Articol afirmativ-confirmativ (si pe alocuri antidepresiv)

Wednesday, 23 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Trilema este Trilema. A = A. De asemenea A ≡ A. Daca doriti putem adauga si mai multe liniute, sau eventual facem cu valuri, A ≈ A si chiar A ≅ A'. Valabil pentru orice A definit. La fel B = B si B ≡ B, pentru orice B definit, si diferit de A, precum si identic cu A (B = A ; B ≡ A). Si C = C. Si D. Cu D, si cu C daca e, iara daca nu, nu.

Ziarul este ziar. Portocaliul este oranj. Pseudomonas aeruginosa este Pseudomonas aeruginosa. Pseudomonas anguilliseptica este Pseudomonas anguilliseptica. Pseudomonas pseudoalcaligenes este Pseudomonas pseudoalcaligenes. Ouale sunt oua. Ba chiar si pestele este peste, orice s-ar spune.

Orice sac isi gaseste petecul, orice intreg par pozitiv este cuprins intre doi intregi impari pozitivi, orice numar prim poate fi scris ca o suma finita de numere intregi, orice incercare nereusita e sortita esecului si toate banalitatile pot fi exprimate in mai multe feluri decit aveti rabdare sa urmariti. Cel putin.

Omul este un animal fara pene si cu unghii late, deglutitia este procesul fiziologic al miscarii bolului alimentar din gura in stomac, traversind faringe, laringe, duoden si cardia. Conurbatia este o aglomerare de mai multe orase, coloratia este masura lungimii de unda a luminii reflectate pe-o suprafata ori refractate de-un mediu transparent iar defloratia procesul fiziologic de dare in folosinta sexuala a unui organ genital feminin pina atunci neintrebuintat.

Exista 60 de secunde in fiecare minut, 60 de minute in fiecare ora, 24 de ore in fiecare zi nominala, dar de fapt o zi reala dureaza intre 86392 si 86408 secunde. Linia loxodromica e acea linie care taie toate curbele unui sistem de curbe la acelasi unghi. Enneadecaeteridul, sau ciclul metonic e numele unei coincidente remarcabile : intr-un termen de aproximativ nouasprazece ani se cuprind un numar intreg de ani tropicali si-un (alt) numar intreg de luni sinodice (lunare, cum ar veni). Numerele in discutie sunt 19 (surprize, surprize) si 235. Ca bonus, 254 de luni siderale si 255 de luni draconice sunt si ele foarte aproape de termen. Fara legatura, Mercur are o rezonanta orbitala de 3:4, si nu de 1:1 cum s-a crezut initial. Si-n plus are si precesie, din care vreo sapte secunde n-au putut fi explicate decit de teoria relativitatii.

Toate fragmentele unui magnet vor manifesta la rindul lor poli magnetici. Un fir conductor in miscare printr-un cimp magnetic are o diferenta de potential la capete. Un cuplu realizat din metale diferite la temperaturi diferite are si el o diferenta de potential la capete. Titanatul de strontiu are un indice de refractie egal cu al diamantului, dar are o dispersie semnificativ mai mare. Si e si mult mai moale. Plus ca devine superconductor la temperaturi joase.

Doua heptaedre bine alese pot forma impreuna un cub. Pentru fiecare cerc exista fix o sfera care-l contine. Orice trei puncte definesc un cerc, orice doua puncte doua cercuri. Orice patru puncte pot fi coplanare, daca sunt coplanare, si necoplanare, daca nu sunt coplanare, in care din urma caz pot defini o sfera, chit ca nu-i necesar. Asa cum si daca-s coplanare pot defini o sfera, da' nu-i necesar (ci posibil, si numai daca definesc un cerc).

Un spatiu simbolic al carui simboluri au asociate interpretari fixe in orice structura semantica se numeste un datatip. Fenotipul e manifestarea fizica, macroscopica, a genotipului, care-i totalitatea informatiei codificata de genele unei fiinte vii. Ca rezultat remarcabil, fiintele au fenotip doar cit timp sunt in viata, genotipul supravietuind insa pina la disparitia ultimei celule. Astfel genotipul supravietuieste in timp fenotipului asociat lui.

Fenolul, desi este un alcool, se mai numeste si acid carbolic. Contrar asteptarilor, este un solid. Acidul carbonic (fara a fi si el un alcool) este in schimb un gaz, ce-i drept solubil in apa (ca si fenolul, de altfel).

PS. Am scris acest articol ca sa am si eu un articol cu care cititorii sunt de acord. Nu fiti hateri acuma si va apucati de trolat aiurea, bine ?

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Care-i peticul pentru sacul de ozon din jurul Pamantului?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 March 2011

    Elena Udrea.

  3. Eu nu zic ca doua puncte de vedere nu pot defini doua cercuri de prieteni dar la modulul general in care pui aici problema doua puncte definesc cate cercuri vrea muschiul meu.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 March 2011

    Ceea ce-i bine, atita timp cit sunt doua.

    PS. Haterilor!

  5. (trolling) Hahahaha, copy-paste noob! (/trolling)

    Facts are facts, interpretations of facts are interpretations of facts.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 March 2011

    Trolii superficiali nu ajung prea departe mei.

  7. Deci io nu-s de acord. A ≡ A doar în structurile algebrice în care ≡ e reflexiv, în restul nu-i așa. :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 March 2011

    Cit te-o platit pedeleu' ?

  9. Patrujdouă de virgine. :D

  10. @spyked
    virgine ? aia s-or nascut curve batrane ...

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Pai virgine mai 2.0 asa.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.