I ♥ Anon

Thursday, 09 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

gunpowder-treason-and-plotCa sa fim de la bun inceput intelesi, imaginea din dreapta nu are de fapt nici o legatura cu subiectul discutiei, motiv pentru care este de altfel si foarte relevanta.

Nu voi intra in detalii istorice, nu pentru ca ele nu exista, cit pentru ca n-avem ce discuta despre bataliile vechi : ori ati fost acolo in care caz cunoasteti, ori n-ati fost acolo in care caz nu va priveste.

Totusi, pentru uzul si informarea tineretului, voi cita din altfel foarte dramatica descriere realizata pe spezele proprii si din auzite de catelandrii de la ae :

Anonymous, in addition to being responsible for 85% of all quotes ever cited, is the source of 91% of all Internet truth and justice and 32.33 (repeating of course), and our daily dosage of Vitamins /b/ and Lulz. Anonymous is void of human restraints, such as pity and mercy. Those who perform reckless actions or oppose Anonymous will be eliminated. Failure is not tolerated. Enemies are to be dealt with swiftly and efficiently. Anonymous must work as one. Anonymous is everyone and noone. You are. I am. Everyone is. Anonymous is humanity when the gloves come off. Anonymous is legion and its deeds are legend. What most people do not see in anonymous is that they do not go up against Scientology because of their ways, nor do anonymous do anything else for a valid reason. Anonymous in itself is a free-joining attention seeking "cult" as it may be referred to. They go up against Scientology so that they attract attention, moar people join, they become more confident and repeat. Anonymous is the only immortal troll on the internet, which means they will never be banned.

Sa traduc ? Pai n-am cum sa traduc.

Si-acum, prezentul :

    Luni, Postbank, un fel de Bancpost suedez a inchis conturile Assange/Wikipedia pe motivul ca n-ar fi demonstrat rezidenta suedeza (asa cum observa un comentator, in primul caz documentat de aplicare a legii de catre bancile suedeze sub acest aspect).

    Tot luni, Anon scoate Postbank de pe internet.

    Marti, Paypal anunta ca (Osama Bedier, vicepresedinte) ca "la cererea Departamentului de Stat al SUA a suspendat conturile Wikileaks". Pentru ca le incalcau cum ar veni TOS-ul, finantind "activitati ilegale". Amazon, proprietarul Paypal anuntase deja ca nu va mai servi paginile Wikileaks de pe serverele sale, pentru ca ar contine "materiale protejate de drepturi de autor". Uite cite lucruri frumoase, bune si utile se pot face pornind de la drepturile de autor, nu-i mai mare dragul ? In tot cazul, wikileaks are deja peste o mie de oglinzi (ovar oane tausand!!1).

    Anon incearca si nu reuseste sa scoata Amazon/Paypal de pe internet. E destul de dificil sa blochezi accesul la unul dintre cei mai importanti furnizori de cloud computing/CDN de pe web, precit se vede.

    Tot marti Mastercard anunta ca nu va mai procesa plati pentru Julian Assange si proiectul Wikileaks. Asta era cam ultima metoda de-a dona respectivilor, Visa le taiasera macaroana deja. "MasterCard is taking action to ensure that WikiLeaks can no longer accept MasterCard-branded products."

    La 7pm: "Freedom of Speech - priceless. For everything else, there's MasterCard" ~Ben Yarrow

    Miercuri, in jurul orei 10 apar primele anunturi ca mastercard.com nu raspunde.

    La 13:50 Mastercard sustine ca "heavy internet traffic" pe mastercard.com, dar fara alte detalii.

    La 14:36 se afla ca intre telegramele care urmau sa fie publicate apareau si ceva eforturi de lobby in favoarea Mastercard / Visa, chestie despre care se presupune c-ar putea avea oarece legatura cu supararile firmelor respective pe Wikileaks.

    La 15:14 piaristii ies la atac, "MasterCard is experiencing heavy traffic on its external corporate website – MasterCard.com. We are working to restore normal speed of service. There is no impact whatsoever on our cardholders ability to use their cards for secure transactions."

    La 16.50 MasterCard confirma ca sistemul SecureCode de procesarea platilor s-a cam prabusit in flacari. Pasamite diferentierea pe care incercau s-o vinda publicului prin departamentul de piar, intre site-ul de web si procesatorul de plati nu era sustinuta de tehnologie, amindoua serviciile rulind pe acelasi server.

    La 22:49 Visa.com e in continuare inaccesibil, in timp ce procesarile Mastercard se misca in continuare cu viteza melcului paralizat. La scurta vreme cade si sistemul de procesare a platilor "Verified by Visa", dovedind ca orice alegere proasta intr-o piata comodizata va fi aplicata de toti "competitorii". Si Visa foloseau acelasi design defecutuos pe partea de hardware.

    Pentru iubitorii de detalii capabili sa citeasca in limba engleza, aveti aici foarte frumos documentate cele doua zile : marti si miercuri.

