500k

Thursday, 24 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Atunci cind am introdus sistemul de plata pentru continut pe Trilema am creat, asa cum va puteti inchipui, un tabel in Mysql, unde se tine evidenta creditelor per IP.

Cardinalitatea acestui tabel tocmai ce a depasit 500,000. Asta inseamna ca jumatate de milion de IP-uri unice au vizitat Trilema in ultimele ~7 luni. Nu mai intru in discutia diferentei intre unici si "suma unicilor", ca s-a facut deja.

Ce ramine de-aici ? Doua chestii : in primul rind ca am o idee despre impactul relativ al Trilemei asupra Romaniei in general (un roman din ~50) si a Romaniei online in particular (un internaut din ~20). E un inceput. Si-n al doilea rind, ca am dubii c-ar exista multi publiseri in .ro care au chiar atins juma' de milion de IP-uri, chit ca ei tot adunindu-si "unicii" zilnici ajung lejer si la citeva milioane pe luna. Da' asta mai putin conteaza azi, se va vedea in 2015 si-n 2020 si asa mai departe.

A, da, si eventual a treia : un punct de rating TV corespunde unui numar de aproximativ 110,000 de televizoare pornite, la care poate ca se uita cineva sau poate ca nu se uita nimeni, dintre oamenii care n-au bani de calculator.

Energicul şi foarte vehementul showman Mircea Badea se poate bate cu pumnii în piept, obţinând în ultima oră a zilei o medie de 1,44 puncte, în cele nouă luni analizate

Sa faca 4,11 puncte si mai vorbim, zic. Da' cu Voiculescu mai vorbim, nu cu Mircea Badea, ca el ce conteaza ?

Si daca tot v-am obosit cu chestii de-astea triumfaliste, sa facem si ceva util pe ziua de astazi :

march_awstats_s

Luna in curs. Windows domina. Firefox e tot pe primul loc, IE nu moare si nu se preda, Chrome nu impresioneaza. Traficul mobil e inca maruntel pe singurul blog romanesc care arata bine pe mobil.

Cam asta.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. sigur sigur sigur nu sunt pageviews?

    sau awstats trateaza un ip ca unic aiurea?

    naiba, acuma se folosesc numai ip-uri dinamice. o persoana cred ca ajunge sa ii fie alocata aleatoriu pana si vreo 10 ip-uri diferite si cu toate sa iti viziteze blogul.

    trafic cat ai? banda ma refer, in gb.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 March 2011

    In imagine sunt hits. In discutie sunt IP-uri inregistrate de sistemul de paywall, n-are treaba cu awstats. Intre 200Gb is 1Tb/ luna, functie de cite poze pun etc.

  3. Anonimosu`s avatar
    3
    Anonimosu 
    Thursday, 24 March 2011

    Ai pagini neindexate?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 March 2011

    Not afaik.

  5. are in fiecare zi 1.4, iar adunate pe 7 luni da o suma impresionanta.

  6. super.

  7. Mihai B`s avatar
    7
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 25 March 2011

    is curios, sheldon, dintre ip-urile alea, cate sunt din romania de fapt? ;))

  8. @Mihai
    Toate IP-urile ii vin de la americani via RIPE (Amsterdam) deci n-au cum fi din Romania. :)

  9. Ionuţ: da, dar nu-s unici nici bătuţi cu mixerul. Publicul TV e unul chiar fidel din câte ştiu.

    Ar fi interesantă o discuţie despre inerţia internautului versus cea a privitorului TV, mă gândesc.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 March 2011

    @Ionut Da, si anume 1,4 >D

    @Mihai Vreo 95%.

    @dAImon Se pot discuta multe, clar ca publicul tv are putere de cumparare/disposable income mici si fixitate mare. Practic perfect adecvat reclamelor asa cum se practica ele, agasant-repetitiv.

  11. Păi da. Conţinutul plătit - obligă puturoşii şi zgârciţii curioşi ca mine să ofere ip dinamic cu dărnicie zilnic. Da să trăiască, să se mărească, şi să înflorească şi să fie primit....

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 March 2011

    Apai unii. Altii citesc din Google cache.

  13. sau din tor network :D

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 March 2011

    Citi mai are TOR-ul, o trecut de zece mii ?

  15. Interesante statisticile. Interesant mai ales că IE vine pe locul 2 după Firefox (nu moare, da' nici primul nu e, asta tot mi se pare o treabă), deși mai interesant ar fi fost să se poată vedea cât la sută folosesc IE6 sau 7 și cât la sută restul, fiindcă acum mare diferență la capitolul securitate și performanță nu mai e între IE9, Firefox 4 și Chrome care-o fi.

    Între ăia 0.1% care citesc Trilema de pe Android pot să spun că mă aflu și eu și o singură problemă văd cu CSS-ul: textul normal se înghesuie pe orizontală pe ecran atunci când fac zoom (așa cum ar trebui), în timp ce textul din blockquote-uri rămâne fix, fapt ce se traduce prin scroll pe orizontală. În principiu oricum e aiurea să folosești un browser de pe mobil (la cărți merge cât de cât, că există softuri specializate care desenează ca lumea textul), dar faza cu mobilele s-ar putea să se schimbe dacă prind avânt tabletele, care au un grad de utilizabilitate mai mare la umblat pe web.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    Datele pe care le ceri :

    Msie 999.1 - 0 %
    Msie 9.0 - 0.3 %
    Msie 8.0 - 18.3 %
    Msie 7.0 - 5.5 %
    Msie 6.1 - 0 %
    Msie 6.0 - 6.6 %

    Msie 5.5, Msie 5.01, Msie 5.0, Msie 2.0, Msie 4.01, Msie 3.02, Msie ?, Msie 5.00, Msie 5.22, Msie 3.0, Msie 5.23 - 0% (in aceasta ordine)

    Interesanta chestia cu blockquote, am sa dau in studiu sa vedem daca-i din proasta adnotatie a hastemeleului sau din incorecta afisare.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.