Verzele babei

Thursday, 30 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

O babuta mititica si uscata ca o smochina e adusa la urgente. Infarct, destul de grav. De ce facuse babuta infarct ?

Pai, sa vedeti. Ea fata de chiabur fiind avea in proprietate netulburata o coama de deal. Mostenire. Pe linga pamint, mai avea si-un ficior. Ficiorul a batut palma cu un cioban, dindu-i ciobanului folosinta exclusiva la pasunat cinci ani de zile si primind in schimb niste bani. Bani pe care ciobanul i-a platit asa cum ii avea, din piata, de la vindutul brinzei : bancnote mici strinse unele in altele. Un sac.

Ficiorul a ascuns sacul in camara si s-a dus la treburi, fara sa-i spuie babutei. Care avea tot in camara un sac cu varza. Si cind s-o apucat sa faca niste varza a la Cluj gasind bani in sac si-o inchipuit ca i-o schimbat Dumniezau verzele in bani. Si-o murit.

Category: Prz arhscrt
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

 1. N-a murit, s-a transformat.

 2. e pe bune?

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Thursday, 30 September 2010

  @Alexandra Hahaha bine spus.

  @Ionut Pai nu stiu, eu am auzit-o de la un tip care sustinea ca-l cunoaste pe baiatu' babei, si-o cunoscuse pe baba. Da' eram in bar si bausem destule pizde si mingiiam alcoale adica vreau sa zic ...

 4. atunci e o poveste trista :(

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Thursday, 30 September 2010

  Apai din ceva tot tre' sa ti se traga, pe lumea asta.

  Cite babe se pot duce la Sf. Petru sa-i spuna ca or murit in urma transformarii varza->bani ?

 6. dar cate bate se pot duce la Sf, Petru si sa-l blesteme ca din cauza lui a tras o asa sperietura si a murit, ea care mai avea niste ani buni de trait si pensii (pentru care a contribuit niste ani) de luat?

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.