Cum se fac "afacerile" in "piata" de online.ro

Thursday, 07 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cu screenshoturi, bine ? Sa nu fie suparare.

Tura intii :

monden-info-scam-part-one-1s

monden-info-scam-part-one-2s

Tura a doua :

monden-info-scam-part-two-1s

Ajunsi in acest punct, va propun urmatoarea intelegere reciproc avantajoasa : Orlando Nicoara e baiat finut si nu observa ca e un pic de diferenta intre 150,000 si 30,000. Doara iarna nu-i ca vara, admitind ca in noiembrie e deja totusi, iarna. In schimb, Bobby Voicu e baiat finut si nu declara ca tocmai si-a pierdut jobul la Yahoo, unde a fost angajat sa faca nimic si a facut exact nimic pina s-au prins baietii aia ca totusi, si salarul ala sub un ajutor de somaj in vest e totusi prea mult pentru porcusorul asta de Guineea.

A, nu intelegeti ce aveti de cistigat din afacerea asta ? Noa de ce sunteti hateri amu ?!

In loc de bonus, sa va ofer un pic de culoare locala :

zoso-minte-1s

zoso-minte-2s

Stiti dumneavoastra momentul, atunci cind niste mahari de prin presa s-au dus pe banii unei companii jegoase sa-si faca vacanta prin Noua Zeelanda la hotel de cinci stele ca mnoa, era sfirsit de sezon si se eliberasera niste locuri. Spera si blogerasul cel mai lihnit din .ro sa prinda un loc, doara la cinci stele e bufet gratis. Acu' ca pina in final nu l-or dus si pe el, ma rog, detalii. Incercarea moarte n-are.

Deci bine ? El n-a mintit, el a afirmat. O chestie falsa, da' in Romania se face presa prost. Si Prisacaru ii prost. Si rusine Dinu Patriciu. Si aveti dovezi ?

Doua chestii, pe final : odata, descoperiti cinci asemanari intre minciunile mincinosului Bogdan Voicu si minciunile mincinosului Valentin Petcu, si pe urma explicati-mi ca-i o coincidenta ca ambii lucrau ca femeie de serviciu in acelasi internet cafe din sectorul 6, ca sa aiba bani de allnight prin '98-'99. Da, la 20+ de ani. Si da, aveau prietena. Amindoi aceeasi. Anume, un tip cam la fel de lihozit ca si ei, pe care nu-l mai mentionam dupa nume.

Si-a doua, pentru naivii naivele care si-au facut blog mai tirziu si ma tot intreaba de ce "ma iau de Bobby Voicu, acest cetatean de bine si iubitor de frumos". Pai de-aia, ca-i mincinos. Si in general jigodie. Cam ca si celalalt.

A, da, ps : Orlando n-a dat nici 30,000, nici 15,000 si nici 3,000 de euro pe monden.info, daca prin dat intelegeti actul transferului de devize convertibile. Ci cam 1,500, si niste contraprestatii, poate de inca o mie (acu' depinde si cum le evaluati). Da, din trei surse. Choke on it bitchez, my ears are everywhere.

PPS. Nu plinge Vali, ca te ia si pe tine nenea Fusu pina in concediu in Bulgaria, mai in primavara asa, bine ? N-o fi ea chiar Noua Zeelanda, da' nici 150,000 de euro nu-s 2500 si-o frunza. Asta e, pe internete patasti de toate, amestecate.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

42 Responses

  1. Cam 1500 zici ... pai na, ce sa zic, la traficul de cateva mii de unici pe zi, cred ca in 3000 de zile tot cetateanul din romania intr-un fel sau altul a dat un clik prin el. La modul cel mai optimist desigur :) ... o investitie de viitor zic, o sa'i vedem listati via London Stock Exchange :D

    Ca de altfel e valabil ptr orice blogulet cu cateva mii de unici, care avand in vedere targetul restrans pe care'l vizeaza, e de inteles ca devine o gluma ptr marketing. Pana cand traficul nu se masoara in multiplii de 10*10K, e mult spus ca ai ceva influenta , poate in cercurile restranse unde'ti expui proiectele futuristice, inspirate de Picard.

  2. Cre' ca o sa fac o pasiune pt Zoso de asemenea si eu si windoxul meu ...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Ia uite unde erau lurkerii :)

    @ByREV Cit sa si dai in plina criza pe-un blog de continut muzical in .ro ? Citeva sute in plus fata de cit face bookblog.ro, de exemplu, oricite avioane cu 5-6 zerouri viseaza Rosca saracu'. Asta e, iarna grea omatul mare.

