Nevasta la bancomat
Sa va fereasca, dragi cititori si cititoare, Yehuda, Buda si Tnuva sa ajungeti a avea nevoie sa folositi pe-aici pe la noi prin Romania servicii de-astea care fac confortul si usurinta vietii in tarile cele civilizate cum de exemplu Romania nu este (inca, zic unii). Ca de exemplu bancomatul.
Ideea din spatele bancomatului este ca merita sa cheltuiesti o groaza de timp si de efort construind un mic seif cu un robotel inlauntru care sa imparta bani oamenilor printr-o crapatura. Chiar daca trebuie blindat, si pazit, si alimentat cu curent, si cu bani, scopuri pentru care trebuie create si intretinute adevarate retele logistice, si chiar daca trebuie din cind in cind reparat, si e nevoie de-un sistem informatic de evidenta care trebuie securizat si el, si de cartele si de benzi magnetice pe ele si asa mai departe.
Merita sa faci toate astea zice doctrina pentru a economisi timpul oamenilor, care e cel mai de pret bun al lor, pentru ca din asta li se compune viata, si la capatul vietii ai' cu coasa nu-ti va da inapoi nici un minut si nici o secunda din ce vreme ai izidit tu aiurea pina erai inca tinar si ti se parea ca ai destula, si-n plus ca timpul curge prea incet. Nimic, oricite rugaminti si lacrimi fierbinti. Atunci va fi prea tirziu.
Pina a nu fi prea tirziu e inca prea devreme, asa incat nevasta romanca protesteaza cu toata fiinta ei, cu fiecare fibra a corpului in proces de delasare (atit fibra cit si corpul) in contra acestei diavolesti inventii care ar putea economisi timp. Cum este posibil asa ceva ?! Anatema!
De la inaltimea tocurilor cui la care nu s-a indurat inca sa renunte cu totul, chiar daca le-a mai redus din altete, cu un copil sau o tirla intreaga tragind-o de bracinari, cu o poseta cit sa ascunzi in ea un hipopotam mai mic si-o pereche de plase in mina, de la ceva magazin de marca da' pline cu buruieni de fiert in ciorba, nevasta nu reuseste nici sa se desprinda cu totul de statutul ei anterior, de pisi buna si dorita, nici sa se insereze in statutul ce-o asteapta rinjind pe toboganul timpului, de rotofei stativ pentru colacei, cu parul vopsit rosu la coafor si acoperita de capoatele alea ciudate pe care le poarta pre-babele la noi in patrie, un fel de perdea deux-pieces.
Si se apuca sa infiga cartela, si invers, si cu capu-n jos, si pe latime si oricum, numa' cum se potriveste ea sa intre nu, zici ca are sechele de la interactiunile amoros-conjugale. Chit ca e desenat pe ecranul chestiei, in scopuri ajutatoare pentru cei cu handicap de socializare cum tre' sa intre cartela-n aparat, si chit ca fiind un paralelipiped (chiar daca la limita) ea nu are mai mult de 6 fete (din care, daca ne gindim logic, n-ar trebui sa conteze decit 4, ca nu s-o apuca s-o indese cu scrisu ?!) totusi un minim de 12 incercari sunt necesare.
Dupa care, cartela trebuie scoasa si reintrodusa de un numar oarecare de ori. De exemplu, de saptezeci si trei. Cetateanul care astepta dupa nevasta romanca se duce pina in oras, isi plateste impozitele, depune declaratiile fiscale la diverse oficii si alte orificii si revine, gasind-o tot acolo, tocmai incheind ablutia cu numarul 73.
Dupa care. Nenorocire! Bancomatul face gresala fatala sa ceara ceva! Dezastru! Pinul! Care este pinul! Cautat in poseta, cautat in pungi, cautat copii-n fund. Nu este pinul. In cap nu se cauta, ca hai sa fim sinceri acuma, n-ar avea nici un rost. Scoatem cartela din aparat, pentru ca pinul se afla scris cu markeru pe-o bucata de scoci lipit pe ea. Pai nu ? Acolo e cel mai in siguranta, ca nu-l poate pierde.
