Bad Teacher

Friday, 04 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Bad Teacher e o comedioara insipida cu Cameron Diaz, iesita anul asta.

Problema ar fi ca nu reuseste sa chiar fie insipida. Adica, are toate ingredientele necesare unei insipiditati ample, de mare calibru, asa cum doar Hollywoodu' stie produce : un regizor incepator, o eroina de "comedii romantice" cam trecuta (Cameron Diaz), o localizare-n prezentul imund si imbecil (ceva gimnaziu-n Anytowni, USA), niste preocupari idioate si-un univers ingrozitor de plat (cine-o mai zis ce catre cine, s-o ratoit la sef, si-o marturisit dragostea, rahaturi de-alea). Totusi... nu reuseste sa fie insipida.

Daca juca proasta aia din Friends, am uitat cum o cheama, Jessica, Amber, Sarah, moasa-sa pe gheata... in fine, ai' de umbla inaintea lu' Angelina Jolie cu ceva tip netalentat, sau daca juca oricare dintre restu' ciurdei de vacute de joaca-n general prin comedii romantice iesea fara indoiala o insipiditate-n falduri. Da' asa, cu Cameron Diaz uite ca n-o iesit. De vina este, cred eu, dezinvoltura convingatoare cu care-si joaca fata rolul de psihopata.

Adevaru-i ca scolile sunt, alaturi de ospicii si inchisori, zonele cu cea mai mare concentratie de dusi cu capu' din civilizatia moderna. Chiar nu-i inteleg pe parintii care isi trimit copiii in toata ziua la scoala da' se isterizeaza daca-i duce cineva la bordel juma' de ora, ca daca patesc ceva. Ce sa mai pateasca ?!

Da' revenind la subiect : Cameron Diaz ia filmu' asta si cit o fi cariera ei de pe sponci si ea insasi de fumata il bate de toti peretii, ruleaza rezultatu', il fumeaza, tese fumu-n fir din care-si croseteaza pe degete un bikini cu gaurele mari, sa se vada fix cit tre'. Da, e adevarat ca si compostu' vegetal din care-i compus materialul initial are o oarecare contributie, scenaristi, alti actori, palarieri, cameramani si ce-or mai fi. E drept, daca nu erau ei de cinepa nu-i iesea fumu' asa convingator. Da' asta nu schimba faptu' ca fata-i tata lor, ca sa ma exprim astfel.

Ie o actrita buna. Pacat ca n-o avut noroc. Sau mai exact tite, pentru ca asta-i faza, ceea ce trebuia sa fie o porcarie de unica folosinta a iesit plina de niste ironii ascutite cum nu s-a vazit si atita de adinci ca-mpunge pina-n sufletu' lumii. Pina-n sufletu' lumii.

Pe scurt, mi-a placut. Si, ca sa raminem si cu ceva practic din discutia asta : puteti sa-l folositi linistiti pe post de osasepie daca aveti de incercat fo' iubire mai recenta. Duceti frumos fata la film, sub pretextu' ca-i comedie romantica, ea nu se asteapta, si pe urma vedeti cum si la ce ride. Va prindeti mintenas cu cine-aveti de-a face. Exact ceea ce o "comedie romantica" ar si trebui sa fie de fapt, o metoda tolerabila si rapida de-a evidentia proastele, nesuferitele etcetera.

Evident, proastele si nesuferitele, adica nouazeci si ceva la suta din consumatorii de materie de-asta n-au prea gustat filmul, si ca rezultat are note destul de slabe pe saiturile de interneti care este. Eu insa cred ca-i cel mai bun film din clasa lui cel putin pe ultima decada. Sau ma rog, de la American Pie incoace.

———
  1. Apropo de care chestie, nu-i obositor cit de midwestern e-ntotdeauna Anytown asta ? []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. sonia rauss`s avatar
    1
    sonia rauss 
    Friday, 4 November 2011

    Cameron e una din fetele care joaca inteligent chiar si cand rolul ii cere sa fie o ingenua sau o tipa nu foarte desteapta. Are un fel al ei de a zambi care convinge din prima. Mie imi place cum joaca. Are umor, dezinvoltura, e nostima.
    M-ai convins, in seara asta o sa il caut si sa vad filmul.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    Noa bun! Sa ma-njuri dupa daca e.

  3. sonia rauss`s avatar
    3
    sonia rauss 
    Friday, 4 November 2011

    Stiu sa ma exprim si fara. Injuraturi, adica! :P
    Ceva referinte aveam despre film, timpul liber e mai hain. Azi l-am pacalit, timpul.

