Intiiul troll

Sunday, 07 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu exista, dragii mosului, nici meserie mai nobila precit nu exista nici ocupatie mai demna pe internetul asta, precum nu exista nici pe internetele celelalte (care este, cacare nunu) decit cea a trololololo.

Si, pentru ilustrarea acestui adevar putin cunoscut (asa cum v-ati si astepta de la un adevar care se respecta, stiind si voi cum stiu si eu ca adevarul si cunoasterea lui stau intr-o relatie invers proportionala - cu cit e mai cunoscut cu atit e mai fals, si cu cit e mai adevarat cu atit e mai cu zburdalnicie ignorat) am sa va amintesc cine-a fost primul si intiiul troll pe lumea asta (lucru pe care de altfel nici macar nu-l stiati).

salvador-dali-a-dali-atomicusSalvador Domingo Felipe Jacinto Dali i Domenech, Marquis Dali de Pubol, pentru ca de el este vorba, a intemeiat aceasta nobila ocupatie (ca de meserie nu se poate pune problema), cea mai inalta intre preocuparile care pot sa anime un spirit. Timpuria lui prabusire in Marea Caldare cu Biti este evenimentul principal al anului 1989, fata de care "eliberarea" Romaniei de-un jug pe care in parte-l regreta si-n aceeasi parte defapt il chiar merita, oricit o fi fost ea de sfinta, e totusi o intimplare minora.

Sa lasam opera sa vorbeasca, pentru ca adevaru-i ca nu vom putea niciodata spune noi din gura mai mult decit vorbesc faptele omului pentru dinsul (incidental, asta-i un bun criteriu pentru a recunoaste spiritele mari : acei oameni care nu pot fi laudati).

  • "Apreciez profund actul dumneavoastră istoric de instituire a sceptrului prezidenţial. Cu respect, Salvador Dali"
      Asta-i tot textul unei telegrame trimise lui Nicolae Ceausescu cu ocazia investirii nimurucului aluia ca intiiul presedinte al recent createi republici socialiste. Tot felul de sefi si capetenii de ici si de colo au trimis tot soiul de balosenii laudative, ca "asa se face". Hop si Dali. Pai nu ? Chestia fu de altfel si publicata in Scinteia, spre amuzamentul celor zece oameni care stiau la ora aceea cine-i Salvador Dali si pe care parte-i unsa pita cu ridicol.
  • Nu incerc sa pictez portrete care sa semene cu persoana in cauza. Intrebarea este daca persoana se va maturiza asa fel incit sa ajunga sa semene cu portretul.
      Arta bate filmul. Cu parul.
  • "Nu exista aici un profesor suficient de competent cit sa ma poata examina pe mine."
      22 de ani. Dupa toate probabilitatile avea dreptate, in sensul in care s-a maturizat in asa fel incit sa ajunga sa semene cu portretul.
  • "Modul paranoiac-critic este un mod spontan al cunoasterii irationale care se bazeaza pe obiectivitatea sistematica si critica a asocierilor si interpretarilor fenomenelor delirante."

      ...
  • "Cind aveam cinci ani am vazut o insecta care fusese mincata de furnici, nemairaminind nimic decit carapacea. Prin gaurile anatomice se putea vedea cerul. De cite ori doresc sa ating puritatea privesc spre cer prin carne."
      ...
  • Intru crestinarea oilor ratacite prin lumea noua, s-a prezentat la o petrecere de mari fite tinuta in cinstea lui purtind pe piept o cutie de sticla in care se gasea un sutien. Tura urmatoare s-a prezentat costumat intr-un copil rapit, mare caz pe-atunci. Nevasta-sa, o rusoaica cu vreo zece ani mai mare, se costumase in rapitor.
  • "Eu insumi sunt surrealismul." Ca raspuns la un "proces" in urma caruia niste tipi cica l-ar fi exclus din miscare. Dupa niste ani, cind amfetamina si cocaina s-au suparat pe el si l-au exclus dintre droguri, a declarat in aceeasi nota ca "Eu nu iau droguri. Eu sunt droguri."
  • "Am dorit doar sa arat ca privesc profund in mintea umana".
      Cu ocazia Expozitiei Surrealiste Internationale din Londra, 1936, Dali a venit cu un tac de biliard si o pereche de ogari rusesti, si-a tinut o prelegere intr-un costum de scafandru de mare adincime, in care mai-mai sa se sufoce.

Lista ar putea bineinteles sa continue la nesfirsit (sau foarte aproape de el), dar ma gindesc ca ati prins ideea, nu-i dificila : data viitoare cind vre-un patratel va acuza ca sunteti troli va puteti simti cum va simtiti cind cafetiera medie va spune ca sunteti barbati : ce-i drept, da' de unde stie ea ?!

