La moartea lui Adrian Paunescu
Probabil vi-e familiar numele. Si eu il uit ori de cite ori am ocazia, ca sa-mi fie periodic reamintit din gura prostilor, ca o boala de piele, ca o eczema, ca un herpes de care degeaba scapi daca nu esti dispus sa te muti in pustie.
"Dacă Păunescu se aşeza atunci în fruntea noastră, plecam să-l răsturnăm pe Ceauşescu", o intreaga generatie de prosti ajunsi iata nel mezzo del cammin di loro vita chiar degeaba. De ce nu s-a asezat in fruntea voastra, bai prostilor, sa plecati sa-l rasturnati pe Ceausescu ? A, pardon, sa nu punem intrebari, nu asa se face, sa luam totul de-a gata, A-lo!, A-lo!
Mbine. Ati uitat cum strigati Traiasca Ceausescu, da' tare, asa, serios, aplicat, nu oricum. Aia ati uitat da' Paunescu n-ati uitat, Stockholm scrie pe voi, noroc ca nu stiti citi. Nu era trecut in manualele bardului pentru tineretul rebel in mod conform asa ca v-a scapat. Niste inculti.
Data fiind virsta animalului, incet-incet trecut de saizeci, ma tot astept sa-mi fie reamintit odata cu ocazia mortii "premature care l-a rapit dintre noi", rapi-l-ar odata sa-l rapeasca. Nu se intimpla, se vede ca are si moartea demnitatea ei. Poate ca va trai vesnic.
Sincer sa fiu, nu mai conteaza si nu ma mai intereseaza. M-am plictisit sa astept, asa ca iata, il omor cu mina mea, astazi. Adrian Paunescu, nascut la un moment dat, mort azi, 1 noiembrie, uitat miine, Doamne-ajuta.
As fi preferat sa-l vad la inchisoare, imediat dupa Revolutie. Consider ca nimeni, nici macar Iliescu, nici macar Gelu Voican Voiculescu, nici macar Victor Atanasie Stanculescu, nici macar Virgil Magureanu n-au prezentat atita pericol pentru libertate in Romania precum scroafa de Adrian Paunescu. Sorin Ovidiu Vintu nu este si probabil nu va fi niciodata asa o amenintare pentru democratie in Romania precit a fost (si din fericire nici nu mai este nici nu mai poate fi vre-odata) Adrian Paunescu.
As fi preferat sa-l vad mort, atunci, stilcit in bataie de concetateni, sau daca nu zdrobit de-un zid, ca doara Dumnezeu nu bate cu parul, dar uneori mai bate cu zidul. N-a fost sa fie, l-a luat pe Tomita da' l-a lasat pe Scrofita. E si justitia asta divina cam aleatorie pe ici, pe colo, in partile esentiale, nu vi se pare ?
Dar daca n-am avut noroc (noi, ca voua poate v-ar fi chiar servit la ceva, cit despre mine, aferim) nici de inchisoare nici de stilceala, a mai ramas totusi o pedeapsa.
Vedeti voi, in mintea scroafei putintel omor ar fi fost excelent lucru, ajungea minim martir daca nu de-a dreptul sfint. Nitica inchisoare, ca nimic nu-i vesnic prin Romania, nici macar inchisoarea, daca a iesit Cozma iesea sigur si el, i-ar fi facut chiar bine la cohorte. I-ar fi parut bine, s-ar fi dus cu placere, va dati seama ce important s-ar fi simtit ?
Lucrul pentru care nu era insa pregatit mental, pe care nici macar nu si l-a putut inchipui, si anume completa pravalire-n uitare, decaderea totala, sfrijirea, uscarea de viu, iata ce-l doare astazi. Iata care s-a vadit a fi pedeapsa justa si adecvata, iata ca justitia divina cea aleatorie este de-asemenea si foarte eficienta, tot in partile esentiale. Bravo ei.
Consider, pentru nevoile mele si-ale simtului meu moral, ca porcul Adrian Paunescu si-a ispasit, in douazeci de ani de irelevanta, lipsa de importanta si uitare, porcimea. Consider, pentru cerintele mele, ca in sfirsit porcul Adrian Paunescu poate sa moara.
Dumnezeu sa-l odihneasca.
PS. Ramin in urma lui si niste versuri. Unele sunt bune, altele sunt proaste. Asta-i tot.
