Copchii au o problema

Wednesday, 17 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ma rog, au ei mai multe, da' asta una merita putintica iluminare.

De la facerea timpului si pina-n zilele noastre barbatii tineri si baietii batrini se chinuie sa se compare-n anduranta. Care fuge mai tare, mai repede, mai departe, care ridica pietroiu' mai mare, care danseaza mai hotarit, bate hora mai apasat, fluiera mai asurzitor, care tine, pe scurt, mai bine la tavaleala ?

Intrebarea isi are sensul si importanta ei, ancestrala precum si moderna : fetele vor sa stie pe ce dau banii. Tot asa cum marfa se arata-n tirg, tot asa cum reclama e sufletul comertului, tot asa si masculu' tre' sa-si expuna capacitatea, ca altfel se pierde tot sensul imperecherii, si odata cu ea tot sensul existentei umane.

Iara fetele dau banii, ele, ca sa fim bine intelesi, ca-n termenii naturii banii-s grasimea, si fundurile alea bombate, si soldurile alea grele si sinii aia cit mai imensi cu putinta, dusi cu cupa excavatorului la rigoare din grasime-s facute toate, nu din altceva. Care grasime-i banul naturii. Sa nu va uimeasca atunci ca femeia vrea sa stie-n ce isi investeste capitalul de grasime, resursele de unsoare, potenta-osinza. E normal sa fie asa.

Modul exact in care se compara anduranta respectiva, "valoarea" barbatusilor, variaza odata cu evolutia societatii, de la fluieraturi, chiuituri si tropoteli acum iata nici trei sferturi de secol pina la... pai pina la... pai pina la fluieraturi, chiuituri si tropoteli astazi. Totusi oarecari progrese s-au inregistrat, in sensul ca hora nu se mai joaca-n batatura bisericii, dincoace de cimitir, ziua-n amiaza mare sub ochiul atent al babaciunilor satului. Nu! Astazi hora se joaca noaptea, in hrube cit mai igrasioase cu putinta, la subsolul caselor in care traiesc babaciunile satului devenit, intre timp, "oras", dar traind in continuare din institutii satesti si populatie rurala.

Flacara soarelui, care punea astfel o oarecare dificultate in calea ficiorilor fiind prin forta lucrurilor zise coperis redusa la imposibil, s-au gasit insa alte masuri care sa duca la acelasi rezultat : nu se aeriseste. Practic vorbind, o sala cu oxigen putin e la fel de extenuanta pentru organism ca si o batatura-n crucea prinzului, si ca atare scopul principal, acela de-a da baietilor un deal de urcat, model in mare al muntelui pe care li se vor cocota, sisific, spermatozoizii (care au noroc, ca care nu, nu) este satisfacut. Mai adaugati toxine-n suspensie prin aer (inainte produse de participanti, prin fumat, dar de-acum, cind nu se mai prea fumeaza, produse artificial de niste masinarii speciale) si gata-i Marea Cursa de Ciini. Sau ma rog, de Cai. Tauri. Cum preferati sa va numiti jivina favorita.

Ei, si sed acolo ficiorii-n hruba si zbintuie pina curge apa pe ei, si de hidratat nu se pot hidrata ca unu' la mina e scump, al doile ca daca beau ce nu-i alcoolic le scade rangu' si daca beau ce e alcoolic precum stiti alcoolul deshidrateaza - asa ca toata lumea bea bere, un fel de cel mai jos numitor comun intre coca cola si saniuta. De pe seara pina la spartul zorilor. Ia incercati, de curiosi, sa va zbintuiti intr-o atmosfera cu vreo 8% oxigen cel mult, si cu aerosol in suspensie, cam 6 ore pina pe la 4 dimineata ? Va tine ? Mnoa, pai atunci putin respect, mey ppl, poate de-aia aveti voi burta si partide de sex obosite de cite trei minute si astia-s sfrijiti toti ca niste scovergi si sarati ca niste tiri.

Bun, si-atunci care-i problema, o sa ma intrebati ? Pai problema este ca gozurile ambulante (si nu, nu pot fi numiti oameni) care se ocupa cu produsul asa-ziselor soft-drinks au venit ei cu o idee chiar mai veninoasa decit rautatile obisnuite cu care terorizeaza lumea. Chiar, pe cind ii vedem la Guantanamo pe Muhtar Kent, Indra Nooyi, Dietrich Mateschitz si restu' de mizerabili ?

Au venit deci cu ideea sa adauge cofeina-n apa de baut, ca sa le dea aripi tolomacilor. Chestie ce inverseaza oarecum raportul de forte in marele concurs in care alearga purtatorii de spermatozoizi ca sa ajunga sa arunce-n alergare spermatozoizii insisi. De-acum nu mai e un concurs de-asta pe bune, cine are genele mai aspre, cine e mai dur din nascare si din structura lui proprie, ci e un concurs de cine bea mai multa apa cu cofeina, taurina, etceterina. Si asa, cite optzeci de grame la litra, jumate-apa jumate amfetamina direct, de s-ar putea.

