Google AdWords

Tuesday, 11 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

M-am jucat in ultima vreme cu Google Adwords. Rezultatele sunt dintre cele mai amuzante. In primul rand :

adwords_fail1

Asta, azi.

Deci penibilii de la filmegratisonline, de care n-am auzit (si am ca o presupunere ca nici nu voi auzi) niciodata mi-au trimis doar de 10 ori mai multe click-uri decat tot sistemul realitatea.net, asta in conditiile in care .... Ca sa vezi chestie, si cand ii spun lu' Stanca ca-i degeaba el nu ma crede.

A, si daca va intrebati de ce-s exclusi nicepps.ro, va explic tot printr-un desen :

adwords_fail2

Da, asa s-au gandit baietii, sa puna poze de la google adwords pe post de ilustratii la articole cu titluri si tot dichisul. In loc de ilustratiile originale, cum ar veni. I-am blocat cand i-am prins ca-mi trimiteau cate 50-100 de click-uri pe ora, adica saptamana trecuta, si i-am si raportat la Google. Caruia i se rupe fix in paispe de banii advertiserilor, pentru ca eu n-am nici un fel de facilitate de-a raporta, ca platitor, decat are Ionica din drum, ca privitor. Si a trecut o saptamana-doua, si ei sunt tot acolo, asa ca ma gandesc c-am raportat degeaba.

Doua trei cinci sute de click-uri ciordite azi, doua trei cinci sute de clickuri ciordite maine se strang ceva bani. Optiunile mele sunt fie sa stau ca uliul si sa pazesc bostanaria fie sa inchid contul. Degeaba exclud siturile lui peste, ca va dati seama ca exista o cantitate infinita de hoti pe internet, n-o sa-i pot exclude niciodata nominal pe toti.

Logic vorbind as mai putea sa fac campanii exclusive pentru realitatea.net, dar daca oricum fac campanii exclusive nu vad de ce m-as incurca cu google, duc baietilor o suta de euro, sa aiba din ce-i da si lui zoso 20 cat sa mi-o ia in gura putin si gata.

Dar nu prea cred c-am sa ma obosesc. In primul rand pentru ca am nevoie de trafic fals cum am nevoie de o pereche de coarne in cerul gurii, valoarea lui nu e 0, valoarea lui e negativa, ca eu ma chinui sa tin serverul in functiune ca sa poata servi cererile utilizatorilor interesati. Chinuiala care costa bani. Multi bani.

Asa ca banii mei de advertising vor sta bine si-n banca, si foamea va sta bine si-n marea industrie online, care este. Pentru ca de-aia plateste AdSense cate un sfert de cent pe click : luati banii pe care advertiserii ramasi sunt dispusi sa-i cheltuie, impartiti-i la numarul total de click-uri generate aiurea, si veti observa cu uimire ca si 1 cent iese mult.

Succese!

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. si asa, ce ai castigat din toata isprava asta cu reclamele? nu mai bine ne pui sa iti lipim afise prin universitati? ;))

    acum adevarul e ca dintre alea, doar realitatea e ok ca si afluenta si interes. desi vad ca ai cu totul alta parere.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 12 May 2010

    Ba, nu ma-ntelege gresit, am exact aceeasi parere : dintre alea, doar realitatea (si posibil blogspotu') e ok ca si afluenta si interes.

    Acu, ca n-are ea afluenta si interesu' pe care si le da Stanca, e alta problema, si nu as zice ca a realitatii.

  3. Mircea eu de ce nu apar in lista...ca si eu ti-am luat cativa centi...mai ti minte?!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 12 May 2010

    Pai ca-s rezultatele de ieri, cand tu n-ai aparut, ma gandesc. Poate c-ai aparut, lista cu 1 click nu-i completa ca nu mai terminam postu'.