Saturday, 30 October 2010
Stai, că e ceva ce nu ajunge la mine. Ai scris-o antedatată, că nu ştiu să fi murit? :)
Saturday, 30 October 2010
Se poate sa nu fi aflat inca, da' de murit a murit.
Saturday, 30 October 2010
Ah :) Mdeah. Discutabil, dar nu pot spune că nu ai şi tu dreptatea ta :)
Saturday, 30 October 2010
Da' de ce? Eu i-as da nemurirea ...
Saturday, 30 October 2010
Nu mi se pare atat de dusman cat sa-i doresc moartea. Poate ii acorzi tu prea multa importanta. El a avut perioada lui de glorie, candva, demuuult. Eu eram mica pe atunci si la fel si tu. Atunci cand cu Cenaclul Flacara. Cit despre versurile lui, unele sunt reusite, din punctul meu de vedere.
Cred ca noi suntem proprii nostri dusmani. Nu atat noi, cat mentalitatea pe care o au unii dintre noi. Sa moara mentalitatea de invins si de sluga pe care o avem, daca tot e sa moara ceva!
Saturday, 30 October 2010
Ca o naluca vin din Sudul ultim
Sa te sarut, printesa de la Nord
Si luna intre noi se prabuseste
Ca un neiertator atac de cord.
Mama ce-mi placea asta cand eram tanar si ce porc jenant a ajuns...
Saturday, 30 October 2010
a murit la fel cum a murit familia aia omorata de nevasta-sa?
Saturday, 30 October 2010
Ionuţ, legătura între acel accident şi eventuala sa moarte fiind care? Sau ce vrei să spui, de curiozitate? Că n-ai fi scos-o pe nevastă-ta din căcat, dacă puteai? Păi, dacă-mi spui asta, se lasă cu înjurături, că le meriţi...
Uite, de aia suntem şi vom fi români. Pentru că problemele noastre sunt de formă, că fondul suntem incapabili să-l vedem.
Mi s-a făcut scârbă, mă duc dracului să mă uit la un film şi să sper, pentru încă o noapte, că Dumnezeu se va milostivi de mine şi-mi va da voie să mă smulg din cocina asta împuţită care se cheamă România.
Noapte bună, tuturor, chiar dacă unii s-au culcat de mult.
Saturday, 30 October 2010
vroiam sa stiu daca si el a murit precum a murit familia aia, atat. adica stiu ca n-a murit ca am vazut stirile, dar cand va muri nu toti il vor plange, poate doar comunistii calora le citea poezii despre elena ceausescu!
noapte buna si mult succes. intr-un final toti vom pleca si sper sa ne vedem in locuri frumoase!
Sunday, 31 October 2010
@bogdan Dreptatea mea, dreptatea mea, unde e dreptatea mea...
@Luka D Pe de cealalta parte tu esti moale, feminina si generoasa.
@Luisa Eu nu i-o doresc, eu i-o ofer (cu generozitate, as putea zice). Simplul fapt ca-i un porc nu-l ridica totusi la nivelul de dusman, sa nu dramatizam.
Absolut de acord ca unele versuri sunt reusite.
@Beni S-ar putea (ca o teorie zic) ca aceasta devenire sa fi fost a ta si nu a lui. El a fost mereu la fel de porc, tu ai devenit mai capabil sa observi.
@bogdan Eu iti spun ca n-as fi scos-o. Injura-ma, daca poftesti, da' asta e.
Sunday, 31 October 2010
Ba deloc.
Sunday, 31 October 2010
He, he.
Ne răfuim cu un om bolnav care, dacă a făcut rău, nu ne-a făcut nouă. Mă uit la Ionuţ, de exemplu. Aş paria că la anii pe care îi are nu ştie multe din ceea ce înseamna comunismul, multe din cele ce se întâmplau. Problemele lui Adrian Păunescu se rezumau la cei de sus, atât. Sincer, şi spun asta cu mâna pe inimă, dacă zilele acelea se vor întoarce, am să fiu primul care mă fac secretar de partid. De ce să trăiesc prost din cauza unei ideologii, când o pot duce bine datorită ei? Eu nu cred o singură clipă că Păunescu sau Vadim au crezut cu adevărat în acel regim. Eu cred că au ştiut perfect că acel regim îi va ajuta să nu facă parte din turma de îndobitociţi şi înfometaţi de jos.