PS. El a creat logo-ul Chupa-Chups, in caz ca va intrebati de ce le plac fetitelor acadelele alea infecte. De-aia.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

  1. Eu as zice ca primul troll a fost Heraclit din Efes...care pe langa faptul ca le mai nimerea din cand in cand (mai rar decat ar spune-o filosofii), simtea nevoia sa se manifeste si cu fraze de gen ''Homer ar fi meritat sa fie izgonit din intrecerile poetice si batut cu vergile”, chiar si atunci cand nu-i cerea nimeni asta.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 7 November 2010

    E, pai toti filosofii-s troli, aia-i deja o banalitate. Eu ziceam dintre oameni.

  3. @MP. kross

    fail, fail. intaiul troll a fost ala din mitologia scandinavica. :))

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 7 November 2010

    Pe-atunci nu se inventasera inca scandinavicii aia ai tai.

  5. Excentric personaj.

    Trolling-ul ăsta nu-i așa ușor cum crede lumea. :D

  6. ba eu zic ca se inventase deja mitologia scandinava timpurie in vremurile alea(circa 500 bc). ca nu era inca cunoscuta ww, e alta poveste. :))

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 8 November 2010

    @Mari Ei, ce stie lumea.

    @Mihai No mai da-i in pula de scandinavi, auzi la ei ce jmecheri erau asa in secret si nu stia nimeni. Heraclit din Efes de care vorbeste krossfire scria in circa 500 bc. Si exista un oras pe numele lui Efes, spre deosebire de alte orase, pe alte nume. O intreaga poliloghie.

    Scandinavii tai au aparut pe harta prin 800 DUPA inventia aia greceasca tirzie zisa Christos. Deci, daca mai tine Boc guvernu' inca vreo 500 de ani asa, de ajunge la cabinetul #160, moment la care se finalizeaza in sfirsit o autostrada in Romania, pe marginile ruinei careia o centurista obosita e violata opt sute de ani mai tirziu de niste vagabonzi ce treceau pe-acolo si fata un plod plin de sine si cu barba rosie atunci plodu' ala s-ar afla in aceeasi relatie cu Emil Boc in care se afla si scandinavii tai cu Heraclit.

    Asta asa, ca sa stim cum stam. Ca sa nu mentionam nici un moment ca Eda e de prin anul 1300 sau cam asa ceva. Hai 1100, sa fim generosi si sa ne prefacem ca n-am observat ca in afara de greci, latini si citiva francezi nu stia nimeni sa scrie in 1100. Da' si asa mai ramine o gaurice ca de 300 de ani, in care de-un exemplu ar incapea cam 8 ceausesti cu paunestii aferenti.

  8. Eu înţeles că-ţi cauţi sensul în viaţă, dar să ajungi să scrii un întreg articol pentru justificarea proprie .. hai zi sincer, ai nevoie de un support group? :D

  9. Trilema, Mihai : Pai iti dai seama ca primii scandinavi au avut o reactie de gen ''Auzi bah, cum ii zicem aluia care iese mereu din pestera si ne cere taxa la pod ?'' / ''Hai sa-i zicem Heraclit ?'' / ''Nu ba, e prea lung...sa-i zicem trol !''

  10. @MP

    pai dupa logica asta primul om nu a aparut acum cateva sute de mii de ani, ci acum vreo cateva zeci, cand s-au gasit primele dovezi.

    @kross

    foarte corect! :)) e bun si ca si raspuns pt mircea.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 8 November 2010

    @dAImon Dragoste, da' io mi-am facut support group singur, uite de exemplu acum scriu sprijinit pe sinii lor.

    @krossfire Aveau pod ?!

    @Mihai Prima maimuta o fi aparut acum citi ani vrei tu, da' daca n-o lasat dovezi nu era om.

    Ca ps, cine fras crezi tu ca ar credita teoria cu suta de mii de ani daca n-ar exista dovezi ?!

  12. Pai trolii in legende de genul apareau. Fie erau in vreo pestera/prapastie si erau in esenta fiinte din acelais plan cu vestitii Jotun, fie pazeau vreo trecere (metafora, pasaj dintre lumi, bla bla). Erau un fel de cetateni francezi de etnie rroma, dar mai simpatici.

  13. Încercam să trollez, oblivious guy is oblivious.

    Deci Stănescu era troll sau nu? Că nam înţeles exact.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 8 November 2010

    @krossfire Sau cel putin mai spalati.

    @dAImon Not my fault your trollin sux :D

    Si-n rest, da, bineinteles. Ce ziceam ?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.