Aventuri din America profunda

Sunday, 11 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

negresa-nuda-1

negresa-nuda-2

Pozele au fost facute de masinuta Google care se ocupa cu facut poze peste tot prin orasele lumii civilizate, ca sa populeze serviciul web Google Streetview. Eu le am courtesy Opie and Anthony Show.

Teoretic softul functioneaza de asa natura incit trupurile omenesti sunt acoperite cu un blur, da' evident ca asta se refera la trupuri omenesti de oameni, adica albi, gen adolescente care fac plaja nude-n campus la MIT (s-au vazut cazuri), si mai putin negrese mature din fundu' Americii celei profunde.

Si-acum, hai sa disecam putin visul american. Cam ce diferenta vedeti intre un buncar si peticul ala de gazon inconjurat cu chickenwire si sirma ghimpata si un buncar ? Sa zicem ca va treziti intr-o dimineata acolo. Cum va dati seama ca nu va aflati la inchisoare ? Si inainte sa va lasati infierbintati de ce-ati vazut prin filme cu "Supermax" si alte povesti : mare majoritate a populatiei penitenciare se gaseste in inchisori de joasa securitate. Mai ales dintre femei, cele mai multe se vor gasi inchise in ceva extrem de similar ca design.

Si-acum, observati tomberonul ? De ce se gaseste aruncat al gunoi un catel mic, negru linga o lama de drujba ? Cum v-ati simti traind intr-o lume in care-i normal sa arunci la gunoi un catel mic, negru si viu dimpreuna cu o lama de drujba ?

Da' sa trecem peste asta. Observati cum geamurile sunt zabrelite ? Probabil ca respectiva casa-i abandonata, chestie sustinuta de observatia simpla ca nu are apa curenta (de-aia-s aliniate recipiente de plastic pe partea dreapta, sa adune apa de ploaie).

Si-acum, suntem in masura sa evaluam corect viata americancei din imagine : este o sclava. O femeie neagra in anul de gratie 2011, care traieste nuda ca si acum 200, ca si acum 2000 de ani, sub soarele neiertator. Nu exista haine, dar exista pe undeva niste barbati de-aia durii, warriors gen care-si impart curu' ei cum au ei chef, si-n rest mai este ceva bere intr-o lada (sau mai propriu spus era, ca dac-ar mai fi n-ar sta in soare) si o de-aia de facut carne fripta, minus carnea. Eventual daca mai imbatrineste sau presteaza oralu' cu dinti o frig pe ea. S-au mai vazut cazuri.

Morala ar fi ca lumea-i ceva mai larga decit ce se vede la televizor in fundul de provincie globala numit de catre localnici Romania, si ca tara tuturor posibilitatilor este atunci cu necesitate tara tuturor neplacerilor, dat fiind ca din orice univers complet de posibilitati, cele neplacute-s de departe mai numeroase decit cele placute.

A, si daca va intereseaza chestiunile relevante pentru cultura de origine al imaginii : pe cit puneti pariu ca ala care-o tine de sclava ii la rindul lui negru ? Asa cum aia care se inghesuiau pe tarmurile Africii sa le vinda olandezilor sclavi acum doua sute de ani erau tot negri ? Ca doara nimeni n-o rapit africani, cind putea sa-i cumpere, si inca ieftin, de la parintii / sefii lor de trib ?

Probleme.

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Da are biciclete.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 September 2011

    Da. Vreo cinci.

    Toate defecte.

  3. unrelated las si eu povestea asta aici http://en.wikipedia.org/wiki/AllofMP3

  4. fara apa curenta .. probabil casa o fost vanduta de banca si gagica era squatter? cum deduci ca erau si barbati in apropiere?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    @dAImon Asta-i una dintre intrebarile care descriu mai mult intrebatorul decit chestia despre care se intreaba.

    Cum plm sa nu fie barbati in apropiere mei ?!

  6. Iera amazoană.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Nu are cum, se vede din poze ca nu-i lipseste nici o tita.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.