Dragoste, nu sex

Thursday, 16 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am descoperit pe fain@polimedia gratie eforturilor cetateanului dAImon un articol al unei consatence de-a noastre de-aici din Timisoara, pe care de altfel o mai si citesc ocazional, intitulat promitator Drame de lux*.

Acum sigur ca la comparatia scriptica rezulta ca dramele sunt de-alea cu amoruri neimpartasite, iara luxul mai mult din vorbe decit din fapte, mai mult glod si sudoare decit lux, da-n fine, sa nu ridicam stacheta mai sus decit e cazul, c-om ajunge incapabili sa ne bucuram de viata. In tot cazul, ingaduiti-mi sa citez :

Drama se deschide în faţa mea ca o carte abia ieşită de la tipografie: el e bărbatul îndrăgostit, plin de bani; ea e …. mama iubitei. O gazelă de bambuu, frumoasă, fugită de-acasă la 15 ani, dansatoare în cluburi în Germania, prostituată de lux, damă de companie şi proxenetă. El plânge, e trist pentru că de când sunt împreună (din vară) a cheltuit 200.000 de euro, o iubeşte, ştie sigur că şi ea-l iubeşte, dar el nu poate trăi aşa, nu poate accepta ca ea să se întâlnească şi cu foşti clienţi.

El: “I’m a man, you know, I’m no angel, I have not been an angel in the past, but I love her. I do not know what more I can do”.

Ea: “da, ştiu, te înţeleg perfect. ai dreptate. dacă o iubeşti cum spui trebuie să o salvezi. trebuie să fii alături de ea, să-i acorzi încredere şi când va înţelege şi va fi sigură că se poate baza pe tine atunci va renunţa”:

El: “I cannot be patient. I told her hundred times not to lie to me. I know she loves me. I know she made love not sex with me”

Acum, in calitate de fost proprietar (in sens propriu zic, nu vorbim metafore, bine ?) al unei turme intregi de caprite de-astea simt asa ca o inclinatie sa ofer si io o parere-doua.

Prima parere e ca diferenta aia intre "a face dragoste" si "a face doar sex" e o marota. Exista doua categorii de femei care depasesc limitele fara nici un fel de dificultati. In primul rind bineineles profesionistele, dar cele adevarate, fetele cu multa experienta. Prin practica (si cu un dram de inteligenta) ele si-au creat capacitatea de-a proiecta si reprezenta orice "are nevoie" sa simta animalu', asa incit testele obisnuite (chestia aia de-i zice "gut feeling") le sunt perfect inaderente, ai exact zero sanse sa-i intuiesti tu starea interioara pe baza "experientei" tale de ghiolban care "n-o fost nici el inger".

Motivul vine din chiar natura meseriei : barbatii merg la curve pentru ca sunt satui de neveste, prietene si alte oficialitati si somnitati. Cum adica "sunt satui" ? Sigur ca este si partea fizica, sunt satui de mustati, de par inghinal, de burtica, de pori, de sini lasati, de chiloti de bumbac galbeni si deformati. Dar exista, si adesea e mai importanta, partea emotionala. Femeia "onesta" intr-o relatie simte nevoia si obligatia de a comunica cu barbatul printr-o nesfirsita suita de mici (sau mai mari) reactii de toate felurile. X o supara, la Y se incrunta, la Z cade pe ginduri, e o intreaga orchestra simfonica de "semnale".

Ei, semnalele alea sunt absolut obositoare pentru barbat, si asta n-are nici o treaba cu inteligenta lui, si pe mine ma obosesc cum il obosesc si pe Nelu' taximetristu' si pe Ghita porcaru', sunt pur si simplu obositoare universal. Faptul ca nu-mi vine dificil sa le decodez nu reduce cu nimic problema, si-n general femeia medie trebuie fiarta inainte de consumare pur si simplu ca sa mai dam jos din grunjii astia de pe dinsa. Nu e clar de ce gaseste util sau important sa si-i adauge, dar nu se naste cu ei, ci-s defecte dobindite in urma procesului de socializare.

Spre deosebire de ea, curva reuseste sa taca din gura, da' de-adevaratelea, nu cum tace din gura nevasta, ca o metoda de-a vorbi mai tare. Intr-o prima faza asta-i tot ce stie si face ea, e nivelul zero al profesiunii, dar pe masura ce cistiga experienta, si daca nu-i cu totul proasta invata cum sa procedeze exact invers decit nevasta. Adica, in loc de tepi cu care sa impunga si sa irite ii cresc tentacule cu care sa mingiie si sa incurajeze. Chestiunea nu-i prea dificila, barbatii sunt in general creaturi foarte simple si remarcabil de oneste, ca atare nu descriu cine stie ce dificultate, stiinta despre rachete. Si iata cum ajunge saracu' sa creada ca au cine stie ce conexiuni astrale. Vai de capu' lui.