    Investitia de viitor la care tre' sa lucreze de disperati N oameni sa scoata cite 10 articole pe zi ca sa ce exact ? Sa vinda publicitate sau ce ? Chiar daca-i amagesti pe vorbe si procente si pipe-dream-uri, pina la urma care-i exact planul de afaceri, cucerirea Everest-ului cu matele chioraind ? Nu merge-asa.

    Da-n fine, sa nu strivim mirola de conuni a pustimii.

    @Luka D Pe tine cred ca te asteapta Doina Popescu sa-i destanui cum te-am batut atunci tii minte, cind te-am legat de calorifer cu lantu' si te-am batut cu recamieru' ala ud ?

  4. Lasa asta ca momentan de cand am accesat articolul tau zosian mi-a crapat windoxul si nu mai vrea nici macar un blu scrin sa-mi arate ... say a little pray ...

    O avea vraje facute?

    Bagi un dedeochi?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Nu bag, da' transmite-i ca o zis adevaratul fiu al traficului online ca-i hater.

  6. http://www.trilulilu.ro/MirelaN/52da0704f89ecd un sifonier merge?

  7. @Luka D or fi devina serviciile, or lucra in acoperire si ptr bloggeri , si-ti bruiaza tranzistorii din CPU.

  8. @Mircea Popescu bre, da de ce nu pot sa pun commenturi threaded ? ca tine :)

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    @Luka D Sifonier, recamier, tot una. Fata-i din Braila, iti dai seama ce stie ea diferentia intre mobile. Pat, scaun, dulap, ce te tot dai pe linga piersec ?

    @ByREV Pai io o am mai mica, si de aia mi-s asa comenturile, sa stie fetele la ce sa se astepte.

  10. @ByREV Ma suna o prietena o data ca i-a crapat windoxul si ca ea ce face? I-am zis sa-si ia altul nou. Dupa doua zile mi-a zis ca a rezolvat problema, eu am intrebat cum:
    Mi-am luat laptop nou.

    Eu zic ca s-o dus sursa, dar acum eu cui ii cer daune? Lui Mircea sau lui Zoso? Eh???? :D:D:D

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Ahahaha vai ce video plm... hohohohohh

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    PS. Cere-i lu' Marian, ala saracu' are daune destule.

  13. Da stiu ... scriu un articol, nu stiu titlu inca dar o sa fie ceva cu virgina in care voi povesti abuzurile din timpul trainuirii :)

    Ah, acum am observat ca nu e intreg filmuletul cu sifonierul.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Ce, si aia cu calu' !?

  15. Neah, nu cre' ca le are cu sahu'.

  16. sincer sa fiu si mie mi se pare exagerat pretului unui produs care ce produce? adica hai sa-l comparam cu o masina. eu, om normal, n-as da 30k pe o masina decat daca averea mea s-ar ridica la 100x suma pe care o dau pe masina, iar asta in cel mai optimist caz SAU daca masina aia produce bani si-si amortizeaza investitia intr-un timp decent ca dupa sa produca bani si in plus ...

    pe scurt, ori imi iau masina ca am bani cacalau, ori sa o fac rent sau taxi de lux ca sa-si scoata banii ... deci de ce ar da cineva 150, 300k pe un site? daca as fi milionar (de la 200 mil in sus) poate as lua-o sa fie jucaria mea, gen sa scrie despre artistii mei preferati & co, altfel de ce? ce vinde, cum produce bani? si treaba cu traficu e de rahat, poate avea si 10.000 pe zi daca nu am ce vinde sau scoate bani cu el, basca faptul ca mananca bani!

    pretul spus de tine ... nici ala nu mi se pare corect, hai 5000 ca are o vechime si o oarecare auzenie ptin .ro, desi, sincer, eu n-am intrat niciodata ca nu-mi pasa.

    eu ce am vazut prin exemple e un fel de a ridica pretul. zoso nu avea din asta? gen ... vrea sa-mi cumpere blogu un nene cu 200k, dupa 2 luni zica ca are oferte de 500k ... are pe naiba, daca-i da cineva 10.000 il pupa si in fund! suntem copii acum? nu mai cunoastem valoarea banului?

