ProTV suge cu mai multe guri

Monday, 01 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Uite o chestie pe care n-aveti sanse s-o cititi la negrisorii lui Orlando Nicoara (nu c-ar fi mare problema, oricum nu-i mai citeste nimeni in ultima vreme) :

protv-newmedia-fail

In primul rind, "publicitate contextuala" nu inseamna ca iei aiurea bucatele din text (eventual chiar cuvinte) si le pui link. Aia nu-i "contextuala", aia-i eventual "aruncata cu furca". Publicitatea contextuala de la mama ei este atunci cind pui link-uri relevante. Ceea ce presupune neaparat si inevitabil ca ai mai multe link-uri la dispozitie, dintre care poti alege unul. Atunci cind faci reclama la ProTV pe site-ul ProTV nu se numeste "contextuala" si nu se numeste nici macar "publicitate". Se numeste dobitocie.

Asta discutind din perspectiva link-urilor. Daca privim din perspectiva ancorelor, e limpede ca un cuvint duce cu atit mai mult context cu cit este mai rar, si respectiv mai lung. "Cuvintele" cele mai frecvente, daca putem numi litera o cuvint nu sunt niciodata ancore bune pentru publicitatea contextuala. Care-i contextul literei o ? Sau al conjunctiei la ? Daca scria acolo Obersturmbamfuhrer puteati face publicitate contextuala la o expozitie itineranta de obiecte din al doilea razboi mondial. Daca scria acolo motocositoare puteati face publicitate contextuala la o firma de service pentru motocositoare. Dar la litera o nu se poate face publicitate contextuala de nici un fel. Aia nu-i publicitate, aia-i (tot) dobitocie.

Trecind peste astea grele, cu reclame, cu monetizari, cu facut bani, treburi care pina la urma nu ma mira ca nu reusesc nici in gluma diverselor nulitati cu pretentii de pe internet.ro, fiind ele chestii avansate, pentru profesionisti (cum de exemplu sunt eu, nu alde de-astia de la Pro), ramin lucruri simple, lucruri de baza. Ca de exemplu, intrebarea ca ce rost are sa ocupi in stinga spatiu cu un widget de facebook si pe urma in dreapta cu... alt widget de facebook. Mai ales in conditiile in care widgetul din stinga nici macar nu-i clickabil in firefox. Asta nu-i new media mai dragilor. E tot dobitocie.

Si-n fine am mai putea mentiona, daca nu ne-au ajuns trei dobitocii pe acelasi ecran, ca totusi, o poveste despre cum un prost a pus pozele in pielea goala ale unei gagici pe internet nu sunt stiri. Au fost, e adevarat, cindva in 1996. Pentru aproximativ doua zile. Maximum. De-atunci incoace nu mai sunt stiri, si cu siguranta nu sunt EVENIMENTE. O chestie care se intimpla mai des decit se intimpla ideile proaste in neuronul unic dar semifunctional al colectivului de niu media din Pro nu poate fi un eveniment. Nu poate fi o stire. Nu are ce sa caute pe prima pagina.

Da' asta nu ne mai mira, ca ne-am invatat deja cu absoluta si completa incapacitate a "presei" de-a produce continut nu interesant, nu relevant, nu important, da' macar acolo, cit de cit, pasabil, digerabil.

Voi sa fiti sanatosi, si vorba paginii, nu va doriti o slujba mai buna ? Eventual ceva in constructii, zic.

PS. Orlando Nicoara zice ca el n-are nici o treaba cu siteurile ProTV.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

31 Responses

  1. Cred că-ţi dai seama că nu ai priceput nimic din ce le-ai spus, nu? ;))
    Cred că acum stau şi aşteaptă să vadă dacă ai să postezi şi traducerea...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 November 2010

    Apai io ce pot sa fac...

  3. Scuze. Nu "au" priceput :)

  4. Anonimosu`s avatar
    4
    Anonimosu 
    Monday, 1 November 2010

    Asteptam cu emotie breaking news si unboxing in exclusivitate cu ocazia lansarii unei tehnologii revolutionare, procesorul 486.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 November 2010

    @bogdan M-am gindit.

    Da' tot n-am ce face, mai lamurit de-atita nu stiu cum sa scriu. Mai meditez.

    @Anonimosu Ba tu ej hater d-ala ?