  4. Of, mi s-a părut îngrozitor de plictisitor filmul ăsta... Să-l mai revăd?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    @sonia rauss L'enjouretoure en blogingue, c'est comme la poésie en littérature. On peut s'en passer, mais c'est dommage.

    @Cristina Ma, si Raluca zicea ca i-o displacut filmu'. M-am prins io care-i problema, tipul e cam pampalau, genu' de barbati discret si simpatic, ori voua va plac agresivii, sa va hinghereasca ca pe hoatele de cai.

    Da' nu-i vina filmului, pe bune acuma.

  6. Poate dacă era cu James Spader...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    Nu mai bine ceva mai prospatura ?

  8. Nu, nu.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    Tu esti fana de-aia credincioasa bag seama.

  10. Cineva trebuie să fie...

  11. sonia rauss`s avatar
    11
    sonia rauss 
    Saturday, 5 November 2011

    Deci, filmul slabut, subiectul usor previzibil, insa e salvatoare prezenta lui Cameron. Se insista poate un pic prea mult pe diferentele evidente intre profesoara cea rea si restul turmei. Dar ei ii vine manusa rolul. Mi-a placut modul in care si-a facut elevii sa o ia in serios, ducandu-i in sala de sport si penalizandu-i cu cate o minge de baschet in plina figura.
    Impresia e ca si Cameron parea un pic plictisita de rolul in sine, ca si cum ar fi vrut sa spuna: " Ok, p-asta l-am halit, aveti si un rol adevarat pentru mine? "
    Daca e ceva ce imi place la tipa asta e faptul ca salveaza un film de la banalitate. E credibila.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 November 2011

    Noa deci cam la fel, zici. Io sper ca primeste un rol mai calumea, doar ca biata fata, nu-mi prea dau seama ce ar putea fi, ca in SU nu se prea fac filme pentru ea. Ar fi bestiala in ceva film romanesc, pe bune acuma, un remake la Marfa si Banii ceva.

  13. Anul acesta am văzut două filme cu Justin Timberlake și în ambele avea rol de gay! Unul dintre aceste filme este Bad Teacher.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 November 2011

    Fa-ti o idee neicusorule, io nici nu remarcasem ca cine-i prostovanu' ala.

  15. Apropo de umor cu James Spader: văzuși Secretary (2002)? Îmi pare cam din aceeași categorie cu Bad Teacher ăsta, probabil cu oleacă mai mult sirop pe alocuri.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 July 2018

    Ala cu pizduta "sclava" milquetoast asa ?

  17. Ăla. Bănuiesc că un fel de Fifty Shades înainte să fie la modă, da' care măcar nu se prea ia în serios.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 August 2018

    Meh. Cam dubioase produsele astea de industrie, in sensu' ca is pe de-o parte niste consultanti de domeniu si pe de alta parte diversi creativi in straturi asa ca o torta de ciocolala, si ca rezultat in tate filmele cu si despre "minunata lume-a calculatoarelor" ie cite-o blonda titoasa ce bate-n tastatura ca ciocanitoarea, fara thumbs si fara spacebar. Cam asa si-aici, "pe hirtie" suna corect, chestia esentiala e ca pizduta nu se da orice-ar fi, acolo moare unde-o lasat-o ala. Da' in practica ce fac ei pe-acolo... mnoa, ma rog, cam aiureli asa, si nici cetateanu' platitor de acciza nu-i dom de nici o culoare. Da-n fine, e pelicula, banii statului, ce poti sa ceri.

  19. Cunt&run DickA-Z`s avatar
    19
    Cunt&run DickA-Z 
    Tuesday, 14 May 2019

    https://x.imagefapusercontent.com/u/VgvaliantValiant/8104159/607472702/cd3.png
    https://x.imagefapusercontent.com/u/VgvaliantValiant/8104159/1964906770/cd5.jpg
    https://x.imagefapusercontent.com/u/VgvaliantValiant/8104159/189986596/cd6.jpg
    https://x.imagefapusercontent.com/u/VgvaliantValiant/8104159/1843011116/cd7.jpg
    https://x.imagefapusercontent.com/u/VgvaliantValiant/8104159/1411052969/cd8.jpg

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 May 2019

    Lmao.

    Indeed a much better movie, I'd watch.

  1. [...] de care "oricine poate") repeta niste idiotenii wishy-washy pe care le-am vazut intr-un film cu Cameron Diaz. Sa ne suga [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.