În rest, aşa cum am spus, dacă aş avea posibilitatea nu aş dezvolta nici cea mai mică tresărire de conştiinţă în a-mi ajuta familia. Nu este corect, nu este normal, dar dacă se poate înseamnă că este permis, cel puţin unora. Dacă fac parte dintre ei, nu eu trebuie să mă gândesc la asta.
Cam atât. Se ştie că-l apreciez pentru unele din versurile sale, nu poezii, ci versificări de geniu. Da, versificări. Iar asta nu are legătură cu omul Adrian Păunescu, e ca şi cum l-am anula pe Nichita Stănescu pentru că era beţiv.
Sunday, 31 October 2010
Apai pe principiul asta cu "daca a facut rau, nu ne-a facut noua", cel mai sigur e sa fii criminal. Doara aia pe care nu i-ai omorit n-au treaba cu tine, ca nu i-ai omorit, iar aia pe care i-ai omorit ce treaba sa mai aiba ?
In rest io insist in prostia mea, "desteptul face bani din ce vrea, prostul din ce poate". De ce sa ajungi sa te intretii mincind cacat ? Daca-i pina acolo, banui ca poti aplica ideile astea si azi, nu trebuie neaparat sa se reintoarca nu stiu ce vremuri. Te poti face giggolo, te poti face Badea/Gidea/etc, este cerere pentru de-astea chiar si pe criza.
Nimeni nu-i contesta sclipirile ocazionale, ingropate in general intr-o mare de rahat poetic. Totusi, e o diferenta intre a fi mincator de cacat si a fi betiv, bine explicata de Churchill, "eu miine dimineata ma trezesc".
Sunday, 31 October 2010
Normal că dreptatea este, puţin câte puţin, de partea tuturor. Însă lucrurile rămân aşa cum sunt: pâinea şi cuţitul se află la cei care au pus mâna pe ele. Da, discutând din punct de vedere uman, Adrian Păunescu este un nenorocit, cum au spus mulţi, lucru cu care sunt de acord. Problema nu asta stă, lucrul acesta nu mai trebuie determinat. Problema stă în faptul că piatra trebuie aruncată de cel care nu are nici un păcat de gen. La scară mică, probabil că fiecare dintre noi a abuzat măcar o dată de ceea ce avea la îndemână, dintr-un punct sau altul de vedere. Am făcut-o şi eu, au făcut-o şi alţii.
Şi nu văd încă nici o legătură în fraza lui Ionuţ. Ba, mai degrabă, văd graba de a judeca şi o eventuală şovăială a experienţei din punctul de vedere al căreia judecă. Pana mea...
Iar cu poezia, na, tu spui mare de căcat, eu spun versificare, e cam pe acolo. Unele lucruri încălzesc puţin sufletul, asta este tot.
Sunday, 31 October 2010
Eu n-am nimic impotriva, sa incalzeasca, foarte bine.
Da' pe de partea cealalta socotind, daca aia care-s tineri nu-s buni sa vorbeasca ca n-au experienta, si aia care au experienta nu-s buni sa vorbeasca ca i-o murdarit experienta... pai mo. Cumva tre' sa se poata si vorbi, si sanctiona, si pedepsi.
Nu exista asa o lume pe care nimeni cu o incaseaza niciodata pentru nimic si totusi lucrurile merg. Pur si simplu nu se poace.
Sunday, 31 October 2010
Cu toate acestea, unii nu au încasat-o vreodată. Moartea nu poate fi o pedeapsă, de vreme ce te scuteşte de răspundere. Răspunderea ar trebui să intervină în timpul vieţii.
Aşa că aştept să văd cum va plăti stimata doamnă pentru că a ucis o familie.
Sunday, 31 October 2010
Pai oarecum subtil tocmai asta e si punctul articolului, vezi tu.
Sunday, 31 October 2010
dar pedeapsa vine si dupa moarte, doar nu e sfarsitul. sa vad atunci cum o sa mai recite paunescu si cum ii va mai compara virtutile Fecioarei Maria cu cele ale doamnei Ceausescu. El si cu Vadim!
sclipiri de geniu are si becali si probabil si ramaru avea, asta nu inseamna ca trebuie sa-i admir. eu nu confund omul cu opera lui, dar in cazul de fata, creatorul e un rahat, opera doar miroase ... pe alocuri!
