Loc de munca asigurat!

Wednesday, 03 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu o data (ci de foarte multe ori) mi s-a intimplat sa dau peste expresii, fie orale, fie scrise, ale nostalgiei "locului de munca asigurat". Adica, vedeti dumneavoastra, dragi cetateni, acum niste ani in patria nostra multae silvae sunt se construia socialismul, si parte a acestei constructii se ofereau locuri de munca asigurate, prin sistemul repartitiilor obligatorii (si dupa satisfacerea stagiului militar obligatoriu).

Aparent asta stare de lucruri a fost, cel putin dupa mintea unora, un soi de bine absolut, o Arcadie sui generis. Eu unul nu inteleg de ce, dar pot spune simplu si deschis ca nici macar nu ma intereseaza, si nici macar nu conteaza, pentru ca am o oferta unica si exceptionala pentru dumneavoastra :

Ofer locuri de munca asigurate*!

*in exact aceleasi conditii ca si pe vremea lui Ceausescu!

Deci, sunteti gata sa incepeti ? Foarte bine, sa va reamintesc asa in viteza cam care sunt conditiile acelea, lamurit si explicit, ca sa nu avem discutii pe urma. Deci :

  • Plata se va face de doua ori pe luna, in niste hirtii concepute si tiparite de mine, care nu vor putea fi convertite in nici un fel de devize straine, precum este si strict interzis sa fie convertite in aur (va angajati explicit ca nu veti folosi respectivele hirtii pentru a cumpara devize straine sau aur, si de asemenea ca nu veti detine nici o cantitate de devize straine sau de aur, nici macar sub forma de bijuterii personale si nu, nici macar verighete. Incalcarea acestui angajament se pedepseste cu bataie de cite doua ori pe zi timp de o saptamina, si de una pina la trei ori pe luna pentru tot restul vietii).
  • Ocazional si dupa bunul meu plac voi putea aproviziona niste locuri special amenajate cu niste produse alese de mine care se vor putea achizitiona in schimbul hirtiilor de mai sus, la niste preturi fixate tot de mine si in niste conditii fixate de "vinzatorii" lor, pe care, apropo, va revine obligatia sa-i ajutati descarcind camioanele cu marfa, ca nu s-or obosi ei. Aveti in tot cazul obligatia sa formati zilnic cozi in fata tuturor acestor locuri, indiferent daca exista sau nu exista produse care va intereseaza stocate acolo.
  • Ca parte a programului de munca veti lucra intr-o meserie sau ocupatie aleasa arbitrar de mine, precum de exemplu carat diverse, sapat sau prasit porumbul sau orice alte activitati, dupa propria mea inclinatie sau inspiratie de moment, indiferent care credeti dumneavoastra ca v-ar fi calificarea, pregatirea scl.
  • Activitatea se va desfasura fara echipament de protectie, cu utilaje invechite, fara incalzire iarna si asa mai departe.
  • Aveti obligatia ca in completarea programului de 8 ore de munca sa cititi timp de o ora un ziar conceput si tiparit de mine, care contine texte gindite special pentru a fi in acelasi timp timpite, plicticoase si enervante.
  • De cite zece ori pe an, si ori de cite ori consider ca este necesar, precum si de fiecare data cind decid sa va vizitez locul de detentie munca aveti obligatia sa pregatiti un program artistic, care neaparat sa includa :
    • compunerea de ode si alte poezii laudative la adresa inteligentei, staturii, importantei, inteligentei si genialitatii mele.
    • dansuri si parade diverse, imbracati in chestii alese sa fie cit mai ridicole, gimnastica sincrona in trupe de cite o mie si asa mai departe.
    • aveti obligatia sa va pregatiti in vederea acestor performante intru amuzamentul meu la cit de fraieri sunteti timp de mai multe zile, incepind de la ora 7 dimineata si pina seara, sarind de nebuni pe coclauri.
    • in ziua paradei va veti prezenta cu minim sase ore in avans de ora stabilita, pur si simplu ca sa stati si sa ma asteptati, intrindu-va bine in cap cit de important sunt eu si cit de putin importanti sunteti voi in comparatie.
    • uneori nici macar nu ma voi obosi sa apar, ca mi se cam rupe in sloboz de voi si de "munca" voastra.
    • daca totusi ma prezint aveti obligatia sa ma pupati, si sa fie cu dragoste!
  • Daca incalcati oricare dintre aceste dispozitii, precum si un numar de alte dispozitii care pot fi sau pot sa nu fie explicit date, si care la rigoare pot sa fie chiar si special inventate pentru dumneavoastra ad-hoc, precum si daca nemultumiti superiorii din orice motiv, inclusiv ala ca refuzati sa le carati sacosele sau sa le lingeti pantofii pierdeti prin aceasta dreptul la locul de munca asigurat.
  • Ca parte integranta a acestui aranjament intre noi va angajati sa nu aveti nici un fel de alt loc de munca, indiferent daca sunteti multumiti sau nu, si de asemenea va angajati ca nu va veti cauta si nici nu veti accepta un alt loc de munca, chiar daca v-ati pierdut locul de munca asigurat de mine, din orice motiv. Incalcarea acestui punct se constituie intr-un act de tradare la adresa patriei si se pedepseste cu moartea (pe care sunteti invitati sa v-o aplicati singuri, ca mie chiar mi-e lene).

