Cumpar legitimatie

Monday, 22 February, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Citind o plangere a chinezului mi-am amintit ca am mai vazut incordari pe tiparul descris de el. Ce sunt ele ? Pai practic o dorinta de protectie tarifara. Ce-i asta ? Este atunci cand stii ca nu poti tine piept competitiei, si te duci plangand la autoritatile care-or fi ele, morale, statale, imaginare, sa-ti construiasca niste bariere selective. Care sa te apere pe tine si ineficienta/prostia/lenea ta de inteligenta si eficienta altora, alora, celorlalti. Strainilor.

Pe scurt, "jurnalistii", adica ratatii aia care muncesc mai nou pe gratis producand chestii precum asta sau asta sau astalalta, adica maculatura, simt brusc cum le fuge pamantul de sub picioare. Dupa ce-au mintit pe toata lumea, santajat orice si oricine, vandut tot ce se putea vinde, descopera acum ca a aparut un concurent liber si necontrolabil in blogerii astia. Care se si autoselecteaza, in sensul ca aia care pastreaza apucaturile din presa merg la fund, si ceilalti, nealiniatii, cei care nu fac magarii si nu se preteaza la turpitudini pentru ca "asa se face" se ridica.

Mai grav inca, sa nu zic de mine ca am audienta mai mare decat majoritatea ziarelor, ca se oparesc diversi, da' uite, pot zice de Cristi China. Bai baieti, ala are audienta mai mare decat majoritatea ziarelor. Care-s produse colective, si mai servesc inca si la impachetatul slanei, deci macar pentru aia si tot se cumpara (mai ales alea de distribuie material pentru constructii in locuinta, Adevarul style). In ce priveste oamenii, e inca mai grav, nu stiu daca exista zece editorialisti in tara asta care sa se poata compara cu blogerii.

Asa incat, ca sa adancesc umilinta, sa scuip omu' batut si sa dau cu piciorul in cadavru (ca asa-s io, bun la suflet, si ca asa si-o merita ei de nu se poate povesti), m-am gandit sa organizez urmatoarea chestie :

Cumpar legitimatie de presa pe numele meu. Ea poate fi emisa de orice entitate de presa doreste, din punctul meu de vedere sunt toate fix egale (cu 0). Ma puteti contacta in privat sau lasand un comentariu.

Sa fim bine intelesi ca tot ce primiti pentru hartiuta respectiva sunt niste bani, nu va asteptaiti la brefe, ca n-o sa se intample.

Ei, hai sa vedem, cate salarii reusiti sa platiti pe socoteala mogulului care sunt eu ? Si retineti, stimati manageri de presa : oamenii aia pe care ii trimiteti acasa au rate de platit, oamenii aia de le taiati salarul au neveste ce-i asteapta flamande in garsoniera, oamenii aia pe care-i puneti sa faca overtime gratis pana la miezul noptii au acasa copii care n-or mai adormit pe-o poveste citita de tati de-un an si restul zile.

Hai cu ofertele, salvati un angajat, puneti o lingurita de margarina pe painea amara a naivilor ce-au crezut ca ce faceti voi chiar exista, chiar conteaza, chiar intereseaza.

Hai, luati-mi banii.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. zi, tu vrei intrare moka la concerte, asa-i?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 February 2010

    Intrare moca la concerte am deja, in virtutea faptului ca nu stiu sa se fi organizat inca unu' si sa nu ma cunosc cu nimeni, da' absolut nimeni din zona.

    Sau ma rog, asa era ultima oara cand mi-am dus curu' cel burghez pana la un concert. Ca mi-e si o lene...

  3. Vrei parcare gratis in Bucuresti..smechere!!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 February 2010

    Doar ca n-am mai fo in Bucuresti de prin 2008, si nici nu am de gand sa ma duc.

  5. @law
    legitimatie de condus masina nu cred ca are asa ca de parcat...

  6. Porkul de York`s avatar
    6
    Porkul de York 
    Monday, 22 February 2010

    hai ca ma indur yo , ma am bine de tot cu Photoshopu' , de la ce ziar vrei ? :D :))

  7. Vrei de la un ziar local sau national!?

  8. R.a.r
    V.a.b.
    You'll suck as a journalist
    Too

  9. "In ce priveste oamenii, e inca mai grav, nu stiu daca exista zece editorialisti in tara asta care sa se poata compara cu blogerii."

    mare, mare adevar, mare de tot!

  10. Dan Patrascu`s avatar
    10
    Dan Patrascu 
    Monday, 22 February 2010

    Oricum exista si bloggeri p....ca noaptea cu duiumul. Unii reusesc chiar sa urce in "clasamente" datorita anumitor cunostiinte IT care le permit acest lucru, caci continutul blogurilor lor este egal cu 0.

    Atunci cand scriu cate un post pe care il consider mai rasarit il trimit de obicei unor ziare sperand ca poate l-or publica daca e bun. Pana acum mi-au fost publicate doar 2 articole pe Hotnews, desi cred ca ultimul material referitor la doctrina liberala ar fi meritat o divulgare mai subtantiala.

  11. Mikael Eon`s avatar
    11
    Mikael Eon 
    Monday, 22 February 2010

    hai sa nu mai facem disectia apocalipsei, selectia se va face oricum de la sine, natural, fara complicitati artificial intretinute, riscam sa facem aceeasi greseala ca ei, sa ducem derizoriul in distructiv, cui folosesc asemenea discutii. sa nu cadem in aceeasi prostie ca cei din tabara adversa. cainii latra, ursul trece. timpul le demonstreaza si le lamureste pe toate.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 February 2010

    @Dr.A Pai masina tot tre' parcata, chiar daca n-o conduc eu.

    @Porkul de York Hehe, neah, tre' sa fie autentica.

    @Ionut N-am pretentii, ziar sa sie.

    @dadatroll You wouldn't know suck if it stared at you from the mirror.

    @Petrov Drept sa spui, o si iesit greu din mine, cu opinteli :D

    @Dan Patrascu Drept si ce zici tu.

    @Mikael Eon Pai in sensu' asta, nici fetele sa nu le mai tavalim, doara face timpul tot, nu ? ;)

  13. Latotpasu`s avatar
    13
    Latotpasu 
    Tuesday, 8 June 2010

    Vreau si eu .. frate prea mijto :)) :X

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 June 2010

    Noa vazusi.

  1. [...] Ziarul Financiar, numarul 1 de la coada in ce priveste presa quality, business, jurnalistica, de investigatie si alte asemenea (da' nu-i suparare, ca si concurentii, tot numaru' unu, si tot de la coada sunt), publica un "articol" care-i de fapt un insert publicitar, pe care nu se oboseste sa-l marcheze ca atare. Asa cum de altfel si sta bine unor jurnalisti de-aia cu legitimatie. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.