Cum cupit

Wednesday, 31 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am stat pe mess cu Cristi China azi mai devreme, dar nu asa oricum, ci intr-un cadru festiv organizat + sobor de preoti, asa incat rezultatul nu-i un banal chat, cum fac ratanii, ci un elevat si suav InTeRvIu pe care-l puteti citi la dansul.

Cu naivitatea vicleana ce-l caracterizeaza, chinezaru' m-o facut de mandra minune, ajungand eu, om serios chiar daca inca nefamilist (desi chestiunea e in lucru in cadrul mai multor echipe formate in acest scop), sa fac afirmatii care iata, ma pun intr-o lumina. Pe langa aceste daune si interese, care mi-au fost aduse, si pentru care vreau sa-i spun cel dintai mai sus numitului ca-i voi trimite un sobor de avocati sa-i ia cuiu' de unde-agata harta, ramane un aspect care necesita imediata lamurire, in scris.

Si anume, o afirmatie de-a mea a fost scoasa din context, fiind plasata drept titlu intregului material, ori precum se stie titlul nu poate avea context, fiind el precum se gaseste singur sus pe pagina. Protestez in fata acestui abuz, si atrag atentia onoratului auditoriu ca eu zisai ca “Desteptu’ face bani din ce doreste, prostu’ din ce poate”.

Aceasta afirmatie nu-mi de fapt apartine (dar de drept), ea fiind o pastisa dintr-o afirmatie mai veche a unui cetatean (mult mai faimos decat mine, cat si mai ales decat chinezu' - dar bineinteles nu mai faimos decat Aetin Cmetcea sau Mircea Badea, ca asa ceva nici n-ar putea sa fie posibil), care cetatean la randul lui zisa :

Diogenes philosophus cuidam interroganti quanam hora hominem cenare deceret : Si quis, inquis, dives est, tum cenare potest cum cupit. Si pauper, tum cenare debet cum potest.

Traducand aceste modeste observatii in limba celor mai supravietuitori dintre traci, am avea ceva precum

Cineva l-a intrebat pe filosoful Diogene la ce ora [ar trebui] sa manance oamenii, [iar acesta] a raspuns : Daca cel despre care ma intrebi e bogat, poate sa manance cand pofteste. Daca e sarac, trebuie sa manance cand poate.

Mai ramane acum aspectul relevat de-un perspicace cititor de chinezarii, pre numele dansului Mihai, care pune problema :

Pana la urma domnul Mircea se considera destept sau prost? ca el a zis vorba dar nu s-a catalogat nicaieri….

Vreau sa folosesc aceasta oportunitate pentru a-i raspunde cetateanului, si anume : Eu scot bani din ce doresc. Cand se poate.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

 1. pentru cei care se mai indoiau, susnumitul Mircea Popescu este lovit rau cu pucul :)))))))))))))))))))))))))

 2. DLZ!

 3. io creca te pisez degeaba când iti tot tai si-ti adaug i-uri, Trilemoi, de mândra mninune!
  asa torpilezi tu pagina chinezului ? hihihi hahaha

 4. ups, fara /b-uri :)))
  numai i-uri

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 31 March 2010

  @chinezu Intrebarea este de catre cine ?

  @cipslim No da' aia ce-i ?!

  @kokofifi Deci cum ?!

  Bai cate intrebari am, observ. Imi baga asta ceva-n cafei...

 6. Tare Diogene asta. Nare si blog?

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 31 March 2010

  Diogene asta n-are.

  Da' Diogene celalalt avea. Ma rog, butoi, da-i tot acolo. Ca avea instalat la el lampas.

 8. ai rezolvat b-urile :)

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 31 March 2010

  You're welcome :)

 10. is there any reason pentru care linkurile de genul asta merg doar pana la 856?

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 31 March 2010

  In afara de faptul ca n-am decat 856 de posturi in total, zici ?

 1. 12
  "Sa ne radem" de prosti! | Kolector.net (via Pingback)
  Friday, 2 April 2010

  [...] profil, cu toti colectionarii si, in special, cu pasionatii de filatelie, dar oricine poate continua sirul nesfarsit de exemple din domeniul sau de activitate. In ultimul timp incep sa ma dispere tantalaii astia care gasesc prin [...]

 2. [...] ca-n general o fute-n cur, si ca tot vorbim de tema : Si quis, inquis, dives est, tum cenare potest cum cupit. Si pauper, tum cenare debet cum potest. [↩]In sensul propriu al acestui termen, nu [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.