Sunday, 31 October 2010
Sincer, eu mă tot gândeam să mă apuc să public o carte.
Constat că nu am pentru cine, ţara asta merită doar flegme şi muie la drumul deschis.
Ferice de poporul român, căci a lui va fi împărăţia cerurilor.
Nu evreii sunt aleşii, ci noi.
Sunday, 31 October 2010
Pai scrie si tu-n engleza.
Sunday, 31 October 2010
Hai să nu facem mişto. Ştii bine la ce mă refer :)
Sunday, 31 October 2010
@Bogdan
Amin!
Ma duc sa pun de coliva.
Da' stii ce nu pricep eu, uite cum tot romanul constata, incepem sa avem tot mai multi evaluatori, scribi si critici dar cu producatorii de idei/curente si alte alea cum ramane?!
Ma mut in China. :P
Sunday, 31 October 2010
Corect. Vezi cam scris chineza gresit.
Sunday, 31 October 2010
Jajaitule ... :P
http://www.youtube.com/watch?v=vmIYcL38TN4&feature=related
Monday, 1 November 2010
Deci comentariul #12 se păstrează ca exemplu pentru articolul Vina bătrânilor. E perfect explicativ pentru multe persoane.
Tuesday, 2 November 2010
Eu am impresia ca DeMaio a cazut cumva lateral intr-o lupta care nu-i a lui, intr-o tabara care nu-l reprezinta.
Wednesday, 3 November 2010
@Mircea - Sunt Bogdan, nu DeMaio. DeMaio nu mai există, i-a ajuns. Am mai rămas doar eu. Mulţumesc ;)
Wednesday, 3 November 2010
A, bine atunci, ase sa fie.
Friday, 5 November 2010
in sfarsit...
eu nu am treaba cu el ca o fost comunist, ca o fost lingau, ca o fost pericol public. imi este putin, imi este indiferent.
am treaba insa cu acel care intervine pe langa instanta ca sa isi scoata cu basma curata rudele in caz de omor, fie el si din culpa. atunci a murit paunescu-porcul pentru mine.
dumnezeu nu sa-l odihneasca, ci sa-l judece. asa cum i-a trebuit.
Friday, 5 November 2010
Pai banuiesc ca daca erai nascut mai devreme aveai treaba. Nu stiu, da' mi se pare.
Friday, 5 November 2010
Mihai, nu-i aşa că dacă erai în locul lui te duceai personal la tribunal şi cereai pedeapsa maximă pentru soţia ta? Că na, eşti bărbat corect şi cu frica lui Dumnezeu...
Friday, 5 November 2010
Mei Bogdane, da' hai mai om bun sa tragem totusi niste linii. Deci daca nu se apuca sa deie telefoane la senatori sa-i caute pe magistrati sa alea inseamna neaparat ca se ducea la tribunal sa ceara pedeapsa maxima ? Americanii l-or evacuat pe ala de l-o omorit pe Teo Peter, care avea imunitate diplomatica, respectind deci legea, si ala-i abuz, da' asta cu trafic de influenta intr-o cauza penala e normal, ca-si "apara familia" ? Pai nu se poate asa mei, asta nu-i atunci o societate dintr-un stat de drept, ie un trib de nespalati de prin Mongolia.
Friday, 5 November 2010
@Bogdan
nu stiu cum as fi procedat eu ca nu am fost fata in fata cu situatia, dar cum a procedat paunescu, procedeaza un om josnic, nu? nimic nu este mai presus de lege, nici paunescu, nici giovanni becali. daca as avea multi bani si timp, m-as ocupa cu studiul cazurilor de genul si pe urma mi-as comanda echipament batman de pe ebay.
dar ce ziceam, paunescu prin ceea ce a facut, a aratat ca merita caraterizarea de om josnic. si nu ma leg de alte fapte ale sale, ca or fi si alea. dar doar pentru ca s-a bagat sa intervina in fata legii ar merita sa nu mai faca parte dintre noi, inca de atunci.
ma deranjeaza ca presa vuieste despre el. lumea pe facebook, internet il plange in hohote. majoritatea nu sunt capabili sa gandeasca, probabil de aceea suntem unde suntem azi, cu basescu care are doua mandate la activ si iliescu tot cu doua mandate plus o juma' de mandat la activ.
