebite. Astfel, iata ca s-a construit scoica de-i capabila sa gazduiasca in mod confortabil un copil de la doi la 12 anisori. In care interval pielea insasi face striatii de stress, asa de repede creste ala, da' nu conteaza, plasticu' rezista. 'Ai sa fim seriosi ? Ce confort ? (noteaza ca eu nu vorbesc de sugari, ci de copii, trei ani si-n sus).

    3. Niste sectiuni de cilindru de metal sau plastic insurubate pe drum de-a latul.

    @Vlad E o concluzie cam brusca. Citeaza legea aia cu "toata lumea trebuie sa munceasca".

    Vizele nu previn nici o femeie sa faca oriciti copii doreste, ca-i ea white trash, neagra sau orice altceva. Ba chiar exista turismu' de cetatenie, in virtutea faptului ca un copil nascut acolo e cetatean de drept.

    Eu cunosc multi tigani perfect integrati, si cu bune rezultate in profesiunea aleasa, de la drept la ce mai doresti tu, trecind prin functii administrative, de raspundere si orice altceva. Nu cred ca-i o problema structurala a unui imaginar "tigan" care sa impiedice integrarea, si nu cred bazindu-ma pe o experienta si pe o intelegere, existente si reale, iara nu pe nevoi ideologice. In particular merita observat ca vorba asta, "tigan", e destul de improprie etnic. Oamenii pe care-i percepi tu drept tigani sunt cam la fel de diferiti etnic precit sunt diferiti oamenii pe care-i percepi tu drept negrii. Cutotii au, ce-i drept, un stramos comun cindva. Asa cum avem toti oamenii.

    "Sa-i deportezi" nu poti pentru ca nu poti face asa ceva. E o solutie la fel de stupida precit este amputarea piciorului pe post de tratament epilator. Daca tu ti-ai duce gagica la spa si aia i-ar taia picioarele cum ti s-ar parea ?

    Ei sunt cetateni cu drepturi depline. Ca nu si le stiu folosi si nu si le inteleg, aia e o problema, da' se va rezolva. De fapt, tot mai multi invata a le folosi si incep sa le inteleaga, din punctul de vedere al evolutiei stam chiar bine.

    E si falsa opinia ta apropo de "cei mai needucati, neadaptati etc". Cei mai saraci romani sunt etnici romani, nu etnici tigani, unguri, sasi, etc. Poate cu exceptia notabila a lipovenilor.

    Daca sistemul nu-i capabil sa serveasca nevoile cetatenilor, sistemul are sa se schimbe. Pentru ca nu traim intr-un stat totalitar, sa adaptam cetateanul la stat, traim intr-un stat democratic, si deci adaptam statul la cetatean.

    @Diana Coman Absolut de acord cu tine, ar fi trebuit.

    Ca sa admiri lucrarea diavolului : intrucit omu' se apuca de chestii de-alea cind pleaca, e perfect imposibil sa-l belesti. Am intors chestiunea pe toate fetele, pur si simplu nu ai ce-i face.

  40. @Diana coman
    ha ha! Cainele si catelul iti mai amintesti ?

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Buei! Sunt perfect de acord ca-i o masura stupida. Ce ti se pare ca pot sa fac, ce alternative am ?

    Uneori esti maritat cu forta cu masura cea mai putin stupida dintr-un set de masuri stupide. Asta-i si motivul pentru care lumea nu se prea inghesuie sa-si asume responsabilitatea pentru nimic : oricum o intorci, tot maritat cu stupiditatea te gasesti.

  42. Cochilia nu se foloseste decat pana la 9kg (adica vreo 9-10 luni). Sunt o serie de grupe de varsta/greutate si pentru fiecare exista configuratii anume de scaun. In general centura de siguranta nu-i adaptata persoanelor sub 1.4 m si nu-i eficienta la un numar redus de kg. la 7-12 ani ai doar un adaptor de inaltime care e ca o perna sub fund. Ca sa vezi mai bine si sa stai mai confortabil pe bancheta.

    Ince priveste reductoarele alea, ele sunt concepute astfel ca la viteza potrivita sa nu se simta. Cand le simti e pt ca ai depasit viteza. Ori daca ai depasit viteza legala nu poti zice ca esti "penalizat" pe nedrept.