  6. Ejti hater, ni tu mo, toti natafletii is trimisi constructii de zici ca constructiiles pielea, cei acolo, cimitirul elefantilor ? Toti nepriceputenii sa marga in constructii ? Buhuhu, alea alea, cele cele.

  7. + niste liniute p'acolo

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 November 2010

    Apai io nu zic in sensu' ala, io zic ca daca-s dovediti ca nu-s buni de lucru cu capu', le-o mai ramas speranta ca-s buni de lucru cu spinarea. Daca nu-s buni nici de ceea le mai ramine munca cu curu', ceea ce nu dorim nici dusmanilor, darmite prostilor.

    Zic si eu.

  9. Da de ce-i trimiteti in constructii? Voi chiar vreti sa pice toate cladirile cand va voi trimite o hataneala din Vrancea?

    Aaaa, scuze. Acum m-am prins. Vreti sa-i ziditi ca pe Ana lu' Manole :)

  10. pai mo, in stanga e Like si-n dreapta e Share .. diferite, gen.

    n-am chef sa caut, macar e despre vreo gagica vag cunoscuta?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 November 2010

    @Tudor Rationamentul meu, defectuos cum se gaseste, da' acuma ce pretentii sa si ai de la mine, este ca-i mult mai usor sa supraveghezi un ghibol care incarca si descarca saci cu pietris sa nu incarce sau descarce sacii gresit decit sa supraveghezi un niu media executive de-asta in timp ce face un site.

    Cam pe acelasi rationament pe care cornutele si copitatele se tin in grajd, unde n-au ce sparge, si nu-n camera din fata, unde ar avea.

    Sigur ca daca-si pune mintea ghibolu' poate sparge si sacu' cu pietris si chiar si pietrisul, precum poate defecta si bile de otel si alte impliniri marete, nu vreau sa fiu gresit inteles cum ca as avea nevoie de-o demonstratie, ceva, multumesc frumos.

    Pur si zimplu siceam si eu asa, statistic vorbind.

    @dAImon In masura in care ala cu julitura la antebrat era si el cunoscut. Se pregatesc talkshouri despre "cum o fost" si "ce planuri ai" si etc.

    In exclusivitate si-n premiera pe Trilema aflati si raspunsurile la aceste intrebari : cum o fost ? najpa si ce planuri ai ? Vreau sa scotunalbumprezintmodapecelemaiinaltepodiumurialelumiiintemeiezofamiliegasescunbaiatcaresamaiubeascasinceretc.

    Ce tare is, am stirile dinainte de-a se chiar intimpla ele. Din nou.

  12. Mita Protevista`s avatar
    12
    Mita Protevista 
    Tuesday, 2 November 2010

    Cine se scuza se acuza domnle Orlando

  13. Anonimosu`s avatar
    13
    Anonimosu 
    Tuesday, 2 November 2010

    Responsabili sunt amicii tai de la Tree Works.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 November 2010

    @Mita Protevista Zici tu ?

    @Anonimosu Haha, Tenita&comp ? Mnoa, oare de ce nu ma mir ?

    Ia, hai sa notam aici pentru posteritate :

    TreeWorks creeaza valoare pe Internet.

    Bazandu-ne pe o experienta de 6 ani si peste 100 de proiecte finalizate pentru clienti romani si straini, realizam prezente online si sisteme de management web-based eficiente, care aduc avantaje cuantificabile: diminueaza costurile de comunicare, cresc vanzarile si sporesc fidelitatea utilizatorilor fata de brandul clientului.

    Ceea ce ne diferentiaza sunt competentele in materie de organizare a continutului in medii virtuale (Content Management Systems). Stim cum sa realizam aplicatii web in care continutul sa fie usor de administrat, prezentat clar si atractiv pentru utilizatori, si organizat de asa maniera incat sa fie bine pozitionat in motoarele de cautare.

    Sase ani de experienta, ce-a trecut timpul mai frate, azi-ieri erau trei...

  15. Da pro tv o suge rau

  16. Continuu aici șandramaua despre Gândul și de Orlando Nicoară. Deci poate cretinii ăștia de la Gândul binevoiesc să ne explice și nouă cum de e posibil ca un articol plin de grafice de la OkCupid să nu aibă link măcar către saitul principal dacă n-au putut pune unul direct către articolul cu pricina de pe blogul OkCupid. Bine că au dat în schimb link către alții care le-au preluat de pe OkCupid. Vai de steaua lor de incompetenți. Se aude, domnule Orlando Nicoară?