Introducem cartela la loc, dam sa tastam pinul... l-am uitat. Scoatem iara, notam pe zid linga bancomat. Introducem iara. Scriem pinul GRESIT. El se afla scris pe zid sub ochii nostri de exemplu ca 6451. Noi Il scriem 6541. Nu merge. Scoatem cardul. Introducem cardul. Inercam din nou, ca poate de aia nu merge : 6541. De care aia ?! De aia ca n-am incercat de doua ori, sa vada masina ca suntem hotarite.
Tot nu merge. L-ar mai scoate si l-ar mai baga de cel putin trei infinitati nesfirsite de ori, dar din fericire astia de la banca s-or prins si-or introdus o regula ca daca faci pocinogu' de 3 ori la rind iti confisca jucaria si du-te acasa fara bani. Chestie care a dus la doua luni de scandal nesfirsit din partea nevestelor carora, dupa declaratiile lor, bancomatul le-a subtilizat cardul din poseta in timp ce ele treceau pasnic si fara intentii prin fata lui, si le-a inghitit-o. Nu e clar cum a reusit bancomatu' sa gaseasca ceva, ca de exemplu un card, la ele in poseta. Din fericire, dupa doua luni stimatele doamne au murit de inanitie prin colturi si parcuri, asa ca problema s-a rezolvat partial : prin selectie naturala, doar nevestele care introduc pinul de un numar finit de ori au ramas in viata sa se inmulteasca. Si s-au inmultit, luind locul si suratelor lor cele prapadite de rautatea bancilor, dar pastrind pe mai departe semnul distinctiv, transmis genetic iara nu prin educatie ori cultura, de-a nu butona aiurea pinul. Da-n rest, numa' aiureli care mai de care mai inflorate.
Si ajungem intr-un final la momentul la care aparatul iti afiseaza soldul, si te intreaba ce vrei sa faci cu el.
Si indeobste afiseaza 0, si nevasta umfla pungile, poseta si copchii si se duce-acasa. Chestie pe care ar fi putut s-o faca cel putin cu doua ore mai devreme, bineinteles, dar ce rost are sa nu folosesti parcul de distractii pus cu atita bunavointa la dispozitia ta de societatea asta moderna multilateral dezvoltata ?
Uite-asa se scurge timpul, si Romania progreseaza, incet-incet, ca melasa, pe lungul drum al prefacerii intru devenire, a construirii unei societati a viitorului, in care omul nou sa traiasca vesnic si sa nu faca nimic cu toata vesnicia aia.
Traiasca!
PS. Sa notam totusi, pentru a nu fi suspectati de rea intentie, ca in rare cazuri, poate unul din zece, nevasta pleaca victorioasa cu o suma intre douazeci si optzeci si cinci de lei in urma acestor operatiuni, ceea ce pune suma totala extrasa per tranzactie in medie cam cu 1 leu peste costul operatiunii.
Wednesday, 15 September 2010
rants. they are not encouraged.
Wednesday, 15 September 2010
Hey! It's my party and I'll rant if I want to! Rant if I want to...
Wednesday, 15 September 2010
Ce banca a bagat regula aia cu bagatul de trei ori?
Aveam o clienta ... la un punct ma suna sa-mi spuna ca si-a pierdut actul de identitate. Nu am inteles de ce suna un reprezentant bancar sa comunice treaba asta ... raspunsul era simplu. Avea femeia vreo zece CC-uri. Buen! Pin-urile si le scrisese pe o hartiuta pe care o lipise cu scotch pe spatele actului de identitate.
Wednesday, 15 September 2010
Wow, ce tablou original ai pictat aici. Mă întreb cine ți-a fost ”muză”? :D
Wednesday, 15 September 2010
O fi avand si ea sotul jurnalizd angajat la Realitatea caz in care banii pot intra pe card oricand mai putin la data la care trebuie :D.
Wednesday, 15 September 2010
ejti ranter! <3
Wednesday, 15 September 2010
eh...cred ca titlu'-i prea general da' numa' de-aia ca nu sunt diacritice?!
Thursday, 16 September 2010
@Luka D Eu credeam ca-i la toate ?
Si precum vezi n-am vorbit din imaginatie ci dupa cruda realitate.
