Un tanar sanatos care nu are nevoie de ajutor

Tuesday, 09 February, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Permiteti-mi sa incep, umil, cu un citat.

Când mi-e greu, când mi-e nedrept, când aş pleca să fie linişte sau când m-aş opri să vină sufletul din urmă, încerc să-mi amintesc cât sunt de norocos. Alţii, la vârsta mea, făceau puşcărie pentru ideile lor. Alţii, prin alte lumi, n-au ce să mănânce. Altora nu le-a mai rămas decât cerul albastru deasupra.

Nouă ne e cald, avem ce pune pe masă şi, mai presus de toate, suntem sănătoşi. Sănătoşi.

Mihnea Maruta, un suflet mare.

Times.ro a scris un articol foarte inspirat, despre un tanar care se lupta de 5 ani cu o boala necrutatoare. Ii felicit pentru aceasta frumoasa initiativa umanitara, este in momente ca acestea, nu-i asa, in care sentimentele cele mai nobile, cele mai curate ale oamenilor ies la iveala : fudulia, prostia, ignoranta, naivitatea, primitivismul. Inclinatia de a-si cumpara un locsor in rai, dispozitia de-a vedea doar ce-i convenabil, toate acele trasaturi, groase, de guasa, din sufletul lor care ingaduie forteaza lumea sa mearga stramb.

Si spun ca articolul din times.ro a fost inspirat pentru ca iata, m-a inspirat si pe mine sa scriu un articol. Ce poate fi mai nemaipomenit si mai atins de aripa divina decat o chestie care imi da si mie, in sfarsit, ocazia sa scriu ceva pe blog ? Eram intr-o pana totala, constipat pana la maduva, nu mai scrisesem nimic de luni si ani de zile, nici nu mai stiam cum arata o idee, dar iata, prin atingerea divina a muzei times.ro, si altfel decat divina nu poate fi si nu se poate numi, la cat de constipat ma gaseam, am in sfarsit subiect de-a scrie pe blog. Si daca nu va place articolul asta, rusine sa va fie, inseamna ca sunteti niste suflete mici, care nu puteti vibra alaturi de noi, toti ceilalti 100 care am tratat acelasi subiect in acelasi mod. Sunteti niste autcasti, bai autcastilor. Rusine.

Iata ce perfect lucru au inventat oamenii astia, nu trebuie sa scrii nimic anume, te poti descurca cu un simplu

Despre tanarul in discutie s-au scris deja zeci, sute de articole. S-au spus lucruri mari, lucruri simple… mi-e greu să mai adaug eu ceva.

prins cu un ac de siguranta si putin scuipici intre spicuiri din comunicatul oficial de presa si referinte la alti oameni si gata articolul. Si cui nu-i place, si cine are impresia ca nu de-aia intra pe blog la tine, rusine. RUSINE! Pai nu ?!

Asa incat, imi aleg si eu un tanar care n-are nevoie de ajutor, si nu va cer ajutorul pentru a-l ajutora pre dansul. Tanarul Adrian Mihalcioiu, la cei 30 de anisori ai lui a fost cercetator prin Japonia, acum lucreaza la un institut prestigios din Franta, a publicat un vraf de lucrari, a primit premii, a aparut chiar si prin ziarele romanesti. S-a insurat cu un bujor de fata, importata special pentru dansul din Tara Soarelui Rasare, care-i de altfel pe punctul sa-i aduca un fecior, si-i stie gati sushi ca la mama acasa...

Pe scurt, un tanar sanatos, care n-are nevoie de ajutor. Are bani, are gagica, are meserie, are giob, iote ca nu l-a atins criza si asa mai departe. Sa-l ajutam deci, donand in conturile cu care deja ne-am obisnuit, si anume,

ROTFL45690000003490871, pentru donatii in Euro,
ROTFL4876000000298365, pentru donatii in RON.