  17. Monden.info e site-ul ala care incarca 3-4 MB per pagina ? Fata de o referinta yahoo.OMFG de 3-400KB per pagina ?

    Altfel niste fete silitoare cu zambet larg si care muncesc cu spor sunt un ass-et valoros pentru o companie de 3.1415R oriunde si oricand. Dupa ce le defumegi bineinteles.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    @Ionut Teoretic valoarea pe care o aduce un site ca ala este un monopol asupra atentiei unui grup selectat. Aceasta valoare scaleaza bineinteles cu valoarea grupului, calitatea monopolului si mai ales universul ideal in care toata chestia se desfasoara.

    Pe scurt, daca toata populatia Romaniei ascultatoare de muzica ar citi ca unica sursa de informatii despre muzica monden.info, atunci valoarea monden.info ar fi obisnuitul 10-15% comision de vinzare din valoarea totala a vinzarilor de fonograme din Romania pe termenul luat in discutie. Cum in Romania se vind fonograme de citeva milioane de euro pe an, si termenele pe care se fac in general aceste calcule sunt de citiva ani, rezulta ca valoarea maximala a monden.info este de ordinul sutelor de mii de euro. Pe de alta parte, in practica nu se realizeaza dezideratul ala cu monopolul asupra grupului, chit ca in evaluari optimiste exista "sanse" ca el sa se realizeze.

    Ce gresesc evaluatorii cu aceste opinii este abordarea liniara. Ei isi inchipuie cu alte cuvinte ca daca din un milion de oameni o mie sunt interesati de online, si exista un site care le capteaza atentia in proportie majoritara, atunci cind vor exista cinci sute de mii interesati de online site-ul respectiv va primi de cinci sute de ori mai multi cititori automat. Asta este fals, ce se va intimpla atunci cind interesul trece de la o mie la cinci sute de mii este ca vor aparea inca o suta de site-uri concurente, din care o mare parte vor fi probabil mai bune, si site-ul original va disparea in negura istoriei. S-a intimplat cu Lycos - Altavista - Yahoo - Google, s-a intimplat cu Zoso - Trilema, s-a intimplat si se intimpla la nesfirsit, e sensul real al devenirii.

    Ma rog, toate astea discutind asa teoretic, si lasind la o parte ca toti pustanii pe care-i cunosc asculta muzica dar mai nici unul n-a auzit de monden.info, si ca vali, bobby si trupa sunt niste mincinosi penibili. Chestii de parfum local.

    @Dr.A Mda.

    E adevarat ca-s valoroase, cu conditia sa fie bine managerizate. Niste fete silitoare cu zimbet larg trimise sa se bata cu capul de zid 8 ore pe zi, in speranta ca-l vor sparge si vor gasi comoara ajung ori sa nu mai aiba zimbet ci rictus, ori sa se marite cu un capsunar si sa fuga in Spania.

    Ca de obicei marea tristete in Romania e aspra incompetenta a managementului, si deci proastele rezultate sub forma batjocoririi muncii, atita cita este.

  19. frate, zoso.ro daca-l vinzi nu face 1000 de dolari(nu de euro)! nu ma crezi? pai altfel nu crezi ca l-ar fi vandut bombonel de mult? daca isi da si dintii din gura pentru un concediu in noua zeelanda, nu crezi ca si-ar vinde si blogul? problema e ca nu vrea nimeni zoso, ca nu ai ce face cu el. hai, are trafic, publicitate s-ar putea pune pe el, dar la stilul in care scrie proprietarul, stilul acela distructiv, mai bine le pui publicitate la concurentii tai pe site-ul ala.

    in ceea ce priveste monden.info, nu am intrat vreodata pe el, nici nu stiu ce e, dar acum cativa ani eram la curent cu mondenul in romania, dar pe alte surse(reviste, gen).

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Aia-i o alta problema, ca "monden" e o nisa absolut timpita, prinzi fetele de pe la 13-14 pina cel mult pina intra la facultate sau isi iau job, dupa care pauza, si mai prinzi toantele in cautare de ceva de citit ca nu pot iesi din casa ca au un ochi vinat. Nici una dintre astea nu-s piete prea dezvoltate. Eu i-am tratat de "muzica" si nu de "monden" ca mnoa, sa nu zica lumea ca-s hater si fac numa' asumptii detrimentale.

    Cit despre zoso... nici un blog de proprietar nu poate face bani in sensul vinzarii. Cum as vinde Trilema ? Ma intreaba cumparatoru' bun, da' mai scrii pe el ? Daca da, atunci de ce-l vind ?! Daca nu, atunci ce sa faca cu el ?! E imposibil, e ca si cum ti-ai vinde nevasta. Pai daca divortezi tre' sa-l platesti tu pe ala care-o ia, si daca nu divortezi cum adica o vinzi ?

