Poftiti la tribunal - partea intai, episodul 3

Sunday, 30 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Precum banui ca incepeti sa va prindeti, nu sunt sanse sa se termine episoadele astea, e mai ceva ca Eliza, Robul.

Deci, o scurta recapitulare. La primul termen (in aprilie, la nici sase luni dupa data introducerii actiunii, deci e bine) judecatorul s-a gasit el destept si-a luat cauza pe la ora noua si ceva, cu o singura parte prezenta, la primul apel. Ca asa o invatat el la scoala din care abea ce-o iesit. Boon. I-am atras atentia oral atunci, da' mai mult n-am zis, pe teoria ca mai gresesc copchii, si daca-i pedepsesti de fiecare data cand gresesc se fac timizi si fatalai. Boon.

La al doilea termen, sfarsitul lui mai (deci inca tot sase luni, deci tot bine), am descoperit fara uimire ca nu fusese o simpla gresala. Acelasi judecator s-a apucat sa sustina el cauza partii adverse, cu reprezentantu-n sala, de iti venea si sa razi. M-am abtinut. Cum am zis, vadit contrar asteptarilor, am rectificat rectificarea, cerand sa se constate nu faptul, ci absenta dreptului, pe 111 Cod Civil - o chestie destul de interesanta, profesional vorbind, pentru ca rar se foloseste aceasta forma a articolului respectiv, in general folosindu-se forma afirmativa.

Judecatorul a incercat sa ma lamureasca ca are pe ce sa ma decada din acest drept (pe motiv ca el a ascultat cauza pe furis, fara mine, si deci ar fi trecut primul termen), chestie pe care eu n-am cumparat-o. Dupa care am trecut la discutarea probatoriului, moment in care am constatat ca judecatorul se opune administrarii de probe. I-am citat din 172 C. pr., ceea ce l-a mai ogoit, si-a trecut la mica intelegere cu partea adversa. "Poti aduce X ? Cam in cat timp ? Hai, sa rezolvam problema". Citate, nu inventez, cu mine de fata si-n sedinta publica. Mai zi ceva.

Asa ca am depus note scrise, pe care le adaug si dinjos, pentru cei curiosi sa vada cum se trag palme in lumea civilizata, fara contact fizic :

    robu_note_1 robu_note_2 robu_note_3

Instanta a dat un termen "scurt", adica pe 10 iunie (si iata ca mintenas is 6 luni batute pe muchie), la care nu intentionez sa ma prezint, dar daca aveti chef sa radeti probabil ca veti avea la ce.

Cat despre mine, evaluez daca voi cere recuzarea.

Chestia cu adevarat amuzanta in toata incurcatura este ca nu prea cred ca partea adversa chiar are actele alea la care face referire. Sigur, vor incerca sa le creeze acum, ca asa merg treburile, creem documentele pe masura ce avem nevoie de ele, doara partidu' suntem noi, nu-i o institutie el in sine ci o simpla denumire colectiva a unei bande oarecare la un anumit moment. Si bineinteles ca-i voi urmari pentru asta.

Sa vedem, zic, daca chiar au sange-n aparat sa minta la interogatoriu, si toti. Acu zece ani probabil ca ar fi avut, dar uite ca risc pe teoria ca Romania a mai progresat, si chiar daca mai exista dadatrolli si alte gunoaie subumane care cred in supravietuirea prin grup mai degraba decat prin adevar, totusi ei nu mai sunt singuri pe lume, sa faca ce vor ei si pe urma sa pretinda ca "nu exista alternativa".

Vivat.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. kokofifi`s avatar
    1
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Monday, 31 May 2010

    cica onorata instanta my ass! ce-i de onorat acolo?
    robul n-are avocat, are direct judecator!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 31 May 2010

    Asa se scrie tu!

    Ma intrebam eu cum drac si-o luat sa-l reprezinte un stagiar abia iesit din scoala. Da' acu' zic ca m-am domirit ce credea el.

  3. O fi bine ca ai dat adresa exacta si seria si numarul de la buletin "pe post"? Daca te pandeste vreunu' de ia credit pe datele tale?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 June 2010

    Buletinu' expira mintenas, asa ca nu ma agita cine stie, si-asa la cum merge birocratia-n Romania il cunoaste deja toata lumea. Cat despre adresa, io tin mai multe imobile, ca nu-s clasa muncitoare.

  5. Fail magarule! Nu tile mai numar ca tot magari esti dupa toate astea.

    Eu nu sustin supravietuirea prin grup sau nu stiu ce alte aberati mai imi bagi tu in gura. Sustin ca:

    a) maicata e vita, pentru ca a supravietuit prin grup si nu prin adevar (cercetator si profesori, daca astia nu erau membri de partid, de grup, nu stiu cine a mai fost) dupa cum iai clasificat tu pe romani, si

    b) tu nu ai fi supravietuit prin adevar in vremea aia si prin urmare esti si tu vita.

    a) e fapt. b) e opinie. Nare rost sa discutam opini, da faptele ca maicata e vita si si taicatu, astea ar fi interesant de discutat. Pacat ca navem cu cine.

    Si mai sustin ca in afara de ati baga pagini pe blog procesu asta nu o sa iti aduca nimica. Da, mey, o sa minta in instanta la interogatoriu si o sa falsifice acte. Pe ce lume trebuie sa traiesti casa iti imaginezi ca nu asa o sa se intample. A progresat Romania. HA HA. Aia care cred asta, mai stau inca in Romania. Si dupa ce o sa il recuzi tu pe judecatoru asta, o sa se bage altu care e la fel ca asta cu nimic mai bun cu nimic mai rau decat daca o sa iti aduca judecatori din strainatate cum vroiau sa faca cu arbitri la fotbal. Sa ma ti la curent.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 June 2010

    Ce voltaj preferi ? :D

  7. Mirceo, creca o sa ajungi sa faci ca asta :))

  1. [...] sub atenta obladuire a Casei de Jecmanire a Fraierilor Transilvania si cu ajutoru' judecatorilor vinduti sau pur si simplu incompetenti buni-curati, platiti la banci da' nu la fraierii care va dau marfa [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.