Mnoa, cam asta-i tot. Doritorii sa semneze pe linia punctata :

    ------------------------------------
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

  1. oferta e valabilă pentru ambele sexe?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 November 2010

    Bien sur. Doara era PTAT, daca stagiul militar e ce te sparie.

  3. nah... eu, ca greierele din Veronica: nimic nu mă sperie, nimic nu mă doboarăăăă ...
    voiam să ştiu dacă te pot da în judecată pentru discriminare şi să-ţi cer daune morale :)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 November 2010

    Pai sigur ca poti. La fel cum poti sa ma arzi in efigie, si cam cu aceleasi rezultate :D

  5. la ce mi-ar folosi să te ard în efigie?
    vezi că zilele astea sunt pragmatică, nu mă-ntreba de ce, sau cum se manifestă :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 November 2010

    La ce sa-ti foloseasca, la acelasi lucru la care-ti foloseste sa ma dai in judecata!

  7. ok... glumesc şi eu mai aiurea, recunosc :)

  8. 8. păi dacă tot ţi-e lene se cheamă că nu-i lege enforced şi poţi să ţi-o shove up yours :D

  9. Deci tu-ți dai seama prea bine că poporul nu citește Trilema - că altfel nu știu pe unde-ai scoate cămașa* în fața avalanșei de cereri proletare.
    _________________________________
    *din bancu' cu cămașa

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 November 2010

    @Angela Recunoasterea e mama... sau nu, cum era ?!

    @dAImon Bai deci tu vii la mine sa jucam nu stiu ce fantasy joc de-al tau si pe urma tot tu te lupti cu fantezia ?! Pai ce-i aici!

    @Marius Pai as lua un grajd pe undeva pe la Nitchidorf si i-as pune sa scrie, da-de da-de iese inca un premiu Nobel din puterea locului.

    Bancu' ala nu-l stiu.

  11. Studentul arab se scuza ca a întârziat la cursuri:
    - Sa vedeti a stat pe loc tramvaiul ca trecut tov. Ceausescu cu camasa în gura!
    - Cum cu camasa?
    - Pai, asa zice tot omeni din tramvai: Uite-l, iar trece, cucamas în gura lui!

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 November 2010

    Hahaha.

    Deci cum ?!

  13. Din ce înțeleg, bătaia e condiționată de încălcarea unor regulamente... deci PAS, io rămân la beci! :D

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 November 2010

    Lol. Desculta si-n pielea goala!

  15. Nu-i pervers ce-mi place mie, e pervers ce-ți place ție! ... parcă așa era. :D

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 4 November 2010

    Pai e pervers ce-mi place mie, ca tu fiind cu spatele nu-i pervers, ci obvers.

  17. romania inedit`s avatar
    17
    romania inedit 
    Thursday, 4 November 2010

    Eu cred ca ai descris destul de bine raiul comunist .

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 November 2010

    Ce mi se pare ciudat este ca nu se inghesuie nimeni sa semneze.

    La orice coada se aduna si-n orice autobuz mai aglomerat nu le mai tace fleoanca, da' cind ii vorba de-o treaba, toti is ocupati in alta parte.

    Tipic.

  19. > Ce mi se pare ciudat este ca nu se inghesuie nimeni sa semneze.

    Pai a citit cineva postul asta?

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 8 November 2010

    Posibil sa fii tu primul.

    Ce-i drept ca nu-i probabil, da' vorba e, ii posibil ? Ii.

    Noa.

  1. [...] siguranță? Priviți vitele la abator ce sigure sunt de ce urmează să se întâmple. Acela e un loc de muncă asigurat. A, că la oameni e drumul ceva mai lung se poate, dar sfârșitul acela e. Asigurat și [...]

  2. [...] reading : Vai de capul nostru ; Loc de munca asigurat! [↩]This disparity is also why all your Wunderkids (meaning, 10 perception 10 agility 10 [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.