  21. ma refer ca vei cumpara siteul cu tot ce e pe el pana acum si cu optiunea de a continua munca propietarului in caz ca ai chef. ca si cum ai cumpara o afacere.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Pai nu e ca si cum ai cumpara o afacere.

    Afacerile care depind de munca proprietarului/proprietarilor nu sunt inca afaceri. Sunt proto-afaceri, zise in vorbirea comuna start-upuri. Pina la maturizarea lor in afaceri care se pot vinde si cumpara trebuie una-doua-cinci runde de finantare, intii de la angel investors, apoi de la venture capital, incet-incet organizindu-se desprinderea afacerii de persoana.

    In situatia in care ele nu-s desprinse si nu pot fi desprinse nu poti cumpara, ca n-ai ce. Daca eu miine vind si poimiine nu mai am chef sa scriu, imi incalc contractul ? Ca doara eu asa am scris "voi scrie exact cit si pina la vinzare". Pai si pina la vinzare scriam cit si cind aveam chef. Si acuma tot atita scriu. N-am chef, nu scriu. Noa ? Si asa ajungi sa-mi dai norma, dupa care nu mai am chef sa scriu deloc, si gata.

  23. in caz ca nu mai ai chef sa scrii, scoti la vanzare trilema. o vinzi pe, sa zicem 1500 de euro peste vreun an, exact cu ti-ai vandut contul la stiu eu ce mmorpg. atat doar ca dai disable la userul mircea popescu si in locul sau bagi un alt user cu numarul proprietarului. daca vrea poate sa scrie si el, sa iti continuie munca, ori daca nu, poate trai si de prin cautari. pune publcitate, formeaza opinii, ma rog, el stie pentru ce cumpara blogul tau, ca doar el il cumpara, nu eu...

    de asemenea poti avea si sansa de a deveni pentru prima data in viata ta angajat, din proprietar. daca omul considera ca ii place cum ai scris pana acum, iti propune un contract cu anumite clauze, pe care fie il accepti, il negocieazi sau il respingi. in fine, aia ramane intre voi, ca pe mine nu ma plateste nimeni sa intermediez. faza e ca s-ar putea sa ai ocazi de a afla ca basexu are oarecum dreptate cand afirma ca cei platiti sa scrie in tara aceasta sunt platiti sa scrie la comanda.

    sper ca ai inteles la ce ma refer cand afirm vanzare.

    si oricum eu am scris ironic, nu cred ca ar dori cineva blogul lui zoso, dar in caz ca ar fi doritori, cred ca zoso l-ar vinde. mai mult ca sa scape de el. la un moment dat devine o piatra de povara si blogul, indiferent cat de fain pare la inceput.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Pai io am inteles perfect, doar ca turpitudinea nu-i afacere, ma intelegi tu ?

    Deci, faptul ca tu esti platit sa scrii la comanda nu face din scrisul tau o afacere, face din el o gainarie. Diferenta intre afacere si gainarie este ca afacerea functioneaza in virtutea unei calitati intrinseci, aduce o plusvaloare, in timp ce gainaria functioneaza in baza unei circumstante de mediu. Ca rezultat, cu trecerea timpului afacerea tinde sa creasca si gainaria sa scada. Tot ca rezultat, gainaria nu scaleaza niciodata, afacerea intotdeauna.

    Sa nu confundam planurile, zic.

  25. scuze ca revin cu raspunsul asa tarziu, dar deh, ochupat ... revenind:

    monden.info nu detine nici un monopol pe nimic. stirile de acolo se gasesc peste tot si sunt alte 10 site-uri fix la fel, deci care-i treaba de valoreaza atat?

    dupa, la cine intra acolo si lasa commenturi (da, am intrat dim si m-am uitat) aia sunt pustani de liceu, maxim a 10a, din cele de nu au dat de baieti ... da preponderent fete grase si pline de acnee. zi-mi tu mie fratele meu alb ce putere de cumparare au alea de ar scoate site-ul bani din ceva, orice !?

    muzica? ha! colcaie odc-ul torenturile ... de ce ar cumpara cineva muzica daca ar vinde? sa fim seriosi ... e un site mort si e tinut doar ca ... activitate in plus pentru unii! crezi ca din cei ce scriu e cineva platit? acum serios ...
    sunt din aia de li se pare o smecherie sa scrie gratis pt un siet si se lauda ca e al nu stiu cui ... lucreaza la un proiect sau ceva in genu! vai de steaua lor!

