Breviar de idei literare de-a gata

Thursday, 07 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am avut o idee care-mi pare destul de buna, ar iesi din ea o nuvela SF sau eventual o povestire acceptabila spre buna, cred (functie bineinteles si de priceperea tactica si abilitatile textuale ale eventualului autor). Cum ma gasesc intr-o dispozitie generoasa, da' mi-e si o lene ceva ce nu va puteti reprezenta cu mintea (pentru ca lenea adevarata se reprezinta cu curu', nu cu mintea, da' sa trecem), si cum niciuna dintre supuslele si servilele femei care-mi slavesc zi de zi si neincetat avatarul de moment nu s-o declarat interesata de exclusivitate, am sa v-o impartasesc si voua!

Deci, fie ceva desert ingrozitor de inaccesibil si dificil. In el traieste o specie de scorpioni, care-s foarte dificil de gasit, nu exista nici un exemplar capturat scl, dar exista un zvon : ca acesti scorpioni ar folosi capcane pentru a-si prinde prada. Capcane foarte, foarte complicate (eventual aici introducem ceva marturii descriptiv-ilustrative ale diversilor care le-au vazut doar). Practic animalul mai are putin si construieste o civilizatie, foloseste unelte, de-alea.

Problema-i ca vreo X cercetatori ce-au calatorit incolo au disparut fara urma. Din cauza terenului dificil si pustietatii, bineinteles.

Eroul se decide sa porneasca, sa exploreze, sa studieze, sa glorie eterna. Intram in abundent detaliu asupra diverselor pregatiri care sa-i asigure fara drept de apel supravietuirea in terenul cel dificil, construita serios imunitatea asta, cu redundante, 100% siguranta ca n-are cum sa nu reuseasca ce si-a propus. Poate chiar introducem un sideplot aici pornind din nevoia de finantare, poate primeste banii de la ceva fiica de bogatan, sau dimpotriva, corporatista matura, patroana a artelor vaduva si plictisita, in fine, loveinterest cum zice englezu'.

Eroul ajunge la locul faptei, unde descopera ca scorpionii se hranesc de fapt cu cercetatori, si singurul motiv pentru care faceau capcane e de fapt o parte dintr-o foarte elaborata... capcana. De prins cercetatori.

Si nu se mai aude nimic de el.

Mnoa, ar fi ceva de munca, oriunde intre zece si cincizeci de ore estimez eu, dar daca aveti chef, timp si rabdare, eu unul va urez succes.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. deci bre' mircea, ia lamurestema, in ton cu titlul blogului, poti inventa o trilema?

  2. mitzaabiciclista`s avatar
    2
    mitzaabiciclista 
    Thursday, 7 July 2011

    şi unde vrei să o dezvoltăm musiu?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 July 2011

    @Critic Tra.

    @mitzaabiciclista Pai unde-ti vine la socoteala, mamzel.

  4. Nu erau şi nişte piramide-n deşertul ăla? :D

  5. deci?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 July 2011

    @Lotus Pai ori erau gata facute ori inca nu se facusera da' erau in proiect ori nu erau deloc.

    @Critic Ai o sora ?

  7. trilema nu trio ba

  8. Mihai B`s avatar
    8
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 7 July 2011

    frumos. aproape-i un sf din ala gen dune. daca in desert era mirodenie si scorpionii aveau forma de viermi sefi. daca mai bagi si vreo doua civilizatii care sa se lupte pentru dominatie, scoti de-a dreptul un roman. :D

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 July 2011

    Se paote dezvolta, sigur ca da.

    Ie open source, apropo, daca-l vrea cineva, pofteasca cu incredere.

  10. @Mihai B Chiar nu mai exista nimic cu desert in afara de Dune? Ca sa nu mai zic ca si acolo n-a tinut desertul ala nici prima jumatate din serie daca tin eu bine minte.

  11. Mihai B`s avatar
    11
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 7 July 2011

    @Diana

    sunt din alea in o mie si una de nopti si inca la greu. si cu efriti rosii uriasi metamorfozati in scorpioni uriasi. doar ca aia fac sex mult si des. nu ca i-ar displace asta la mircea, dar amu mno... :)

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 July 2011

    @Diana Coman Exista multe cu desert in afara de Dune. Uite de exemplu ziua de azi : ne-am batut cu savarine. Se pune ?

    @Mihai B Ce esti hater si nesigur pe dimensiunle proprii si tu acu' ?

  13. curat eliad' musiu

  14. Deci părerea mea, apropo de ce zicea Mihai, e că tre să aibă femei dezbrăcate. Multe: http://www.youtube.com/watch?v=Fg_cwI1Xj4M

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Friday, 8 July 2011

    Ahahaahaaaaa

    Buei deci da! Cum o chema pe aia, grecoaica aia titoasa din ceva serie ?

  16. Zici de Marina Sirtis (aka consiliera navei)? E o fază în Family Guy cu ăștia din Star Trek și fetișurile sexuale cu gagica: http://www.youtube.com/watch?v=AxS-QZF5lRw :D

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 8 July 2011

    Hahaha, da, da, aia.

  1. [...] la problemele noastre : ideile nu au absolut nici o valoare. Uite, de exemplu, o idee. Uite alta idee. Asta asa, in ultimele doua saptamini, pot fara indoiala sa mai citez minim inca [...]

  2. [...] Breviar de idei literare de-a gata [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.