Un model

Sunday, 18 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Banii. Sa incepem cu ceea ce intereseaza, bine ?

Tipul avea un Boeing 727 (cu care i-a dus pana-n Africa pe Bill Clinton, Kevin Spacey si Chris Tucker in 2002, pentru ceva chestie de-a lor cu SIDA) si-un yacht de 30 de metri (5 millioane de coco).

Tipul avea cateva masini parcate-n garaj, intre care : Ferrari din 1974, 2006, 2007, 2008, un Bentley din 2009, un Rolls din 2007 si unul din 2008, si o pereche de Lamborghini Murcielago din 2010. Plus o pereche de Bugatti si-o pereche de Harley. Intr-un garaj cu aer conditionat. Probabil ca le lua perechi in speranta ca i-or face masini mai mici, cine stie. Amanuntul ca erau in marea lor majoritate cumparate de la un fel de racheti de-aia cu masini furate conteaza parca mai putin, v-ar uimi cate masini de fite n-au, de fapt, acte. Chiar si-n America.

Tipul mai avea si-o colectie de o suta de ceasuri evaluata cam la un milion de dolari. Ce mai conteaza un milion.

A, case. Da. In 2003 a cumparat o proprietate "la laguna", sa-i zicem, in Florida, pe un milion si ceva. Dupa doi ani a mai cumparat o casa vecina, de vreo 3 milioane. Dupa care a mai cumparat 2-3, cheltuind in total 20 de milioane pe proprietati imobiliare in zona si ajungand supranumit "Regele Castillei". Si-a mai tot cumparat, si prin New York si prin Rhode Island, si asa mai departe.

Cred ca suntem lamuriti cu banii, masina are, ceas are, casa are, ba chiar si avion, trecem mai departe

Valoarea.

rothsteinkimLa nunta cu cucoana din imagine, care nu-i o rapandula, chiar daca se numeste Kimberly, se vopseste blond, si traieste din "administrat" proprietatile sotului (pe bune, are si birou), ci o foarte respectabila agenta imobiliara (pe bune, ce radeti acu', nu-i ca si cand ar fi piarista vreau sa zic fashion designer vreau sa zic cantareata adica fotomodela ziarista sau coafeza, cum poarta fraierii cu bluze Gucci de la Turcci) a participat guvernatorul Floridei, unu' Crist. Toate cele trei zile cat a durat. Si nu, n-au avut cocaina, nu stiu cine dracu' va spune toate prostiile astea. Si nici starlete in curu' gol. Pur si simplu au jucat remy si canasta trei zile la rand, ca oamenii.

Bonus birouri cu interfoane, camere de luat vederi, microfoane, usi secrete, lasere, masere, chestii, trestii, socoteli. Si pe hol, cum se si cere, ditai tabloul cu Al Pacino in rolul lui Michael Corleone. Semnat de asta in sangele victimelor, gen. Si-n rest catva sute de poze ale lu' Barosanu', cu diversi oameni de bine : guvernatoru' de care-am zis deja, ex senatoru' Martinez, actualmente senatoru' McCain, serifu' zonei, Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului, stiti voi, ala care-o belit Mafia, Joe Lieberman, Bill McCollum, Dan Marino, de-astia, multime.

Si ca bonus, douazeci si opt de politai, intre care capitani, locotenenti, ofiteri sub acoperire ii pazeau casele si birourile non stop, singura persoana din istoria sectiei de politie cu asa beneficii. Da' daca-i un om de treaba... n-ai vrea sa-l deranjeze hotii, parca. Nu ?

Roger Stone, tip despre care poate stiti, ca tine un blog si se crede un fel de Dan Andronic de-al lor, cam pe aceleasi motive - ca pasamite odata, candva, pe vremea lui Nixon, a avut si el cinci minute in care l-a bagat cineva in seama - spunea despre Barosanu' in iulie anul trecut ca are "o lista impresionanta de cazuri castigate, a fost un sustinator cheie al guvernatorului Crist si a lui John McCain (tineti minte, candidatul republican), e un filantrop neegalat si va aduce un stil neconventional de-a duce treburile la capat in Washington". Asta ca sa fie considerat pentru postul de senator recent eliberat.

debra_aimee_villegasBagaboantele. Pe langa deja mentionata Kimberly, mai este de exemplu madam Debra Villegas, CEO-ul firmei de avocatura a lu' Barosanu', si fata care-i tine banii. Ca el asa-i invatat, sa-i tina blondele socotelile.

Situatia nu-i neaparat dezavantajoasa pentru Debra, care-a supt zece mii pe luna salar, a mai capatat cate-un jet ski pe ici, cate-un set de dormitor pe colo (daca s-o rupt patu' ?!). A, si-o casa. O casa de juma' de milion de parai pe care Barosanu' i-a donat-o. In schimbul a o suta de dolari si "iubire si afectiune", precum scrie in titlul de proprietate. Blonda din dreapta, numita Aimee de parintii ei, e fiica Debrei. Cum, a Debrei facuta cu cine ? Bai, voi chiar n-aveti rusine ? A, si-un prapadit de Maserati GranTurismo, 100,000 de parai acolo. Da' second, ca n-or mai avut baietii ce face cu el dupa ce l-or ajutat pe unu' sa... ma rog, in fine, sa trecem. Ca o paranteza, in caz ca va intereseaza, Debra e de meserie conductor de tren. Zic si eu, nu dau cu parul.