  5. Eu nu m-am dumirit ce e cu addwordu asta.
    am primit ieri o intiintare ca am fost ales sa folosesc addword

    "Ca și utilizator de succes Google Analytics, ai fost selectat pentru un test exclusiv pentru a demonstra rapiditatea și ușurința folosirii anunțurilor Google AdWords pentru creșterea traficului pe site."

    citind mai departe pe-acolo, in zig zag pe verticala si sinusoidal pe orizontala am inteles ca am primit un credit virtual ca sa-mi fac publicitate prin google.
    nimerit?

    Si aici m-am blocat ca eu vreau treaba de-aia, prin care sa iau banii altora prin clickuri, nu sa dau.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 14 May 2010

    Nu prea merita, e genul de sistem in care daca nu furi n-are rost sa te bagi. Un fel de comunism multilateral dezvoltat.

  7. "Nu prea merita, e genul de sistem in care daca nu furi n-are rost sa te bagi. Un fel de comunism multilateral dezvoltat."

    lol. cat de bine ai descris situatia.

    se poate baga daca-si face site precum nicepps. sau precum baiatul ciudat, ala cu schimburi de linkuri prin tot zelist-ul.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 15 May 2010

    Mei, nu, tipu' ala o pierdut doua sau trei saptamani, zece ore pe zi, cu milogeala. Ca rezultat o mai primit ici-colo cate un link, da' ascensiunea lui in zelist nu demonstreaza de fapt decat ca zelistul e in plus. Ca el saracu', asa ciudat cum se gaseste, tot n-ar reusi sa scoata mai mult decat cativa centi pe zi din Adsense. Ca n-are pe ce.

  9. Se scot bani frumosi prin sistemul "mfa" numai sa gasesti nisa care trebuie, si desigur, de prefat sursa sa fie adwords, maxim 5 cent/click, foarte bine targetata, iar reclamele pe site sa nu fie adsense , ci altceva ...

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    Este si ce zici tu, dar logic vorbind aia nu-i MFA. MFA e arbitrajul invers, cand tii adsense si sursa e altceva.

    Chestia e ca in ultimii 2 ani google s-a focalizat mai ales pe distrus arbitrajul, n-am prea inteles exact de ce dar li s-a pus pata pe asta. O alegere strategic cam stupida, pentru ca au neglijat alte chestii mult mai importante (core business-ul, de exemplu, search-ul de imagini e o gluma, search-ul de cuvinte moare incet, deja pe sute de termeni e o batjocura).

    E o lectie greu de copciolit ca daca mai traiesc si altii pe langa tine ai o afacere buna, si daca nu esti pe moarte. Dar asta e, romanismul nu se limiteaza nici intr-un caz la Romania.

  11. MFA - un site facut numai ptr adsense si sursa era adwords , pur si simplu te folosesti de acelasi sistem ! Acum termenul este mai larg, adsense devine ADS (adica orice), iar originea clickurilor este o sursa de trafic platita (sau nu, exceptant search!?) ... oricare.

    Pe moment exista rechini seriosi, sau mai bine BALENE care se folosesc la greu de facebook si scot sume ... de care nici nu mai amintesc ca ma oftic :P !

  12. Bine, am uitat sa specific, nu e nimic rau in a folosi adsense si a plati traficul, dar atributul de mfa ear pentru cei care plateau 1cent/clik (in realitate sub 3 centi).

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    E, e drept ce zici, da' nu te oftica tu pentru balenitatea alora, ca-i pacat ;)

  14. @Mircea Popescu ... sa nu'mi zici ca pescuiesti in aceleasi ape ? :D

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    Eu sunt mic nu stiu nimic.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 December 2011

    Ca tot se agita tinarul Freud, iote ce-am gasit. Lalala.

  17. Foarte multe click-uri de la filmegratisonline.ro dar nu imi pot da seama cum de au venit asa multe.

  1. [...] Probabil ca va amintiti c-am incercat mai demult mirobolantele servicii ale leaderului de piata numaro uno in acest domeniu precum si toate celelalte. Asa prin mai. [...]

  2. [...] fapt mult superior valorii lui obiective. Caz in care ne bucuram ca refuza, ca am scapat de niste filmegratisonline de-astia. Daca noi am fi calculat gresit, subevaluind valoarea reala a lozului lor am fi iesit in [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.