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Astea-s vesti bune ce zici tu, dintr-un motiv oblic : eu asa am auzit ca si prezervativele-s concepute ca sa nu se simta, si deci toti astia care ma refecau pe mine pe tema n-au de fapt dreptate, inteleg. E bine.

  44. Io zic ca la talia aia ce se simte .. nu-i prezervativul.

  45. Pai si aici este o problema a sistemului democratic, sa o zic ghetto-style, se dau legi pentru prosti care afecteaza negativ pe cei care nu sunt prosti.

    O lege o dai universal si afecteaza populatia. Un exemplu poate fi si cel mai sus mentionat cu revocarea optiunii de editare a comentariilor de pe fain deoarece un individ abuzeaza, dintr-o comunitate mult mai mare.

    Mergand pe acest principiu, de adaptare a sistemului la oameni si nu oamenilor la sistem, se scot functii din sistem care ar fi benefice pentru multi deoarece altii abuzeaza de ele. In loc sa se ia masuri impotriva celui care abuzeaza, se iau masuri asurpa sistemului.

    Cum ar fi sa zici: "Domne, interzicem folosirea masinilor deoarece se intampla prea multe accidente rutiere". Si uite, chestia asta cu instabilitatea sistemului este chiar foarte negativa pentru Romania. Se schimba legi de la o zi la alta, legi importante, lucru care sperie potentiali investitori. De ce se schimba legi? Ca unii (multi) abuzeaza de ele. Vezi problema cu decontarea benzinei si autoturismelor pe firma.

  46. @Dr.A ...dar nu pentru catei, da :D

    @Mircea Popescu Pai stai un pic, zici ca daca nu poti sa-l belesti, atunci toata lumea ar face la fel, sau cum? Si in orice caz, imi pare ca varianta mai putin stupida ar fi fost sa oferi un interval de editare a comentariilor/descrierii (gen o ora dupa introducere). Asta imi pare ca ar fi rezolvat problema ce zici tu (cand plec, sterg tot) si ar fi lasat inca oamenii sa corecteze eventuale erori. In sfarsit, imi pare ca mai sunt variante, asta ce-am zis e doar cea care-mi pare cea mai simpla.

  47. P.S. Si o solutie la problema cu comentariile ar fi niste clase ierarhizate de utilizatori. Daca ai destula karma, ai acces la functii suplimentare, etc. Daca esti novice, nu ai. Daca avansezi pe o clasa superioara si abuzezi impotriva regulamentului, esti retrogradat. Este o complicare a sistemului, bineinteles, si chiar o masura de compromis.

  48. Mircea Popescu`s avatar
    48
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    @Dr.A Din experienta zici, sau asa teoretic privind ? :D

    @Vlad Pai este si ce zici tu, sigur ca da. Acum banuiesc ca-i evident de ce regionalizarea si renuntarea la state in favoarea regiunilor e o idee buna.

    @Diana Coman Apai e in studiu varianta cu intervale de timp, da' n-o fost inca implementata din diverse complicatii si dificultati tehnice.

    @Vlad Ar fi asa o solutie, da' nu-i nici clar ca ar rezolva problema de fapt nici ca-i de dorit sa clasifici utilizatorii neaparat. E complexa chestia aia de-o deschizi tu.

  49. @Dr.A
    Teoretic zic. Din ce am auzit si eu.

  50. Florin`s avatar
    50
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 2 June 2011

    @Diana Coman, ori au fost doi tampiti pe fain ori io-s tampitul din discutie (desi ma indusese in oroare treba cu "recent nu se mai pot edita", ca la mine o trecut ceva vreme), pen'ca io 'mi-am'* sters comentariile, idem cu descrierea unui articol. Dat fiind faptul ca comentariile or fost insipide, incolore, inodore, n-am vazut vreo problema la vremea respectiva si, pe atunci, credeam ca-i asa cum ai spus si matale, "si le-a sters", 'mi-am'* sters comentariile dar, ale cui sunt comentariile? Cu ce-i al tau, ar trebui sa faci ce vrei. Intre timp, au fost sterse bloguri si postari care aveau legaturi catre fain, asta nefiind neaparat o pierdere.

