Seminar de practica si teorie politica - editia I

Saturday, 08 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cateva bucatele s-au pierdut din dificultati tehnice. Sunetul este chiar mai bun decat de obicei :) Apreciez daca se gaseste un voluntar sa faca o transcriere, chiar si aproximativa.

Editia a doua pe 21 mai, tot la orele 19, tot la sediul PNL (Gh. Lazar nr. 1).

Update : Transcriere, prima parte, cu multumiri lui alexut :

Daca politicianul ar trebui sa fie un profesionist, un om a carui meserie e politica sau daca politicianul ar fi mai bine sa fie un profesionist care are o profesiune a lui, ca-i el doctor, ca-i el avocat, si care se ocupa de politica pe langa sau, cumva, ca o dezvoltare a unor abilititati pe care le-a obtinut la inceputul meseriei lui.

Acuma sigur ca in raport cu problema asta, care-i serioasa si nu-i o problema nici rezolvata si nici neinteresanta pentru toata Europa, nu numa pentru noi - americanii si-au rezolvat-o intr-un fel si nu sunt neaparat foarte multumiti de ea - dar problema se pune destul de acut si in raport cu ea toti oamenii care sunt de fapt politicieni pentru ca, cum sa spun, la 20 sau la 30 de ani poti sa spui ca esti scriitor, ca esti Casablanca, poti inca sa-ti gasesti o identitate sociala, dar la 50 de ani nu mai poti sa zici ca esti scriitor cand nu ai scris inca nici o carte, ca esti politician cand tu nu ai facut nimic in politica, deci pe masura ce avansezi in varsta esti mult mai legat de istoria ta, istorie care nu conteaza cand esti tanar pentru ca nu o ai, si atunci viitorul e ce te defineste ca persoana. Din punctul asta de vedere oamenii mai in varsta sunt obligati cumva de istoria lor proprie. Ei nu pot sa-si aleaga cum cred ca e mai bine, ci trebuie sa-si aleaga cum se poate - aia care au pornit dintr-o meserie si au ajuns in politica n-au incotro decat sa creada ca dom'le, asa e mai bine, si aia care n-au nici o meserie si au inceput direct cu politica, n-au ce sa creada ei ca trebuie sa ai o meserie ca s-ar descalifica singuri si atunci nu se poate asa. Dar noi avem avantajul sa ne punem problema asta fara sa fim influentati ca „dom'le nu pot sa-mi tai singur gatul” si e un lucru la care merita sa ne gandim, deci voua cum vi se pare ca ar fi mai bine pentru tara, nu pentru individul respectiv care e politicianul, sa fie un politician : sa aiba el o meserie a lui si sa faca politica pe langa sau sa fie de meserie politician si sa nu mai aiba alta meserie pe langa ? Cum vi se pare ?

Category: Evenimente
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Cine-i nenea ca vorbeste in banateana!? :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 May 2010

    Unu, nu-l cunosti :D

  3. kokofifi`s avatar
    3
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 8 May 2010

    "iti iau casa, iti iau femeia"...asta-i programul PNL? :p

    in rest numai sincope si crrrr.
    de ce zici ca-i bun tonul?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 May 2010

    Tonul ? Ce ton ?

    Io pot zice ca aud cam tot, da' asta poate fi si din cauza ca stiu ce se zice.

  5. Ionut`s avatar
    5
    Ionut 
    Sunday, 9 May 2010

    Daca nu-l cunosc, daca nu-l aud, cat sa ma uit la clip aiurea? Hai cu subtitrarea! :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    N-ar strica.

  7. alexut`s avatar
    7
    alexut 
    Sunday, 9 May 2010

    Am reusit sa descopar despre ce se discuta acolo. >:)

    "Daca politicianul ar trebui sa fie un profesionist, un om a carui meserie e politica sau daca politicianul ar fi mai bine sa fie un profesionist care are o profesiune a lui ? si care se care se ocupa de politica pe langa sau, cumva, ca o dezvoltare a unor abilititati pe care le-a obtinut la inceputul meseriei lui.

    Acuma se ? pune problema asta care este serioasa si care e o problema cu nici o rezolvanta? si e interesanta pentru toata Europa, nu numa pentru noi, americanii si-o rezolvato intr-un fel si nu sunt neaparat foarte multumiti de ea, dar problema se pune intr-un mod destul de acut si in raport cu ea toti oamenii care sunt defapt politicieni pentru ca, cum sa spun la 20 sau la 30 de ani poti sa spui ca esti scriitor, ca esti Casa?Ce? poti inca sa-ti gasesti inca o identitae sociala, dar la 50 de ani nu mai pot sa zici ca esti scriitor cand nu ai scris inca nici o carte, ca esti politician cand nu ai facut nimic in politica, deci pe masura ce avansezi in varsta esti mult mai legat de istoria ta, istorie care nu conteaza cand esti tanar pentru ca nu o ai si atunci e viitorul ce te defineste ca persoana, deci din punctual asta de vedere oamenii mai invarsta sunt foarte obligati cumva de istoria lor proprie, ei nu pot sa-si aleaga cum cred ca e mai bine ? -aia care au pornit dintro mesierie si au ajuns in politica n-au incotro decat sa creada ca domne asa e mai bine, si aia care n-au nici o mesierie si au inceput direct cu politica, n-au ce sa creada ei ca trebuie sa ai o mesierie ca s-ar descalifica singuri si atunci nu se poate asa. Dar noi avem avantajul sa ne punem problema fara sa fim influentati ca „domle nu pot sa-mi tai singur gatul” si e un lucru la care merita sa ne gandim, deci voua cum vi se pare ca ar fi mai bine pentru tara nu pentru individual respectiv care e politician, sa aiba el o mesierie a lui si sa faca politica pe langa sau sa fie de meserie poltitician si sa nu mai aiba alta meserie. "

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    O hei! Multumesc, am sa-l periu si il mut sus.

  9. This video does not exist.

  1. [...] aveti aici citeva exemple : Caci eu sunt ura, Poveste, Daca doriti sa ma auziti vorbind (II), Seminar de practica si teorie politica. Nu citez exemplele in sensul de-a sugera cit de extaziat de superba calitate a vocii mele ma aflu, [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.