Despre tainica sfintenie a casatoriei

Saturday, 01 May, Year 2 d.Tr. | Author: Sf. Leufteriu Mucenicul

Iata ca vine un moment, dragi oite ale Domnului Nostru Pantalonator Sfintit FIe IN VEci NUmele SAu ††† si sa stiti pentru de-acum inainte invatatura, ca cuvintele sfiinte de categorie medie se scrie cu prima litera mare sau majuscula cum se zice pe greceste, in timp ce cuvintele sfiinte de categorie mare se scrie cu prima si a doua litera mare sau majuscula dupa caz care sunt, asa cum ne invata la Cabotin 13:37 si urmatoarele.

Dar nu orice moment vine, pentru ca momente vine tot timpul, caci ce-i momentul, sau mai general, ce-i viata omului, sau chiar a oii, si respectiv a oitei care din oaie se trage, decat trecere, decat rostogolire in jos pe panta relei de care spune si vestitul Parinte Preacucernic Bereaclitus ?

Nu raspundeti, ca era o intrebare recolica la care nu se raspunde.

Dar vine un moment in viata oitelor tinere de preferinta, care am putea spune ca-s mielusele de-a dreptul, vine un moment zic, greu, zic de cumpana, si nu ma refer aici la Paste, vine un moment cand dimpreuna adeseori cu mielusei, dara nu totdeauna, pentru ca greu jug este facerea de prunci si multi ochi ai dracului financiar necesita el, asa incat e de inteles daca o juna mielusea se mai injuga si la usa mertanului unui berbec in putere, caci incur cate si nenumarate sunt caile DOpului.

Si chiar daca nu de-un mertan, da' macar de-o usa ar trebui sa aiba fiestecare, dar iata ca mare este hinghereala celui rau si adeseori nici macar cei douazeci de mii de euro legiuiti prin lege pentru fiecare cap de oita a domnului nu se respecta de catre hotii si politurcii care zugruma si mulg biata tarisoara a Romanilor de pretutindeni si mai ales din ea.

In tot cazul, vine acel moment cand iata se sfinteste sfanta taina a cununiei dupa datina, si este dezlegare la peste intru izvorarea de prunci.

Dar iata ca uneori nu mai vine odata momentu', si se lungesc urechile oitelor behaind voioase in asteptarea usii si iata ca usa nu mai soseste. Ce sa faca dansele sarmanele ?

Sa nu cada in pacat! Sa nu se spurce, facand fapta sfanta in gauri nelegiuite, sau cantand din flaut si alte laute neplacute domnului, sau cu alte oite ca si ele ducandu-se si facand necuratenii! Caci atunci nu doar talpa, ci toata cizma iadului cea spurcata pe grumazul lor va fi.

Ci sa ieie aminte de invatatura de la cuviosul Ogralf, care iata cum a pictat invatatura intamplarii Cavalerului Fara Cap cu vrajitoarele Behaela si fiica ei Baragladi

ars_amandi

Si sa-si tina firea. Pentru ca mai draga DOmnului Nostru este o oita curata decat o oita satisfacuta. Amin. †

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

 1. manuela sora lui aaron pumnul`s avatar
  1
  manuela sora lui aaron pumnul 
  Saturday, 1 May 2010

  be-he-heeee, fratilor si surorilor!

 2. Preacurvioasa Linda`s avatar
  2
  Preacurvioasa Linda 
  Saturday, 1 May 2010

  Ca bine spui Manuelo fata!

 3. Sf. Eucleftiu`s avatar
  3
  Sf. Eucleftiu 
  Saturday, 1 May 2010

  Desenul este gresit realizat. Unde sint ventuzele?!?!?

 4. Sf. Empedocle al Bilelor`s avatar
  4
  Sf. Empedocle al Bilelor 
  Saturday, 1 May 2010

  Επισκέπτης. Φωτογραφία της Επισκέπτης.

 5. Păstorul Cel Bun`s avatar
  5
  Păstorul Cel Bun 
  Saturday, 1 May 2010

  Eu sunt Păstorul Cel Bun ††† şi cunosc pe ale Mele††† şi ale Mele Mă cunosc pe Mine.†††.
  Am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Şi pe acelea trebuie să le aduc, şi vor auzi glasul Meu††† şi va fi o turmă şi un păstor†††.
  ††.
  Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine†††, se va mântui; şi va intra†† şi va ieşi şi păşune va afla.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.