  51. Mircea Popescu`s avatar
    51
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Au fost doi.

    Problema de proprietate e transata, pentru cei ce n-o subinteleg, ici-sa :

    Nimic din aceasta discutie nu constituie recunoasterea vre-unui drept pe care l-ati avea in raport cu karma acumulata. Toate elementele, precum si raporturile intre ele existente pe toate subdomeniile polimedia.us raman si vor ramane in proprietatea Polimedia Srl. Toate serviciile sunt oferite in continuare “asa cum sunt”, pe raspunderea utilizatorului si fara garantii de nici o natura.

  52. Florin`s avatar
    52
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 2 June 2011

    @Mircea Popescu, io nu contest faptul ca comentariile intra in proprietatea celui care detine pagina virtuala, ba dimpotriva, tocmai ce spuneam ca, dupa, mi-am dat seama ca, de fapt, chiar asa si ii, fara a fi vorba doar de fain, ci de tot ce inseamna postare, in general. "ti-am lasat un comentariu" ii formularea corecta, pentru ca dupa ce comentariul ii postat, inrta in posesia administratorului.

    Daca am fost doi tampiti, poate ca nu-i neaparat un lucru rau ca s-au luat masuri, atat ca poate masurile trebuiesc ajustate, asa cum spune Diana Coman.

    P.S. faptul ca nu pot fi beliti, poate sa insemne ca nu-i cum sa constrangi pe interneti?

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Pai nici nu-i cum constringe pe Interneti. De-aia internetii sunt un loc excelent atita timp cit is populati de oameni sanatosi la cap, si-un loc tot mai indoielnic pe masura ce calitatea populatiei scade.

  54. Florin`s avatar
    54
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 2 June 2011

    Mai ramane sa apuc sa vad permisul pentru accesul pe interneti :)))))))))))))))
    Deci da.

  55. Critic`s avatar
    55
    Critic 
    Thursday, 2 June 2011

    ce zici tu?

    http://www.ecdl.org.ro/

  56. Mircea Popescu`s avatar
    56
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Intr-o vreme asa era, trebuia sa fii afiliat unei universitati.

    In continuare exista pe internetul cel public subinternete private, care tot asa functioneaza.

  57. Critic`s avatar
    57
    Critic 
    Thursday, 2 June 2011

    stai linistit ca la vecinii arsi de soare, africa, inca mai e asa. ma uitam parca la site-uri de pe coasta de fildes si cica domeniu e inregistrat, da' fara pagina http. suntem inca in testari si deocamdata e folosit doar pentru mail.

    lulz.

  58. Mircea Popescu`s avatar
    58
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    trilema.me de exemplu e inregistrat da' n-are pagina, ca mi-o fost lene sa ma mai bag in dns-uri.

  59. Critic`s avatar
    59
    Critic 
    Thursday, 2 June 2011

    si pe ala l-ai rezervat?

    deci avem : trilema.us, trilema.com, trilema.net, trilema.org si trilema.me

    anything else?

    iegoşentricule.

  60. Critic`s avatar
    60
    Critic 
    Thursday, 2 June 2011

    aoleu, polimedia.us my bad.

  61. Mircea Popescu`s avatar
    61
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Pai mai sunt.

    Ideea fiind ca nu-i neaparat o regula ca daca cineva rezerva un domeniu si nu pune nimic pe el e ca africa, alea.

  62. Critic`s avatar
    62
    Critic 
    Thursday, 2 June 2011

    corect, si in europa avem sate fara curent, radio, etc.

    tu n-ai ce face pe interneti vad.

  63. Ia uite un ciobănesc german care a. Muşcat.
    http://www.tion.ro/o-timisoreanca-a-fost-muscata-de-fata-de-un-ciobanesc-german/929896

  64. Mircea Popescu`s avatar
    64
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Aia nu contest, eu ceream cocker spaniel.

  65. http://www.latifa.ro/forum/post47659.html#p47659

  66. Mircea Popescu`s avatar
    66
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Pfoai ?!

    Mnoa, deci 1-0 pentru tine.

    Sa ma invat minte sa mai formulez intrebari categorice pe internet.

  1. [...] Breviar de masuri stupide [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.