Alex scrie, noi corectam

Thursday, 15 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pelipulă

Aş vrea să fac poze în somn. Să-mi intru cu un aparat mare de fotografiat in gât şi să urc incet tragind in chip nălucile ce-mi dansează în vise. Îmi imaginez cum păşesc tiptil, venind prin valul palatin, incaltat cu papuci groşi de casă, privind acţiunea prin sticla stufoasa. Nu pot privi direct strigoii şi balaurii, si nici nu-i nevoie : ii privesc din spatele aparatului, ii urmaresc cu pasi de pisla. Vreau să fac poze mari şi să le pun ude pe pereţii camerei, să râd la rămăşiţele granulate ale spaimelor şi ielelor goale ce dansau nerusinate în somnul meu. Si sa le rusinez. Să le si scuip în ochi, naibe nedorite, feţe ofilite, iluzii niciodată complet gândite.

O sa intru in filmul deşănţat ce-mi dansează în faţa ochilor închişi, o să filmez în timp ce teatrul se desfăşoară. Absurd. O să fiu martor imparţial notând cu calm bovin lumea şuie a viselor mele gri-lila si lalala. O să revăd apoi c-o caina de must în mâni bucăiţile din mine ce n-ar sti explica cum de-au ajuns tocmai acolo, pe cine cauta si la ce nume raspund. O să revăd chiar dacă n-o să şi înţeleg casa-labirint, trenul-ringhişpil, apa-cea-mâloasă în care înotam cu toţii, pereţii galben-scorojilt ce mă bântuie, străzile complet tăcute de pe malul apei, toate înfricoşările mele de copilandru slab şi netrebnic, mic şi îngrozit sub cerul prea gri-vast şi prea gri-albastru si prea grivei al dimineţii.

O să văd totul la lumina clară a zilei şi-o să râd monstruos şi-o să-mi mai flegmez o dată peste ochi in înfiorările mele înainte de-a arunca pe foc totul cu ură şi-o picatura de zâmbet drăcesc în colţ, la gura.

Textul original aici.

Category: Prz arhscrt
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

 1. Hater.

  Io am versiunea mea :

  As vrea sa fac poze in somn. Sa-mi etalez pula mare si groasa filmandu-ma cu domnitele care-mi danseaza-n vise. Dar n-am curaj. Imi imaginez ca pasesc tiptil, fara sa mi se auda pasii, ca un adevarat stalker, privind actiunea prin sticla groasa si aburita a obiectivului. Nu le pot privi direct, dar ma ascund in spatele aparatului. Vreau sa fac poze mari cu ele si sa le ud dupa ce le-am atarnat pe pereti, sa vad cum mi se prelinge esenta. Ca un scuipat in ochi.

  In filmul destrabalat ce-mi danseaza-n fata ochilor o sa intru cu aparatul de filmat, in timp ce se ling intre ele absurd. O sa fiu impartial cu mana mea stanga si dreapta, relaxandu-ma cu calm. O sa revad apoi cu mansiunea, canapelele de piele, broboanele de transpiratie in care inotau, peretii care se invarteau cu mine si strazile pe care bantuiam si fugeam cautand curajul meu de mult abandonat.

  O sa vad totul la lumina zilei si-o sa rad monstruos si-o sa mai 'flegmez' odata pe pozele lor inainte sa le arunc in foc si sa zambesc ca un nebun.

  Offense is not intended.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Thursday, 15 December 2011

  Merge.

  Da' tu n-ai blog ?

 3. @Freud: Babe sez every time you masturbate God kills a fattie. Please, think of the fatties.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Thursday, 15 December 2011

  In sauce.

 5. #2 : stai ca n-am inteles daca e offtopic sau ma trimiti sa ma car la mine pe pagina sa nu deranjez. anyways' nu, ca l-am sters cu totul si asa o sa ramana. plm la bounce 100% din ianuarie anul asta de cand am eu blog, mi-e clar ca e irelevant tot ce scriu

  Ie un cu in plus acolo la mansiune.

  #3 : da' ce, purceaua e pe cale de disparitie sau cum, eu ce-s, ong?! sa moara.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Friday, 16 December 2011

  Nu ie vorba ca sa nu deranjezi, da' degeaba te superi pe sat. Faptu' ca e irelevant tot ce scrii nu se rezolva stergind blogu' lol.

  Cre' ca domnisoara era ironica.

 7. No shit.

 8. Pircea Mopescu:

  Partea cu grivei nu-i din filmul corect, imho. Da-mi place editarea. Sa-ti traiasca.

  Freud:

  Se vede ca ai experienta in texte de-astea. Mai baga.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Friday, 16 December 2011

  Haidi mei, n-ai si tu un catel in visele tale ? Pai cum se poate.

 10. As vrea sa fac poze in somn. Bai ce idee buna, ia sa o vand!

  Noul Canon Oniri-K, acum cu modul ''Unconscious Shots''.

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Friday, 16 December 2011

  Ahaha ca bine zici.

  ISleep.

 12. @semizeu : haters gonna h8

 13. Aruncatoru
  13
  Aruncatoru' de flacari 
  Friday, 16 December 2011

  Noul Canon Oniri-K, acum cu modul ”Unconscious Shots”.

  Pentru momentele cand te imbeti prea tare ai prieteni care sa te pozeze, don't you worry.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Friday, 16 December 2011

  Trebuie facut ceva pe tema poza/pizda pentru ca da-o-n ma-sa.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.