@MP
nu cred ca mi-as fi permis sa ma deranjeze. inainte de 89 era alta situatia, traiai momentul respectiv, nu iti puteai permite sa constientizezi daca peste ani va fi bine ce ai facut atunci sau nu. tot asa cum nici ceea ce facem noi acum, mai ales tu, admirand vulpoiul, nu poti constientiza daca va fi bine sau rau pentru generatia viitoare si cat de rau va fi.
de aceea nu am nimic cu iliescu. asa era situatia la vremea aceea. poporul a fost prost ca l-a votat. dar poporul nu dorea privatizari, ci sa isi pastreze locurile de munca. de aia au venit minerii, nu ca i-a chemat iliescu.
sigur, ar fi fost oricand preferabil sa urmam varianta polonia, dar asta nu aveam de unde sa o stim atunci.
si btw, pariez ca in polonia in caz ca moare unul care face abuz de putere in fata legii, mai ales un artist cunoscut doar pe plan local, nu se face atata valva. si lumea nu il ridica atata in slavi.
Friday, 5 November 2010
Măi om, ca soţ, ca jumătate, ca partener, aş face oricând acelaşi lucru, fără să am mustrări de conştiinţă. Ce discutăm, de fapt, aici? Dorinţa de a ne închipui măcar 5 minute pe cruce sau realitatea crudă? Ce naiba? Eu cred că acest gest al său este unul profund uman. Crezi că doar aici, la noi, se face? Crezi că doar el a făcut un astfel de gest? Crezi că el nu este repetabil, oricare ar fi societatea?
Nu, Mircea. Este un gest crunt, mârşav, poate murdar, dar cerut afectiv de organism.
Ăştia suntem. Aşa ne-a desenat natura.
Friday, 5 November 2010
Mihai, ia mai repetă aia cu "nimic nu este mai presus de lege". De câteva ori. Când te plictiseşti, te rog dă-ţi seama singur de ce prostie ai spus. În orice societate din lumea asta, în orice ţară, în orice context, cineva va fi mereu mai presus de lege. Restul e doar o lozincă pierdută pe pavaj de un amărât care fuge de gloanţe ;)
Şi am spus mai sus: gestul este cum vrei tu să fie. Murdar etc etc. Dar profund uman. Iar dacă aş fi în situaţia de a-l repeta, aş face-o fără să clipesc, în timp ce aş rula în căşti un album Manowar. Există lumi în care nu se iau prizonieri, Mihai...
Friday, 5 November 2010
@Mihai Intru informarea tineretului sa citam.
Tie-ti displace ca am admirat ce-o facut unu' pentru ca-ti displace ala. Da' vorba-i, ii sau nu-i admirabil ceea ce-o facut ? Pe scurt, sunt niste metode de-a te asigura ca nu vei ajunge niciodata sa regreti mai tirziu ce-ai facut "atunci", ca era "momentul". Unul dintre ele, larg si vast aplicat este minciuna. Pur si simplu, orbeala la realitate, intentionata si deliberata. Daca-i universala, te "scapa", in sensul ca daca tu nu recunosti niciodata pai atunci nu recunosti niciodata. Nu te ajuta cu nimic, da' macar nu tre' sa-ti confrunti problemele.
Celalt se numeste "principii", si ie un subiect lung, cit de vreo trei mii de ani de cercetare-n domeniu. Din pacate nu-i prea accesibil, cum bine observi.
@Bogdan Daca-i asa cum zici, atunci cu tristete si regret iti spun ca degeaba ai pleca din Romania. Oriunde te-ai duce, ai fi tot acolo.
Nu neg nici o secunda ca-i profund uman. Problema-i ca si jegul e profund uman, si parca n-ai fute pizda brinzita.
Pina la urma sensul civilizarii tocmai asta este, curatarea de "profund uman".