    Bine că nu-s în stare să pună niște linkuri ca lumea, dar visează televiziune onlain cu Voyo și distribuție de filme cu nu știu ce căcat care am uitat că se cheamă. Am aflat între timp, e Muvix. Apropo, mă distrează cum vede paiul pirateriei din ochii celor de la Vplay.

    tl;dr Ziarul Fițuica Gândul e plină de incompetenți. La fel și alte saituri Media Pro.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 March 2012

    Vezi, cind zice lumea ca securistii conduc in continuare exact la asta se refera : tipul e un securist. Foarte moral cu "dujmanii", chestii de-astea.

  18. P.S. Acum vreo ani Orlando Nicoară punea un pariu (ceva cu deconectarea de la Internet a infractorilor). La vară o să vedem dacă a avut dreptate sau nu.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 March 2012

    Si de asemenea o sa vedem de ce nu oricine e de luat in seama cind "pune pariuri".

  20. Pentru a evita orice declarații de-ale lui Orlando cum că el nu e responsabil de Gândul, mi-am permis să fac și eu o captură de ecran pe care am pus pe dtng și din care reiese foarte clar că el e Director General. Parcă văd cum o dă și acum la întors spunând că pagina e veche din „3 apr 2007” (de remarcat că n-au avut bani de color să cumpere toată luna, așa că au cumpărat doar primele litere).

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 March 2012

    Daca reusesc cumva sa faca bani cit sa organizeze o conferinta anu' asta te poti duce chiar sa-l intrebi.

    Du cu tine o chiftea ceva, sa nu lesine de foame pina-ti raspunde domnu' "director general". Ca am futut anu' asta la directoare de toate felurile pe-un pachet de tigari ori un plin de benzina de nici nu mai poci numara.

  22. Ia recunoaște că ai furat titlul de la zoso, din „Asociaţia Consumatorilor de Media suge cu 2 guri” :-)

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 March 2012

    2006-2010 pod peste ani. Hmm...

    Cre' ca-i pur si simplu o expresie comuna, sincer sa fiu.

  1. [...] puse cu generozitate la dispozitia publicului larg de expertii in varza rasa si ceafa rasol de la stirileprotv.ro. Exercitiul poate parea futil celor ce cunosc cam cit de adinca si uniform raspindita e [...]

  2. [...] într-o postare pe blogul personal" catre jegul lor de "publicitate contextuala" ad20.net. (Nu asa se face publicitate contextuala tantalailor! Si da, asteptam cu drag inca o tura de explicatii de la [...]

  3. [...] inserarea unui spatiu publicitar ininteriorul literelor P, R, O si Q dupa modelul patentat de expertii din trustul PRO, precum si lectura faimoasei carti de afaceri online How To Make Money By Renting The Space Inside [...]

  4. [...] o idee, nu sariti. Cum se mai angajeaza cite-un dobi proaspat pe post de mare consultant (Orlando Nicoara nu are si nici nu a avut niciodata nici un fel de legatura cu website-uri pro, precum de altfel cu [...]

  5. [...] frate. Ca MediaPro (cu ale caror saituri Orlando Nicoara nu are nici un fel de treaba, precum nici n-o avut niciodata, sa fim bine intelesi) fura la cintar cunoastem. Ca Realitatea fura [...]

  6. [...] care am trecut cum ziceam la Orlando Nicoara, de care n-ati auzit dincolo de faptu' ca nu are nici o legatura cu site-urile MediaPro. Ca n-ati avut ce. Si-acum, sa citam : Cu dedicatie pentru Alexandra, Loredana si Iuliana si cu [...]

  7. [...] cititor anonim oarecare m-o intrebat de-o potrivire de titluri. Io neavind cunostiinta m-am dus sa investighez. Acolo-i vorba de ceva [...]

  8. [...] dat fiind ca Vintan aia e mult prea proasta si ca sa inteleaga macar despre ce-i vorba aici. Orlando Nicoara ar intelege, da' el saracutu' nu mai are bani sa faca de-astea, si pe cind avea nu facea. Pe scurt, [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.