Ei bine, va spun cu toata sinceritatea : Iubesc Anonymous. Dintre toate grupurile, organizatiile, institutiile lumii moderne ei sunt cam singurul care se bucura de respectul meu, o chestie pe care Guvernul Romaniei nu o are cum nu o are nici Guvernul Statelor Unite, o chestie pe care Academia Romana nu o are nici intr-un caz, o chestie pe care Oxford-ul a avut-o si-a pierdut-o, o chestie pe care iata ca o hoarda de pusti acneici raspinditi din Noua Zeelanda si pina in Islanda, din Brazilia-n Japonia a reusit sa si-o cistige. Pentru ca nu le-am dat-o eu, ca eu nu dau asa ceva. Mi se smulge.

O hoarda de pusti acneici care au ingenunchiat "institutiile" babaciunilor, o hoarda de pusti acneici care demonstreaza, cel putin cit sa satisfaca nevoile mele, ca in continuare batrinii se cred mult mai importanti decit sunt, si ca principala lor utilitate sociala e sa o ia in bot de la niste pusti acneici, in contra oricaror asteptari, in pofida oricaror dezechilibre de forta aparente. Asa functioneaza lumea asta de milenii, si ma bucur nespus ca nimic nu s-a schimbat de atunci.

Chestia amuzanta este ca Guvernul SU este mai putin relevant pentru viitorul acestei lumi decit este Anon, si acest fapt simplu ma umple de speranta. In sfirsit, viitorul suna bine.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Bravo lor, sper să prăbuşească tot sistemul bancar... În fond ce-ar fi aşa de rău să ne amintim cum se dă cu sapa şi cum se creşte o găină?!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 December 2010

    Aia nu vor reusi, da' cit sa mai taie din mot ici colo sigur le iese.

  3. incet incet parca ma duce mintea la copiii din miezul noptii ali lui rushdie articolul tau. sa stii ca le acorzi o putere aproape mitica acestor pustani acneici care ingenuncheaza lumea in spatele unei singure fete. inteleg cum ti-au smuls respectul si apropierea, mi-ai transmis si mie virusul (desi nu ma gandisem la asta pana acum), poate chiar din cauza portretizarii :)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 December 2010

    Exact la Rushdie ma gindeam cit am scris.

  5. democracy is coming to the usa
    its there they have the range and the machinery for change
    http://www.youtube.com/watch?v=OETwbVBPI1U

  6. anon nu este o organizatie, anon se refera la oricine isi ascunde identitatea si ataca.
    Deasemeni Anon nu poate fi limitat la pustii acneeici leoarece loic, plasma canon si celelalte chestioare folosite la atacurile simultane pot fi folosite de oricine stie sa citeasca engleza.
    Anon este insusi constiinta omenirii, anon este dreptul la veto al acelui vox populi imposibil de implementat concret pana la aparitia internetului.
    Cea mai importanta chestie la tipul asta de haos constructiv este democratia totala. O actiune anon impresioneaza nu prin coordonare sau skill ci prin "sheer numbers"
    /b/tarzii nu pot face fata de exemplu lui anon iar numarul lor este infim fata de cel al anon, la fel ca si capacitatea de atac.
    Mastercard are acum de suferit luni intregi nu doar prin prisma atacurilor asupra sistemelor lor dar si prin PR-ul negativ masiv pe care il pot starni armata de anon. Si o vor face pana cand anularea cardurilor master va atinge cota de dezastru si master va intelege sa ceara scuze nu lui ala cu wiki si nici lui anon, insa oamenilor.
    A incerca sa te lupti cu anon prin partyvan e pur si simplu sinucidere caci un anon cazut aduce 100 impotriva ta.

    God Wants It!

  7. asa si am scris eu aici ceva elucubratii mai demult:
    http://cipslim.romascani.ro/?p=256

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 December 2010

    @lexy229 Bine tuuu...

    @cipslim You're such a wannabe :D

  9. nuca nun te leg

  10. Primul puşti acneic fu arestat. Probabil pentru imagine mai mult decât altceva, da' dacă tot vorbim de puşti acneici impresionabili .. hmm.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 10 December 2010

    Chestia-i ca asa ceva nu prea conteaza. Si-au arestat un om, si-au muscat un deget. Ideas, however, are bulletproof.

  12. nasul meu sensibil la intertextualitate e profund incantat :) si te felicit pentru alegere! desi there's no happy end to boast about there....
    nu stiu daca ideile chiar sunt bulletproof, however. cele mai multe idei, fiind preluate sau inserate prin diverse metode, nu au o baza solida si atunci eforturile si pseudocampaniile se pot narui in orice moment. i mean, daca-i dai omului impresia ca ajunge singur la concluzia pe care tu o sugerezi....there you go, se naste o himera de idee.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 10 December 2010

    Pai bulletproof nu-i failproof. Tocmai pentru ca n-au o baza solida, copacul are o radacina si fara radacina moare, asta inseamna ca i se poate taia.

  14. hmm...good point, mi-ai inchis gura cu asta. trebuie sa recunosc ca am o anumita antipatie fata de sursele care genereaza idei "nebazate" si uneori nu reusesc sa observ ca exista si o radacina. dar cred totusi ca si modul in care e sustinuta ideea (ie. slabut in cazul mentionat de mine) ii influenteaza imaginea. si atunci: telefonul fara fir.

  1. I --- Anon pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Tot ce se poate spune despre tot ceea ce de fapt conteaza....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.