Micul impediment. Intotdeauna este si cate un mic impediment, nu-i asa ? Barosanu', pe numele lui Scott Rothstein a intrat putin sub urmarire penala pentru un pic de frauda. Ca de vreo suta de milioane. Ceea ce a schimbat putin atmosfera. Sa-l citam din nou pe Roger Stone, da' din noiembrie 2009, nu din iulie :

Rothstein n-a avut nici un fel de succes in afaceri pana acum, nici un fel de intelegere a afacerilor, nici un fel de experienta care sa dea incredere unui posibil investitor. Nu era in stare sa citeasca o balanta contabila. Nu era capabil sa scrie sau sa citeasca un plan de afaceri.

Mai frate, sa vezi chestie, uite ca si astia au analisti exact ca noi, o fi vre-o boala... De fapt, da, intrebat "bine tati, da' parca ieri ziceai altfel ?" Stone ne explica care-i boala : are ADD. Attention deficit disorder, adica, boala aia a copchiilor ce nu pot sedea pe scaun. Si mai explica analistu' ca boala lui e "asa de grava incat n-a dus pana la capat niciodata un gin cu vermut, un trabuc, un gand, o propozitie, ce sa mai vorbim de-o tranzactie." Deci bine ? Asta explica, nu-i asa, totul, mai putin misterul ca de ce ne uitam in gura lui ? (Sigur, Stone incerca sa se refere la Rothstein, da' parca totusi...)

Teoria ca Barosanu' era cam prostovanu' e confirmata de Michael Goldberg, un tip care indeobste joaca rolul de sindic in cazuri de-astea :

Nimeni nu prea poate fi uimit de prabusirea asta, intrebarea era cand se va intampla, nu daca se va intampla. Teoria ca Rothstein ar fi reusit sa faca bani practicand dreptul parea imposibila de la inceput.

Pe de alta parte este infirmata de Barosanu' insusi, sui generis, in ceva interviu pentru un ziar local :

Aici se intampla relele. Uite care-i chestia, dorm in patul pe care mi l-am asternut. Ma atrage partea stralucitoare, dar e doar un rol. E doar un futut de rol... lumea ma intreaba "Cand dormi ?" si raspund ca am sa dorm cand voi fi mort. Sunt gemeni de-adevaratelea. Glumesc ca am 43 de oameni in cap si nu stii niciodata cu cine vorbesti. Sunt niste filantropi printre ei, niste avocati buni si imi place sa cred ca se gasesc si niste oameni de afaceri buni. Sunt de asemenea niste tipi de pe strazile Bronx-ului care stau ascunsi pana am nevoie de ei. Suna a tacneala ? Sunt tacnit, dar in sensul bun.

Adevarul este ca nici n-ai intalnit asa multi tacniti in sensul rau. Cel putin nu in propria lor estimare.

Sa mai mentionam ca tipul si-a pus angajatii de la firma sa caute o tara care nu extradeaza in SUA, si cand cineva i-a sugerat Marocul a trimis douaji' de milioane prin Western Union unui tip de-acolo dupa care a tulit-o cu avionul personal ? O intreaga lista de diversi tipi cu cazier angajati pe diverse functii de Barosanu' ? A, si legaturi cu mafia din Israel ? Pai sa nu mentionam, cine stie ce mai patim.

A, si-o condamnare la inchisoare pe 50 de ani, luna trecuta. Da, in Fort Lauderdale. Sa fie primit.

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. si matale ti-a trimis sau ceva? :P

  2. Banuiesc ca o sa cada si alte capete pe la uashingtonu` ala.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 July 2010

    @F Da, pe cand eram eu crai de ghinda.

    @Marian S Nu-i o predictie prea riscanta, capetele cad ca de-aia exista capete pe lume.

  4. daca vor sa il prinda, il prind fie ca-i in maroc, fie ca joaca sah cu ben laden.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 July 2010

    E comoda teoria asta, ca statul e Dumnezeu.

    Comoda, dar falsa.

    Asa credeau oamenii si despre a lui Ceasca, tot la fel de comod era. Si tot la fel de fals.

  6. nu asta e teoria mircea, ci fix ca bani-s dumnezeu, nu statul. asta ziceam. :))

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 July 2010

    Pai asta-i adevarat. Si uite ca pe Soros nu l-or "prins" desi il tot cauta de 20 de ani. Exemplele ar putea continua, inclusiv cu Bin Laden.

  1. [...] de-astea, vezi Pizdolezza Rice de-un exemplu, si nici nu-i chiar asa de specific politicii, si-n mediul privat treaba merge la [...]

  2. [...] senatorii nu ajung la inchisoare. Nici avocatii de succes, si nici restul de zbiri ai regimului. Nici actorii celebri, nici bancherii bogati , [...]

  3. [...] ca Chicago o fost mereu cu Mafia, cu de-astea neserioasele, chit ca guvernatoru' nu sta acolo), oamenii de bine si respectabili din mediul privat din Florida (care nu se pune ca mnoa, Florida, Mafia, hello ?!), [...]

  4. [...] ales ca pe-atunci Texasul era usor republica, da-n fine), ori ca nu exista chiar astazi bine-mersi (1, 2 alese din sute si mii de exemple disponibile) apai imi pare rau sa va spun ca va aflati in plin [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.