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Friday, 8 October 2010

    Teoria ar fi ca detine un monopol de facto pe atentia utilizatorilor (cu alte cuvinte ca oamenii interesati de stiri merg acolo in primul rind). Sigur, ea se traduce in practica tot asa cum se traduc in practica toate aferatiile "antreprenorilor" online romani, da' astia sunt, asta avem.

    In rest, exact.

  27. Aia-i o alta problema, ca “monden” e o nisa absolut timpita, prinzi fetele de pe la 13-14 pina cel mult pina intra la facultate

    Asa, si cine pula mea doreste sa le "prinda" pe-alea? (pe online, intreb, ca pe offline, am eu niste idei) Ce sa faci cu ele, sa le inveti cum sa fure bani de la mami din poseta ca sa-si ia parfum bulgaresc?

    Scuzati interventia, continuati, continuati.

    Nici un blog de pe planeta asta nu face 2 bani chiori, indiferent de tema.

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Friday, 8 October 2010

    Pai tocmai aia-i ideea, prinzi niste proaste. Ce le vinzi ?

    Io-s de acord cu tine intr-o oarecare masura, anume, ca teoria asta cu publicitatea pe bloguri asa cum se intelege in .ro e dubioasa rau, mai are 2-3 grade pina la a fi un plan de afaceri prost.

    Dar zic sa nu ne grabim la concluzii. http://blogs.seattleweekly.com/dailyweekly/jump%20to%20conclusions%20mat%202.jpg

  29. hahah ce-am mai ras:)) si s-au suparat cand am zis ... mai bine o las balta!

  30. Un iz de telenovele postdecembriste premergatoare preacurviei online ...

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 April 2011

    @Pato Basil Cin s-a suparat mei ?

    @ByREV Mai stii ? Totu-i posibil, zic.

  32. Fie vorba "intre noi 2", daca pana si google, cel cu "don't be evil" si-a cumparat linkuri pe "piata de bloguri" din Japonia, atunci ce le poti cere unora care se cred bloggeri in romania?

    Google a demonstrat cu asta doua lucruri:
    1. asa zisii "bloggeri" sunt usor de cumparat de cine are bani
    2. ca orice webmaster (nu blogger), google a facut ce trebuie facut cand nu poti invinge sistemul: cumpara linkuri!

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 April 2011

    E si o capitulare in fata Baidu acolo.

  34. Interesant.....tine-o tot asa.

  1. Cum se fac ---afacerile--- in ---piata--- de online-ro pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Ai sau a nu fi zoso sau sa invatam cum se fac "afacerile" in blogosfera ... ...

  2. [...] cineva cu mari sanse de-a fi chiar eu Pai io am inteles perfect, doar ca turpitudinea nu-i afacere, ma intelegi tu [...]

  3. [...] Ce ma mira este pe de-o parte ca se mai gasesc fraieri dispusi sa le dea bani, da' asta ma mira intr-o mica masura, se gasesc pe Internet mai ales fraieri care sa dea bani oricui, de la escrocii nigerieni la mincinosii neaosi. [...]

  4. [...] asta-i tot ?! Cam putin. Seceleanu de exemplu face banii aia in doua ore. E drept ca Bogdan Voicu ii face in patru luni, da' sa pastram proportiile, [...]

  5. [...] trecind pe la Bobby Voicu, am uitat de el. Mereu uita lumea de hirciogutul asta altfel foarte important (zice el), e ca un facut. Da' l-am incurajat eu un pic, traieste din asta macar un an-doi, ca ii [...]

  6. [...] III. Niste copii care-s dusi cu clasa la lansarea vinului unui crismar care pozeaza-n ce nu-i de-o curva ratata care si ea pozeaza-n ce nu-i cu concursul unui intreg evantai de alti diversi infrinti si inutili care si ei pozeaza-n ce nu-s. Sa se invete de mici copiii. Sa pozeze-n ce nu-s. [...]

  7. [...] the sad fruits of a life lived very much like our good friend Liviu Constantin (manowar-something, nowadays again not-writing-anymore at opencube.com) : from clueless, careless [...]

  8. [...] the sad fruits of a life lived very much like our good friend Liviu Constantin (manowar-something, nowadays again not-writing-anymore at opencube.ro) : from clueless, careless adolescence [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.