Hai sa ma laud un pic

Saturday, 10 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Si daca tot ma laud, sa ma laud profi, cum se face, cu un film al evenimentelor.

    I. La 11:59 apare articolul Nenorocire, chiar aici pe foaia de lucruri fine dedicate oamenilor subtiri pe care aveti onoarea s-o cititi.

Stirea nu este in nici un fel noua, ea circuland de ore pe toate fluxurile de stiri, de unde a fost de altfel preluata si de Mediafax, diviza MediaPro care se ocupa cu a fi numero uno pe nisa agentie locala de stiri (si, ca sa fim oameni cinstiti, adeseori ii si iese).

    II. La 12:03 unu' belit de pe dracu trimite un tweet, si anume :

    Mda. Sa dam Mediafax un mic exemplu despre cum se scrie o stire. http://trilema.com/2010/nenorocire/ cc @OrlandoNicoara

Pentru ca asa fac astia beliti de pe dracu'.

    III. La 12:09, care pentru ceva motiv dupa ora Mediafax este TOT 12:03, pagina Mediafax care trateaza stirea este modificata. Baietii stiu acum brusc, in plus fata de ce stiau inainte, cum se numesc diversele persoane, sefi si oficiali prezenti in avion, si de asemenea stiu si care-i cauza probabila a incidentului.

Treaba facuta delicat, n-au rupt cuvant de cuvant cum fac diversi alti tampi, despre care n-as fi scris niciodata paranteza aia de sus, cu sa fim oameni cinstiti.

Pentru ca pana la urma asa-i nu doar in presa, ci-n tot ce tine de scris cuvinte pe o foaie de hartie : te mai uiti si pe foaia celorlalti, pentru inspiratie. Mai afli una-alta. Diferenta o face, bineinteles, modul in care folosesti, forma care-o dai inspiratiei. Si din acest punct de vedere, Mediafax trece testul, si nu ma supara. Ba chiar am sa le trimit si data viitoare heads-up, ei sa fie sanatosi.

Ramane insa faptul ca intr-un oarecare minuscul si neglijabil coltisor din piata lor, si nu din piata mea, eu am fost numero uno. Si nu ei, cu toata redactia, sculele, muncile si eforturile lor si dorintele patronului. Chestie care pe mine nu pot spune ca ma intereseaza cine stie ce, dar am ca o presupunere ca-i intereseaza pe altii.

Din punctul meu de vedere, imitatia este si ramane cea mai sincera forma a flatarii.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

2 Responses

  1. ai fost pe faza, Trilemoi. ce-i al tau e-al tau!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    E pai daca-i al meu, al meu sa fie.

    Da' nu-i bai, ca va dau si voua.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.