Might and Magic VII - Epizootia

Monday, 01 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Continuam continuarea continuarii discutiei etcetera cu un titlu la fel de prost ales (ca un side-quest, poftiti de gasiti numele corecte ale articolului astuia si-al precedentului, sa zicem ca-i un fel de criptograma sui generis).

Unde eram ? A, da, bere, fete, chestii. E bine.

Capitolul III - Ca un vint, ca o boare. Cum ultima faza a conflictului dintre elfi si oameni se apropie cu pasi repezi (regula este ca 50 de zile dupa ce-ati rezolvat misiunile cu fortul Riverstride si spionul Loren, la prima intrare in Tularean Forest primiti misiunea ai' cu trompeta, dupa care moare arbitrul, dupa care va alegeti noul arbitru, ori din Deyja ori din Bracada) e momentul pentru putin training, ca sa treaca lunile alea mai repede.

Totusi, inainte de a ne apuca de abdomene si genuflexiuni (magice, bineinteles) mai avem de facut un scurt drum pina in Avlee, unde invatam Master Air Magic. Si, cum am fost copii destepti si aveam la noi cite-o carte de Fly si respectiv de Invisibility, suntem gata sa jefuim regatul ca-n codru.

Deci, cu Wizard Eye, Fly si cu Invisibility cautati frumos toata harta, punctele albastre sunt gramezi de galbeni, echipamente valoroase, pietre pretioase si asa mai departe. Dupa ce ati terminat cu ele (daca ramineti fara mana stiti unde-i templul) urmeaza faza a doua. Aplicati-va Preservation pe toata lumea, precum si Regeneration (nu-i obligatoriu dar nu strica), Invisibility, Flight, si mergeti la Titan's Stronghold. In dreapta intrarii este o lada nepazita plina de bunatati. In rest, cam toate lazile pot fi subtil golite invizibili fiind, si cu siguranta toate bunatatile care zac sarmanele pe jos isi pot gasi o casa primitoare in Harmondale.

Dupa ce-ati usurat elfii de toate porcariile alea cu care in mod vadit n-aveau ce face, e momentul sa ne antrenam. Eu am ajuns la nivelul 19, in principiu pe-acolo ar trebui sa va situati, zona 18-20, daca e mult mai mult ati facut-o gresit. Daca intentionati sa mai faceti antrenamente duceti Meditation la 7 pe cei trei vrajitori, si respectiv Merchant si Body Magic la 7 pe cleric. Eventual si Repair, asta-i optional. Daca nu intentionati sa mai faceti alte antrenamente pastrati SP pentru Dark Magic. In tot cazul nu cheltuiti punctele pe prostioare. Si iata c-a trecut vara, si deja suntem in August.

Merita mentionat in trecere apropo de misiunea cu trompeta ca nu-i obligatoriu sa o acordati uneia dintre cele doua parti beligerante. O puteti duce plocon arbitrului, caz in care Harmondale nu va fi alipit nici la Erathia nici la Avlee odata cu finalizarea conflictului, ci va forma un nou (si minuscul) regat, cu dumneavoastra rege. Deci, in caz ca l-ati invidiat vre-odata pe ala de Monaco, cum il cheama, acum e momentul.

In rest, arbitrul moare la inca 50 de zile de la livrarea trompetei - timp pe care probabil ca l-ati folosi cel mai bine mergind pina in Tatalia dupa hartile Insulelor Evernmorn, si apoi facindu-le o vizita. Gasiti acolo Master Merchant, precum si a treisprezecea taverna (pe stil vechi, pentru ca in general acolo se ajungea in ultimul rind), ceea ce va va permite sa deschideti cutia cu unicele din Erathia. Nu-s foarte utile, dar asa, cit de cit, pentru blazon.

Ca o paranteza, intrucit oricum aveti treaba prin Deyja nu ratati ocazia sa va si distrati putin. Stiti locul ala unde un tip aparut din senin va cere 1000 de galbeni taxa de fraier ? Drumul e intr-o vale, n-ai unde sa te feresti nici in stinga, nici in dreapta si brusc hop, banii sau zombii. Si-s multi frate, si n-o sa uit niciodata ca prima oara cind am jucat jocul asta m-au omorit.

Ei, acum aveti Fly si Meteor Shower, si sunteti nivelul... 8. Asa ca, refuzati sa platiti de mai multe ori (e un punct care activeaza intrebarea, nu-i greu de gasit) dupa care adunati-i ciopor (e o tehnica aici, se zboara in cerc pina cind se aduna toti in mijloc dupa care se zboara citiva pasi pe tangenta si se intra in Turn Based Mode) si dati-le cu saminta focului divin peste ochi pina va racoriti. Pai ce-i aici ?!

Dupa care va alegeti Dark Path, invatati Dark Magic, o duceti la 10 urgent, faceti ritualul pentru Lich, nu-i greu, ma rog, nimic nu mai e greu pentru echipa demonica pe care-ati creat-o, si cam asta-i tot ce conteaza. Sigur, mai aveti de omorit 90% din monstri din joc, dar e un exercitiu mai mult mecanic, da-i Sharpmetal da-i Toxic Cloud da-i Soulsucker etc.