Cealalta categorie de femei capabile sa confuzeze sunt pustoaicele. Fetele fragede, de pe la 12 la 16-18 ani (functie si cit sunt de uzate) nu au inca finalizat procesul de socializare, si ca atare nu s-au grunjit la suprafata, ci pastreaza inca o naturalete infantila care le ingaduie sa creeze spontan pe alocuri pseudopodele de care discutam dinsus. Sprijinite si de reactia uniform pozitiva datorita virstei** copilele sunt perfect capabile sa convinga patru adulti diferiti ca-s speciali in aceeasi seara, chestie vazuta de mine cu ochii mei si verificata experimental, iara nu metafore.

A doua observatie este ca e falsa asteptarea si teoretizarea cum ca barbatul din citat are in fapt ceva de oferit fetei ibidem. Prezumptia ca ea neaparat are nevoie de "securitate", ca urmeaza asta s-o salveze, ca-i face casa... de ce s-o salveze, ma rog frumos ? N-are nevoie sa fie salvata, plina lumea de Isusi de-astia, lipsa e de Magdalene nu de Isusi. Fata isi exploreaza fiinta si exploreaza lumea, tot ce poate face un barbat pentru ea e sa-i arate cum, si s-o sustina sa. Daca are abilitatea si inteligenta sa faca asta, se va trezi fara dificultati cu o turma de caprite, pentru ca se duce vorba repejor si toate au de fapt cam aceleasi nevoi. Daca in schimb isi inchipuie c-o poate imbraca in hainele lui ma-sa... vai de capul lui.

E posibil sa vina de la un timp momentul la care a obosit, s-a satisfacut si doreste sa se aseze, sa-si faca familie, sa creasca copii (contrar credintelor publicului, curvele sunt si foarte puioase si foarte mamoase, daca ajung pina la virsta ceea), dar timpul ala vine mai inspre treizeci, daca vine, si nici intr-un caz cu un tip pe care l-a cunoscut pe cind "se prostea" (e citat, nu-i metafora, bun ?).

Si chiar si daca a venit, si s-a asezat, si-a facut copii, e absolut multumita de sot si de situatie in general, tot e perfect posibil ca sa existe pe undeva un tip ramas din istorie cu care si-o pune cind vrea ala, daca vrea ala, ba chiar ii face si-un copil si-l creste ea, daca asa vor si se hotarasc. In general lipsa de interes a aluia, si nu sfortarile si eforturile sotului-fazan limiteaza ambele aste situatii, afara de cazul c-aveti noroc si-i mort. Si de fapt, daca aveti de gind sa va faceti casa cu o fosta curva cam asta tre' sa aflati, delicat si finut sa nu se prinda : daca-i mort 'au nu proprietaru' ei. Asta fiind de altfel si primul pas pentru chestia aia magica la care visati dumneavoastra, recte transferul de proprietate, si pe care sunt eu dispus sa pun ramasag 1 : 1000 contra dumneavoastra. Ca n-aveti sanse, nu mi-e clar ca exista zece in toata Romania capabili de asa ceva.

Si-n rest, bineinteles, sa fiti iubiti, si respectiv fericiti.

---------
* Subliniez pentru edificarea cititorilor grabiti ca autoarea citata nu-i participant, ci martor la discutie.

** Adinc ingropat in creierul reptilian se gaseste un circuit care se ocupa cu recunoasterea amicilor si inamicilor, cu acces direct la sistemul simpatic si linie rosie pina la suprarenale. Puii diverselor animale dau reactii mult mai prietenoase decit exemplarele adulte, ceea ce face posibile tot soiul de fenomene, precum adoptia copiilor de catre lupi, si despre care se speculeaza ca-i motivul pentru care antecesorii nostri, oamenii de Cro-Magnon i-au infrint si inlocuit pe astazi disparutii Neanderthalieni : ai nostri erau mai dragutei, mai copilarosi la chip, si deci mai putin "periculosi".

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

 1. Ce spui tu aici e triumful instictului în faţa ipocriziei, numai că nu mulţi sunt dispuşi să admită că nu suntem chiar atît de deosebiţi de animale pe cît am vrea să păream şi amestecă vagi rămăşiţe de trăiri naturale cu literatură siropoasă de întors ochii pe dos, principii, dogme religioase şi ciorba-i gata = dragoste nu sex :)

 2. Barbatului ii place sa fie mintit frumos, asa ca daca o cere cu tarie de ce sa nu o si primeasca.
  http://www.youtube.com/watch?v=5nNhOH4Y0bI

 3. bre, ce mă tot cetăţeneşti?

 4. n-ai fost foarte explicit: trebuia să specifici că eu am ASISTAT la conversaţia asta. că poate lumea n-are chef să meargă că citească :)))))))))))

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Thursday, 16 December 2010

  @Angela Exact cum zici.