Sa donam fiecare cat ne lasa inima, si ganditi-va! Daca se strang un milion de lei, acest tanar merituos va fi milionar in lei! Iar daca se strang un milion de euro, acest tanar fericit va fi milionar in euro! Aceasta este sansa noastra sa contribuim la ceva ce chiar conteaza. Omul nu va folosi banii nostri, stransi cu sudoarea fruntii, pentru a-si plati datorii, pentru a ne ajunge din urma. Nu-i in urma, ii va folosi pentru a ne lasa pe noi si mai adanc in umbra, isi va lua masina, iaht, casa de vacanta, amanta, chestii faine. Chestii pe care, nu-i asa, ni le dorim cu totii.

Sa nu-mi spuneti acum ca asa scop nobil nu va atrage, ca placerea asta cu donatul vine tocmai din sentimentul superioritatii tampe, ca incantarea-i tocmai aia, sa-ti demonstrezi tie ca altu-i asa de nenorocit incat si cu astia 10 euro, tot mai rau va sta decat tine, care i-ai dat. Sa nu-mi spuneti, ca nu va cred.

N-am de ce sa cred. Pentru ca stiu deja.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. Horia Dragomir`s avatar
    1
    Horia Dragomir 
    Tuesday, 9 February 2010

    Bravo și mulțumesc!

  2. ti-a dat voie doctorul, Trilemoi?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 February 2010

    @Horia Dragomir Sa traiesti.

    @kokofifi D-apoi io nu l-am intrebat. Da' di ce zici ca trebuia sa-mi cer voie ?

    Ca si astea cu donatu' se mai fac fara stiinta pacientului, din cate am auzit eu asa.

  4. Anonimosu`s avatar
    4
    Anonimosu 
    Tuesday, 9 February 2010

    Dar de ce contul in lei are o cifra mai putin decat contul in euro?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 February 2010

    Pentru ca si leul are o cifra mai putin decat euro :D

  6. imi pare rau ca ai vazut lucrurile asa... eu am scris in primul rand pentru cei care ma cunosc. n-am incercat sa impresionez pe nimeni, nici pozitiv, si cu atat mai putin negativ.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 February 2010

    N-o lua in mod personal, nu asta-i intentia. Ceea ce spun eu poate fi adevarat in acelasi timp cu ce spui tu, fara sa se invalideze neaparat. Este mult spatiu pe lume.

  8. Am intrat decat ca sa va multumesc tuturor pentru sprijin si mai ales intai de toate lui Mircea Mogulovici, si sa va anunt ca n-au mai ramas decat 981.257 euro. Am incredere ca pana vineri ii terminam si pe acestia. De strans zic.
    Multumesc tuturor de pretutindeni!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 February 2010

    Noa pai nu-i rau, 25 de centi si 7 miimi de la mine, restu de 981 s-or strange ei cumva, si iote milionu' :D

  10. Da a scos-o Canalia de acolo, am vazut si eu ieri.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 February 2010

    Ce canalie, ce de unde ?!

  12. ma, io asa banuiesc ca tu imparti banii cu doctor MiPo. io nu dau nimic, nimicuta!

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 February 2010

    Suflet hain!

  14. Nasol e cand esti bolnav, ai face orice doar ca sa te vindeci, sau cel putin sa mai traiesti cateva zile, cativa ani. Dar ce ne facem cu sarlatanii?

  15. participa adi si la cateva proiecte online destul de dragute, as sublinia eu, precum cel cu ro.wikipedia!

    daca as avea ce dona, as dona si eu. :D

    tare si postul de pe times.ro. intr-o perioada scriam si eu la ei, dar m-am lasat ca nu imi bagau articolele pe prima pagina.

  1. [...] Romana prin completarea formularului de comentarii si expedierea lui catre adrisant. Daca doriti sa ajutati oameni care nu au nevoie de ajutor o puteti face adoptand un caine fara stapan. Sau un [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.