In principiu jocul se poate termina cu eroii la nivelul 18-19-20, adica nu mai aveti nevoie de inca o tura de antrenamente neaparat. Nu va fi tocmai simplu, si pina la urma de ce sa nu va bucurati putin de distrugatorul pe care l-ati creat cu atita truda ?

In tot cazul, eu va urez distractie placuta, si astept cu interes eventualele comentarii sau cine stie, chiar si imbunatatiri.

PS. Lampile care se gasesc in Deyja si prin alte parti sunt dupa parerea mea cel mai utile daca le folositi la sfirsitul lui Octombrie (adica 22, 23, 24, 25 sau 28), pentru +8 skill points. Alternativele, +4 la diverse atribute, 4000 de galbeni (lol!) sau 10,000 de experienta etc sunt glume proaste.

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. După ce am citit toată ”povestea” asta, simt că m-am îmbogățit!
    ... momentan, nu pot indica exact în ce sens, revin dacă mă edific. :D

    Și nu ai precizat cam cât timp îţi ia să termini jocul.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 November 2010

    Haha! Ma bucur sa aud!

    Depinde, undeva intre cincizeci si citeva sute, functie de ce inseamna "sa termini" (adica sa omori tot, sa faci tot, sau pur si simplu sa zica jocu' ca ai terminat ?) si de cit de dexter te afli.

  3. Hmm, cam mult pentru gusturile mele... nu-s io prea dexteriță. :P (Să zică jocul: game over, cară-te!)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 November 2010

    Pai cine te grabeste ?

    Si casnicia normala include intre cincizeci si citeva sute de ore de sex, da' lumea o ia de vesnica.

  5. Nimeni, doar că n-am acum timp și nici răbdare.

    Lol, asta ar trebui sculptată, să rămână pentru posteritate!

  6. ”Si casnicia normala include intre cincizeci si citeva sute de ore de sex, da’ lumea o ia de vesnica.”, n-am tastura ca lumea, da’ nu-s cam putine ore ?
    - cu sau fara incalzire ?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 November 2010

    @Mari Sculptata, sculptata, da-n forma de ce ?

    @Florin Depinde mei. De exemplu, daca tu iti faci o firma la care platesti angajatii si pentru orele muncite si pentru orele petrecute-n trafic inspre si dinspre atunci da, se socoteste si incalzirea.

  8. Pfu, exemplul asta cu transportul nu cred ca potriveste. Daca io-s drumar si-mi fac firma de drumarit, o sa am lucrari pe drumuri, in diverse puncte de lucru. Omii se prezinta la giob la ora 7, la sediul firmei, de unde ii sui fremos in masina sii ii duc la punctele de lucru. De la sediul firmei si pana unde repar io drumurile (ori unde dau cu pisoc, sare, zgura), ala ii timp muncit.
    Acum noa, fiecare socoteste cum vrea timpul petrecut la jocul de-a tenisul cu amigdalele celuilat si alte ghidusii de gen, da' daca se socoteste cumva si timpul asta si-s sute de ore, nu mii, ii jale. Daca nu se socoteste incalzirea, nu-ti trebuie zeci de ani ca sa treci de ordinul sutelor (decat daca te cositoresti dupa 40-50 de ani), am zis.
    In rest, timp sa-mi fac, ca sa vezi ce-i dau cu Might and Magic VII (necromancieri au ? da succube ? :P )

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 November 2010

    Pai Dark Magic ala-i, cu necromanceri. Succube n-au, da' au niste Vorbitoare-n numele mortilor de mai sa te ia lesinu'. Ma rog, grafic la nivelul anilor 2000, da' n-o fi nici grafica ceea totul.

    Acum eu socoteala mi-am bazat-o pe statistica, de la care aflam ca in specia Hetero sapiens contactul sexual dureaza in medie 10 minute, si are loc in medie de 40 de ori pe an. Ceea ce m-a dus, cu niste tolerante adaugate, vorba ceea, sa tina placa, la numerele de le-am enuntat. Da' nu-s insurat cu ele, asa incit daca e sa se revizuiasca, primesc. Da' cu filme si poze, rog.

    Si cu drumu' nu fa tu pe niznaiu', ca ie clar ca in exemplul modificat de tine se refera ce ziceam eu la timpul petrecut pe drum de la casa lor pina la sediul firmei.

  10. Aha, deci de aia raman omii in varsta fara, caconsuma excesiv si le risipesc la tinerete.
    Cu filme si cu poze nu, da ma gandesc ca scrie ca pana-n 30-40 de ani is 40 pe luna, nu pe an :P

  11. Apoi încă nu m-am gândit la formă, da` când a fi cazul să stabilim detaliile facem un brainstorming și rezolvăm și acest aspect.

    Hehe, ce ager îi Cărăbușul, să nu-l deochi! :D

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 November 2010

    @Florin Lmao stii cum fut omii cite 40 pe luna ? Tot asa cum si cistiga cite 40ji de mii pe an.

    Lumea asta-i compusa dintr-o majoritate de Mariani, buei.

    @Mari Asa-i ?

  1. [...] of Unilever. [↩]Most recently I did a runthrough in 2010, which resulted in a lengthy discussion and walkthrough in [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.