@Mari Una, se stie iea. Da' probabil ca nu stie ce e alea bloguri de pe internet. Ci doar haifaiv.
@Dr.A Fina observatie. Si nu doar la Realitatea, data fiind realitatea de zi cu zi a pseudoseriilor.
@F Ha-Ha! I am on the internet!
@coralie Pardon ?
Thursday, 16 September 2010
Neah nu e la toate ... ti-l suge doar daca il lasi prea mult inauntru ...
Thursday, 16 September 2010
Uhhhh ... ma refeream la card si la bancomat ...
Thursday, 16 September 2010
Daca zici io te cred, ca asa mi-s io, increzator.
Thursday, 16 September 2010
3 incercari sunt peste tot. S-ar putea sa fie limitat securitar de faptul ca sunt doar 4 cifre in pin sau ar putea sa fie legat de faptul ca PIN are trei litere. Sau de Sfanta Treime.
Thursday, 16 September 2010
Una d`asta: http://tinyurl.com/yf6tm3w ? :D
Thursday, 16 September 2010
Sa se faca bancomatul pentru femei ! Sa recunoasca dupa iris posesoarea si sa-i afiseze PIN-ul pe ecran, MARE. Sa primeasca toate un format de card cu mufa jack, sa vedem daca si ala da probleme la introducere in bancomat.
Thursday, 16 September 2010
Porcul de York, mnea, nu-i bine, nu pentru femei. Daca pui neveste in loc de femei, zic ca te incadrezi, ca aici inteleg ca se vorbeste de neveste :))
Domnitele nemaritate n-au problem de gen, femeiile care-si stapanesc si/sau folosesc cu drag si spor, adanc si apasat ... in fine, dupa preferinte, barbatii, iara n-au probleme de gen. Doar nevestele, si nu oricare, ci soiul de neveste descrise de Mircea. Pana la urma, depinde de ce intelege fiecare prin nevasta :D
Thursday, 16 September 2010
lasa asa cum am zis eu ca am eu perioada asta nevrotica, asa e bine ! :)))
Thursday, 16 September 2010
nevasta, cu "a" de la "caciula". adica nearticulat, adica una oarecare.
Thursday, 16 September 2010
@Dr.A Mai degraba de sfinta treime, zic.
@Mari Nu ca aia-i prea piti. Una mai http://www.automopedia.org/wp-content/uploads/2008/08/soccer-mom.jpg
@Porcul de York Sa fie pentru femei si ghei, sa nu discriminam, zic. Are asa un probiscus cu un detector de potential mai spre baza. Daca atingi acolo de jur in jur se activeaza bancomatu'.
@Florin Ma la cit de talentat ejti tu sa te scoti si cind n-ai fost bagat, mi-i si frica sa ma gindesc ce s-ar intimpla daca ajungi vre-odata in balon :D
@coralie A, pai... hm. Da' ma gindesc ca si cu a si cu a ar fi la fel de general. Articulat e poate mai normativ, da-n rest, tot la universal aspira.
Thursday, 16 September 2010
Mircea, depinde de balon, ca se poate intampla sa nimeresc in asa fel incat sa-mi placa si sa nu vreau sa ma scot :P
Thursday, 16 September 2010
Stiam io!
Thursday, 16 September 2010
pai de ce e asta o trasatura specifica nevestei de Romania ca nu inteleg. Adica la case mai mari nu ai vazut? astea e de alea caspice sau cum le mai zice la femeile astea.
Da a dracu, ca pinu la cardurile barbatului le stie, numa pe-al ei nu.
Pey...
Thursday, 16 September 2010
Pai a lu' barbasu' il stie ca-i zioa ei de nastere.
Thursday, 16 September 2010
Și eu care mă plângeam că pinul de patru cifre nu îmi e de-ajuns și vreau de zece.
Thursday, 16 September 2010
spyke, nu vrei tu un md5 direct sa stim o treaba?
Thursday, 16 September 2010
Mai degrabă o pereche de chei privată + publică. md5-ul are probleme cu coliziunile, plus că există baze de date pentru valori ale funcției inverse. RSA > all. :D