Portret de invingator

Monday, 22 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

in_varf_pnltimis

In imagine puteti urmari lupta la baioneta in care senzorii camerei digitale se bat sa-l smulga din intunericul salii Filarmonicii Banatul pe senatorul de Timis Nicolae Robu, cu cinci minute dupa aflarea rezultatelor votului delegatilor pentru functia de presedinte al PNL Timis. El a castigat.

Din 639 de voturi exprimate de catre delegati, 339 au mers catre Nicolae Robu, 297 catre Sorin Supuran. Teodor Voicu n-a obtinut nici un singur vot, ceea ce pare cel putin la prima vedere bizar, iar un personaj mai degraba amuzant al carui nume n-am sa-l notez a obtinut votul propriu. O diferenta de 42 de voturi, sau altfel spus o margine de 3.3% e cu adevarat o lupta stransa, si o victorie notabila pentru senator, care se poate de-acum lauda cu ceva concret si palpabil.

Testul votului nu-i putin lucru, si faptul c-a reusit sa castige, chiar si la limita, nu-i putin lucru. Cu siguranta nu mai putem vorbi de incepatorul naiv, confuz si pe alocuri arogant intr-un mod suparator de mai an. Omul a demonstrat ca-i capabil sa invete, si sa aplice ceea ce-a invatat, si ma gandesc ca daca rezista anul asta, va rezista de-acum incolo. Ceea ce-ar putea fi cel mai bun lucru ce s-a intamplat pentru PNL Timis de la Revolutie incoace, dar ceea ce nu inseamna ca ursii pleaca de sub poduri. Educarea fintei umane nu survine, pana la urma, decat prin adversitate.

Spre deosebire de alegerile centrale, unde Biroul s-a votat dupa sistemul ala prea comunist chiar si pentru Iliescu, la Timis vicepresedintii si membrii au fost alesi pe sistemul uninominal, asa cum de altfel si prevede statutul. Asta n-a impiedicat fiecare candidat sa prezinte si sa sustina o echipa. In total, 74 de persoane au candidat pe cele 28 de locuri in birou (9 vicepresedinti, 19 membri), ceea ce este si-un record, si-o masura a ascutimii competitiei interne. Multe persoane noi, ori in politica cu totul ori in PNL, ceea ce-i un lucru bun sau un lucru rau, functie de cine-ti vorbeste, si pana la urma irelevant.

Motivul pentru care invingatorul e singur in poza este ca toata crema partidului, europarlamentarul Cristian Busoi, deputatii Horia Cristian si Claudiu Taga, vicepresedintele CJT Liviu Borha, consilierul judetean Leo De Maio, consilierii locali Ciprian Jichici si Ciprian Bogdan, precum si diversi primari, cetateni, tineret si multime il consolau pe contracandidat, care-a si declarat ca in mintea multora va ramane marele castigator al alegerilor. O situatie care in principiu ar trebui sa fie rezolvabila prin negociere, din care sa iasa un partid ceva mai curat, ceva mai puternic.

Vom mai vedea. Exista insa, mai mult decat oricand, potential in PNL Timis. Tot ce mai lipseste e un motor care sa-l transforme in lucru politic.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. se poarta pletele ?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 March 2010

    Omul e pe stilul folk, are chitara lui si chiar canta la ea. Si pana la urma, "nu conteaza cat de lung am parul..."

  3. doar observam un anumit mimetism

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 March 2010

    Intre timp je tocmai ce m-am ras. In cap, zic, barba a scapat.

  5. kokofifi`s avatar
    5
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Monday, 22 March 2010

    Samson înainte de Dalila :D

  6. Daca tot ai amintit de Jichici, am si eu o curiozitate. L-am avut profesor, mi-a placut cum preda, da' nu inteleg cum se impaca liberalismul cu a fi MVP Microsoft ...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 March 2010

    Apoi intre incompatibilitati mi se pare asta una dintre cele mai mici, daca se impaca anticomunismu' lui Tismaneanu cu istoria aceluiasi...

  8. Alex Velea`s avatar
    8
    Alex Velea 
    Tuesday, 23 March 2010

    Pe cand eram student p-acolo Robu era tare meser, sper ca a ramas asa.
    Mai preda la Poli?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 March 2010

    Din cate stiu eu, da.

  10. Motivul #5875689 din care sustinerea aratata public catre un anume politician te poate acoperi de ridicol mai tarziu, futu-i. Deci avea potential Robu in 2010, mbine. Aproape ca reusesc sa rad.

  11. Vexare`s avatar
    11
    Vexare 
    Sunday, 30 June 2013

    Robu e proportional in alta dimensiune, porportional cu imaginea sociala. Sunt la Timisoara toti tiganii cu afaceri dubioase, sunt.

    Pai simplu, intra in actiune varianta escapism. Punem palmieri, alea-alea. Raiul pe pamant.

    Tl;dr cel mai bur primar al timisoarei el este

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 30 June 2013

    Apai daca n-o avut motor...

  1. [...] re-elected the guy for a third term. After which - this is where it gets beautiful - they elected a complete fucktard in his stead. A complete fucktard who had the support of what at the time superficially [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.