Folderjobs.ro este un spamsite ordinar

Monday, 22 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cauti ceva pe google. Vezi o pagina de rezultate. Primii pe ea, folderjobs.ro

folderjobs-ro-0

Ia uite ce interesant. Mergem pe site. Acolo, supriza :

folderjobs-ro-1

Deci pina aici avem asa : google spam, ca sa ajungem indexati pe cuvinte cu care nu avem nici o treaba, ca noi nu producem continut. Odata indexati, cloaking, pacatul #1 in lumea SEO (adica, aratam un continut spiderilor si alt continut utilizatorilor umani). Cloaking facut ca sa obtinem adrese de email de la fraieri, pe care sa le spamam in voie, ca "v-au recomandat prietenii", ultima gaselnita in materie de justificari "credibile", de cind nu mai tine aia cu "acest mesaj nu poate fi considerat spam de catre dumneavoastra pentru ca nu vrem noi sa fie. De ce nu vrem sa fie ? Pentru ca este, si stim si noi ca este."

Distractia nu se opreste insa aici :

folderjobs-ro-2

Ca sa citam,

Site din reteaua: Kick Media | Petsbox.ro · CumSaOrice
Copyright 2008-2010 folderjobs.ro. Folderjobs este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 15594.

Locurile de munca prezente pe Folderjobs.ro

Locurile de munca prezente pe siteul www.folderjobs.ro in urma unei cautari apartin site-urilor de pe care sunt indexate sau direct celor care le-au postat. Locurile de munca sunt preluate in mod automat si nu sunt verificate in niciun fel. Modul in care le vizualizati sunt doar o imagine a acestora de pe siteul de provenienta. Pentru a aplica la un loc de munca este necesar sa aveti un cont pe siteul care prezinta acel loc de munca. www.folderjobs.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru continutul acestor locuri de munca sau a site-urilor de pe care sunt preluate.

Totusi, cine-s baietii astia ? Pai...

Date de contact Kick Media Srl
Adresa: Str. Rotunda 2 Bucuresti
Localitate: Sector 4
Telefon: 0722704814

Informatii registrul comertului Kick Media Srl
Stare societate INREGISTRAT din data de 12 iulie 2010
Cod Fiscal: 27160445
Numar Registrul Comertului J40/6638/2010

Deci copyright-ul si-l asuma din 2008, si clar ca folderjobs.ro ala exista dinainte de 12 iulie 2010, dar firma e proaspata. Dragut, este ? Pai zic sa-i ajutam sa-si mai faca o firma noua, si-asa vin sarbatorile, ar fi pacat sa-i prinda tot in haine vechi.

UPDATE 25 Noiembrie : Raspunsul ANSPDCP. Foarte instructiv.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. si cum ii futem?

  2. E prea tarziu pana la sarbatori. VIne acum 1 decembrie si trebuie sa isi faca o firma noua...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 November 2010

    @dAImon Pai deocamdata am trimis un meil la anspdcp sa-ntreb daca intr-adevar se gasesc inregistrati in baza de date cum zic ei. Videm.

    @i4ever Caserola, ce mai.

  4. am intrat si eu pe siteul in cauza si din cate am observat este un banal rss pareser, deci, asa cum au afirmat si ei, informatia se preia automat din feed-urile siteurilor vizate, rss-urile fiind publice, aici nu incalca nici o regula/lege.
    daca in unul din feed-urile acestor siteuri exista vreo pagina cu referire la cautarea ta, krama vanzare, aceasta a ajuns automat si pe siteul de job-uri.
    cat despre partea cu recomandarea catre 3 prieteni, acela este un simplu script java, care poate fi inhibat daca opresti java pentru browserul tau... insa nu este cazul aici pentru ca, se vede, au si link catre cautarea ta (vreau sa vad rezultatele)
    din punctul meu de vedere este un site bine pus la punct, care exploateaza o nisa, daca o face si cu folos nu am de unde sa stiu, insa numarul vizitatorilor unici catre acel site este destul de mare, daca il si monetizeaza cumva, bravo lor...
    in schimb, daca ai ceva personal cu ei/siteul lor, atunci ai si tu dreptul la parerea ta, evident :)

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 November 2010

    Corect. Nici baiatu' ala de politai cu maneaua "nu incalca nici o lege". Ca pentru oamenii care n-au bun simt degeaba faci legi.

    Faptul ca recomandarea a trei prieteni "este un simplu script java" n-are nici o treaba in chestie. Si ceausescu era "un simplu om", si masina cu care nevasta lui paunescu o omorit trei oameni nevinovati era "o simpla masina". Mai depinde si cum sunt folosite, simplele astea.

    Din punctul meu de vedere e un site prost gindit, prost implementat, inutil si care nu va face nici o treaba, niciodata. Cum bine observi avem fiecare dreptul la opinii contrare pe tema, da' eu cred ca stiu un mod foarte simplu de-a ne lamuri : fa tu ca ei, fac eu ca mine si vedem unde ajungem.

    Motivul principal pentru care numarul de vizitatori unici nu conteaza este ilustrat exact de rahatele de-astea de pseudositeuri. Si cu un miliard de "vizitatori unici" pe zi, tot degeaba. Stiu ca-i greu de crezut, si n-am nimic impotriva sa invete fiecare din experienta proprie, pina la urma aia-i esenta libertatii si-a naturii umane.

    Habar n-am cine is, si mi se cam fringe de viata lor. Mai au de facut inca niste pasi pina sa poata ajunge in situatia in care sa am eu ceva personal cu ei, ca nu intretin relatii personale cu obiecte, stii cum zic ?

  6. Buna treaba, imi place site-ul tau, sigur o sa mai revin. astept si alte articole interesante.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.