Friday, 5 November 2010
Mircea, aici discutăm de cu totul altceva. Situaţia este alta. Cu totul alta. Dar sper să nu ajung să văd cum ar reacţiona unul din voi în situaţia asta, nu este cazul de demonstraţie pe propria piele :)
Friday, 5 November 2010
@Bogdan
un curs de etica nu ti-ar strica. ;))
ideea e cam asa. poti sa faci cum a facut el, dar starnesti reactii negative in societate. pentru ca legea e facuta de catre societate. daca tu omori si nu esti pedepsit, atunci ceilalti se vor revolta pe tine. acum, adevarul e ca majoritatea celor care au fost deasupra legii, cel putin in tara asta, nu au patit nimic.
dar vorba vine, niciodata nu este prea tarziu. depinde insa si de oameni. ungurii doar pentru ca au fost mintiti, au iesit in strada si au purtat lupte cu autoritatile. doar pentru ca au fost mintiti, nu pentru ca li s-au redus salariile si marit impozitele. noi ce am facut? proteste cu dansul pinguinului. ungurii cand a fost uciz marian cozma, un roman, de catre mafia locala, au iesit in strada, protestand pentru ca politia sa ia atitudine. noi cand a fost ucis teo peter, a iesit cineva in strada sa indemna autoritatile pentru a sanctiona vinovatul? desi americanii, vorba lui mircea, au mers pe imunitate diplomatica, dreptul e mare, si se puteau face invarteli, mai ales la nivel international.
dar astia suntem noi. am ajuns sa respectam un om ca paunescu. respectati-l. eu unul, sper sa ajung sa vad cum il respecta romania pe paunescu de prin stavanger. :D
Friday, 5 November 2010
În materie de familie şi apropiaţi nu am etică. Nu am avut niciodată etică. Şi nici nu sunt tâmpit să dezvolt una la anii ăştia :)
Friday, 5 November 2010
Apropo de cine cum o sfirseste, iote ca Stanculescu e inca la inchisoare, astazi, la optzeci si citi ? iar nevasta-sa s-o omorit de ciuda (si da, m-a bucurat vestea, mi se pare ca biletul ei de adio ar trebui pus undeva intr-un muzeu si organizate excursii cu clasa, "uite copii ce pateste o pizda mincinoasa cind ajunge la batrinete, sa nu faceti si voi ca ea").
Romanii s-au dezobisnuit de o institutie functionala a pedepsei, popor latin si oameni iertatori fiind, da' adevarul este ca civilizatia n-ar fi fost posibila fara focurile iadului si predicatorii lor.
Friday, 5 November 2010
@Bogdan
probabil asa as proceda si eu. ideea e ca daca procedezi asa, ma refer la cazul paunescu, trebuie sa accepti sa iti porti crucea toata viata, pana la mormant si dupa mormant.
@MP
paunescu in politica e ca si... sa ma gandesc... un caz fictiv... ingrijitorul de la cern. ingrijitorul isi facea treaba din fisa postului, spala dusumelele pe acolo, sa nu se umple de praf locul, etc. pana intr-o zi cand o zis sa dea drumul la accelerator, ca sa fie el cel cunoscut in istorie ca a pornit experimentul. si dupa vreo doua de 50 si un mdma si-o facut omul curaj si o purces spre laborator. s-o folosit de acces, parolele stia unde-s puse si o pornit masinaria. dar... masinaria s-o defectat.
asa si paunescu. dorea sa fie faimos si de aia s-o bagat in politica, nu de geniu. daca ramanea doar la poezie, acum era un nimeni, unul dintre acele sute de mii de poeti de prin tara asta. cunosc un poet vaduv, al carui fiu s-a insurat. stii cat a dus la nunta? 1000 de lei. si asta, anul trecut in primavara. :D
bine, eu din cauza omului civil, nu il voi citi vreodata ca poet. insa la prima vedere, nu imi place genul pe care se incadreaza si nici temele abordarte. sincer, e foarte in urma cu poezia marele paunescu.
Friday, 5 November 2010
Mihai, o duc cu mare plăcere. Nu de crucea aia mă tem.
Tuesday, 9 November 2010
Esti un porc ,niciodata nu ai sa fii la inaltimea lui Adrian Paunescu.
Nu vezi ca esti un cretin,oare cum iti tin astia isonul,
Iti doresc tie moarte crunta imbecilule..........
Tuesday, 9 November 2010
D-apoi sa fie primit, draga.
Tuesday, 9 November 2010
Cat nu ajungi la latimea lui Adrian Paunescu nici nu-i totul pierdut,stimate.
Tuesday, 9 November 2010
Daca ajung si eu sa ma latesc chiar nu mai exista speranta ma gindesc.
Tuesday, 11 October 2011
Cam idiot articolul. Ce sa facem ... Don't worry be happy!
Tuesday, 11 October 2011
Mbene.