Ceea ce nu-i grav doar pentru ca strica intreaga schema, inducind apatie-n fete, care nu mai pot folosi metoda clasica de evaluare, da' mai sunt si toxice pe deasupra. Toxice asa, grav, cronic, destructiv. De fapt, copchilu' mediu ajuns cumva (inexplicabil) la virsta de 25 de ani, forjat prin toate incercarile chimoterapice prin care-l duce obligatia de-a tine pasul cu ceilalti ca el se gaseste in medie intr-o stare de sanatate mai proasta decit tipul de 50 de ani crescut in Pipirig secolul trecut pe vremea asta.

Cum dracu' sa faci atac de cord la treizeci de ani, mey ppl ? Pai uite cum. Uite exact asa.

Copchii au o problema.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. E si o parte buna. Daca toti copchii ar respira oxigen la 20% concentratie s-ar elimina dioxid de carbon mai mult si s-ar incalzi planeta :D

    Ma rog, cel putin daca-l credem pe Al Gore.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 November 2010

    Da.

    Numa' ca asa se basesc metan, ceea ce incalzeste si mai mult planeta.

    Nice cum o dai nu iese bine cu incalzitu' asta al Racirii Globale.

  3. eu aşa avea de făcut o completare, pentru că n-ai pomenit deloc de comparaţia cea mai frecventă în rîndul "bărbătuşilor" şi anume: cine o are mai mare! E o omisiune de neiertat :D

  4. perfect de acord! uite de-aia ma tot intreb "oare mie cine-mi va plati pensia?" ca-n copchiii astia n-am nici o nadejde. da'nici bani de pensie privata n-am.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 November 2010

    @Angela Tu, pe bune daca am mai vazut sa si-o compare pustimea ca cit ii de mare zilele astea. Pur si simplu nu mai e o chestie decit prin socala primara si prin plictiseli gen penitenciar, de-si baga bile din lipsa de ocupatie, da-n rest se pare ca nu-i mai intereseaza.

    Ori ca gagicile s-or invatat cu mosi si-s fericite cu ea cit o fi, ori ca de la atita lycra si elastan a ajuns sa nu mai conteze, nu-mi dau seama, da' parca a disparut problema din grosul populatiei. Si zic populatie fara nici un subtext insidios.

    @coralie Da' tre' numaidecit pensie ?!

  6. ntz, ma alint si io. odata si-odata tot va trebui si-s ardeleanca prevazatoare.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 November 2010

    Chestie care ma ilumineaza brusc : n-am vazut inca ardeleanca prevazatoare fara pensie. E ceva dracie la mijloc.

  8. se zice "necurat", ca sa nu-l invoci da' aia e. doar mi-s muiere...parca asa se zice?!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 November 2010

    Pai de ce sa nu-l invoci ? Ce mai atita sfiala mey ppl ?!

    Cit despre muiere, ti-as zice cind se zice da mi-i rusine.

    (˙ɯ ɐl ǝp ɯ nɔ ɐǝɹǝınɯ ǝɔ dɯıʇ uı 'ɟ ɐl ǝp ɟ nɔ ı-ɐıǝɯǝɟ)

  10. io la "mi-s" ma gandeam da' tu nu. fiecare cu...ale lui.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 November 2010

    Eeee... pai cum altminteri sa se zica aia ?!

  12. ioi, da' nu ti-o fi rusine?! nu mai vorbesc/scriu, ca m-apuca si pe mine.

  13. E totuşi o pierdere, Mircea ... Nici comparaţiile nu mai sunt ce-au fost odată :)

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 November 2010

    @coralie Ce-i drept ca Trilema infecteaza, ceilalti iti pot aduce marturie.

    @Angela Este, este.

    Mai ales ca femeie imi inchipui ca jumatate din hazul participarii la o orgie de exemplu s-a dus pe Ozana cea limpede cacristalu'.

  15. Era pe cracked un articol despre energizante, stabilite ca niste tepe de milioane de dolari (echivalentul a doua cani de cafea + zahar + vitamina E ionizata - cica taurina + o tona de chimicale inutile si gust sintetic).

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 November 2010

    E in principiu, chimic vorbind, dar din cauza de forma de prezentare e mai problematic, ca toata cafeina aia se absoarbe foarte brusc si streseaza balanta vasopresina-oxitocina si diverse alte chestii de prin cutiutele cetatenilor.

  17. Critic`s avatar
    17
    Critic 
    Sunday, 20 March 2011

    "variaza odata cu evolutia societatii, de la fluieraturi, chiuituri si tropoteli acum iata nici trei sferturi de secol pina la… pai pina la… pai pina la fluieraturi, chiuituri si tropoteli astazi."

    hai ca asta a fost buna :))

  1. [...] aceasta intilnire amoroasa are loc in general dupa multe ore de tortura destinata a verifica anduranta si adecvarea intru reproducere a participantilor, care include neaparat substante intoxicante de la [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.