Never Sleep at Nights

Monday, 09 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

nwn-akulatraxass

Never Winter Nights este, dupa parerea mea umila si care se poate schimba dupa cum ma taie capul, incoronarea unui gen, poate cel mai important gen dintre toate genurile tuturor genurilor : RPG-urile isometrice bazate pe Infinity (mai apoi Aurora), motorul dezvoltat de legendarii de la Bioware. Titluri notabile in acelasi gen (si bazate pe acelasi motor) ar mai fi destule, de exemplu seria Baldur's Gate, Planescape : Torment (poate cel mai reusit scenariu si dialog dintre toate jocurile din toate timpurile), seria Icewind Dale, si seria Fallout (care nominal foloseste un motor propriu, dar nu-mi prea pare).

Rareori se intampla ca Titanicul sa chiar fie titanic si-n practica, dar iata ca-n cazul Infinity numele a fost just aplicat. Iar daca se intampla sa mai auziti pe careva facand pe desteptul ca vai, dar sequel-urile nu sunt niciodata la fel de bune ca originalul, trimiteti-l in origini, aici. Sequel-urile sunt la fel de bune si chiar mai bune decat originalul daca-s facute de oameni seriosi si competenti, pentru oameni seriosi si competenti. Less Lucasfilm more BioWare please.

Nu cred ca se poate numi cineva veteran in ale jocurilor pe calculator daca n-a pierdut castigat macar 10-20 de nopti cu fiecare titlu in parte. De fapt, dintr-o perspectiva de utilizarea timpului, sa te indragostesti e in medie mai ieftin decat sa te apuci de unul de-asta.

In imagine ma vedeti pe mine (eu nu-s piticutul Grimgnaw, cum unii n00bi si-ar putea inchipui, ci ditamai vrajitorul transformat pe moment in dragon rosu) capsandu-l pe un dragon verde botezat Akulatraxas din ceva motiv misterios. E trist cat de prea bun pentru viata asta ma gasesc, am avut nivelul 20 (max) tot capitolul 3, si l-am omorat de exemplu pe Klauth fara sa-i dau sfera cu dragonul mort, si fara sa ma flexez prea mult. Pot sa-l chem pe Baal fix din fundurile iadului (de trei ori), pot opri timpu-n loc, Horrid Wilting face 1d8 dmg per level deci 20-160 la toata lumea, Mordekainen's Sword am vreo 6, si-n rest dragoste si virtute.

Am o lada plina cu pietre pretioase (pe bune, macar 500 de bucati, topaze, rubine, ametiste, smaralgde, diamante, tot ce isi poate dori fata din voi) si mai multi saci ("of holding", adica fara greutate) plini cu arme si armuri dintre cele mai diverse si mai rare. Armor braces +5, Periapt of Wisdom +5, Regeneration ring +2, Thayvian Circlet (of course), Robes of Vecna, Belt of Fire Giant Strength (+5). A, si drept arma, Graceblood Bow. Hasted. Sau la alegere, Unicorn Crossbow. Also hasted. Cizme de striding +5, chestii. Doi saci plini cu tot felul de haine si scule rare, de la zece mii de bani bucata in sus. Nu ma cobor sa trag mai putin decat paralysis bolt, ca nu-s de mine la valoarea mea.

Doi saci plini numai cu potiuni, diverse, minim patru sute de sticle. Doi saci plini cu vraji, probabil o mie de bucati, n-am ce face cu ele da' mi-e si mila sa le vand pentru ca am 850,000 de bani de aur si nu mi-e clar pe ce i-as putea cheltui in viata asta, sau in toate celelalte.

Si-acum va las, ca mai am vre-o 4-5 chain lightning-uri de dat, tre' sa-mi gasesc o tinta. Spor la munca azi, maine, si-n restul saptamanii, dragilor :)

PS. Da, stiu c-a mai existat o chestie botezata tot NeverWinter Nights, pentru AOL pe la inceputul anilor 90. Ignor.

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. :)) apropo de lazi... aveam build la diablo 2 barbar pe werewolf si la el sclav cu casca delirium. sa vezi ce se mirau aia cand ma vedeau pe server. :)) e drept ca mi-a luat vreo doua luni prin 2005 sau cand l-am facut,

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 9 August 2010

    Casca aia delirium e asa un fel de SUV Toyota, scumpa si de plastic, pentru fraierii cu bani :D

  1. [...] Dupa ce-am scris am descoperit ca mai scrisesem o tura, anul trecut. Asta e. Nu s-a schimbat prea mult. Category: Trolloludens Comments feed : RSS 2.0. Leave [...]

  2. [...] wtf does this mean in a net context ? yes, i still have and still play homm2 / mm6 / gothicviii / whatever. but how the fuck are you going to meaningfully save a multiplayer game ? should they send me [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.