  Dupa care se apuca oamenii si aplica ciorba respectiva, rezultindu-le niste mari succese online de toata frumusetea.

  @Luka D Acuma sa nu te superi pe mine... da-i ingrozitor de fake.

  Dincolo de asta, daca nu esti cu totul anesteziat simti contractiile.

  @dAImon Da' ce, ii de rau ?!

  @anatati Am adus precizari, sa nu creem stari de soc prin audienta ;P

 6. @anatati Am citit articolul, comentat si pe fain. Eu sunt in tema :P

  @Mircea Apai unii vor anesteziati ...

  http://www.sexshop-romantic.ro/sex-shop/stud-100/stud-100-spray-ejaculare.html

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Thursday, 16 December 2010

  Aia sarmanii au cu totul alta clasa de probleme.

 8. Desigur ... dar normalitatea in domeniul e relativa.

 9. Bogata si variata ta experienta sexuala pare sa te plaseze undeva intre Jay Z ( http://youtu.be/5W80Ae5hEOA ) si Snoop ( http://youtu.be/oBDIMkE3Qeg ). Ia zi, iti plac sandwich-urili?

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 December 2010

  Da' astia nu-s morti, ma ?

 11. Sincer sa fiu, nush, s-ar pute. Dar daca is, ii poti resuscita gen W/e @ Bernie's si-apoi puteti face un blog / album impreuna. Oreo. :)

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 December 2010

  Sincer acuma, daca ar fi sa resuscitez pe careva ca sa facem un album impreuna mai repede as marsa la ceva gen Golda Meir decit la ceva negri de prin SUA.

 13. Tulai, domnie! Puteam sa giur ca Tupac nu-i evreu.. :(

  Dar dac-asa-ti place tie, eu zic sa mergi pe Streissand.
  Hint: o acordezi mangaindu-i cocoasa de pe nas. Cam k la camile, if u know what I mean.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 December 2010

  Io nu eram sarcastic, io ziceam la propriu, ca mai bine as scoate-o pe Golda Meir, nu ca-i evreica, ci ca-i femeie frumoasa, sau de fapt mai propriu spus se afla intr-o relatie mai strinsa cu frumusetea decit aia cu cintatu'

  Streisand e o alternativa buna, sau daca nu imi cumpar un tambal si facem formatie de percutie cu cocosatu' de la Notre Dame.

 15. Eu tot la propriu si chiar, intamplator, on-topic. Cu unul dintre ei puteai face dragoste, cu celelalt sex, iar cand te plictiseai, schimbai. Fructul iubirii ar fi fost blogul Oreo; al sexului, albumul omonim. Cu Golda nici polka nu faci.

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 December 2010

  Cita finete si aplicare pe elaborat detaliu... Hai sa-ti recit o poezie.

  „Tu, Şmul, eşti leneş, zice Ştrul,
  Tu nu vrei să lucrezi destul,
  Şi d-aia nu câştigi nimică!
  Tu de vr-un an tot migăleşti
  O iconiţă mititică:
  O tot suceşti şi-o învârteşti
  Şi văd că n-o mai isprăveşti…
  Eu într-o var-am isprăvit
  O mânăstire şi un schit.
  Cu învelit şi cu vopsit
  Iar Şmul răspunde trist: „Hei! Ştiu…
  Dar… tu — tu eşti tinichigiu,
  Şi eu — eu sunt giuvaergiu”…

  Morală
  Una-i Ştrul
  Şi alta Şmul.

 17. Daca asta-i modul tau de a-mi spune ca nu le am cu Smotrul si tu le ai, nu contest :)

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 December 2010

  Az mir vill schlugen a hunt, gifintmin a schtecken!

 19. - "O, Strul, de-ai inteles femeia
  Spune-mi si mie care-i cheia
  Caci eu nu stiu, a mea nevasta
  Recent impinsa pe fereastra
  De m-a iubit, ori pe vecinul
  Chemandu-l sa ii faca plinul
  L-ambratisat cumva mai mult,
  O Strul, ce gand sa imi ascult ?"

  - "Smul prietene, esti asa prost
  Ca mori de foame tinand post.
  Vorbesti de suflet si iubiri,
  Dar ce stii tu despre trairi ?
  Nu mai da multe conotatii
  La vorbe, gesturi si vibratii
  Cand crezi c-ai inteles femeia
  Da-ti doua palme si p'a treia
  Caci nu-i nimic de inteles,
  O iei cum e, sau calca des."

 20. Mircea Popescu`s avatar
  20
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 December 2010

  Unii spera macar la alifie...

 21. Am sa-ncerc sa retin pentru data viitoare. Dar daca uit, aplica-ti si singur, fa si tu ceva constructiv pentru fericirea ta.

 22. Omega Peter`s avatar
  22
  Omega Peter 
  Monday, 8 October 2012

  Faine versurile, dar mai mishto ale lui PDY :P

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.