Copacupule, bine ? Bun ?

Monday, 13 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Amu cicã era într-un sat un tãran. Si tãranul acela a iesit odatã în tarinã sã samene niste pãpusoi. Si cum semãna el, tocmai atunci s-a nimerit sã treacã pe-acolo Hristos si cu Sfântul Petrea. Hristos sã nu tace molcum si sã-si caute de drum?

- Da ce semeni acolo, om bun? întrebã el.

- Ia, niste pule semãn, rãspunse tãranul cu obrãznicie.

- Pule ai zis cã semeni, pule sã dea Dumnezeu sã se facã, zise Hristos, blagoslovind semãnãtura din treacãt cu amândouã mâinile, si apoi se tot duse în drumul sãu cu Sf. Petrea, care nu-si putea stãpâni mierarea de cuvintele ce auzise cã au esit din gura lui Hristos, pentru cã niciodatã nu mai vorbise Mântuitorul asa de buruenos.

Asa zice la buche ? Asa zice.

Sedeam la discutii cu niste onorabili domni de afaceri din scumpa urbe, si dupa ce ne-am terminat noi de povestit chestiunile care tineau de prostul mers al economiei si respectiv masurile concrete de luat si implementat ca rezultat si asa mai departe plus alte plictiseli, ei, considerindu-ma pe mine din ceva motiv un expert in botanica (poate pentru ca ma iau pe mine drept expert in toate chestiile la care nu se pricep ei, sunt un fel de expert de serviciu, ciudat blestem), se apuca sa-mi povesteasca ca plimbindu-se inocent cu consoartele prin buricul tirgului au constatat ei experimental asa cu ochii ca exista niste copaci. In care cresc, da' sa iertati vorba proasta, ca nu stiu cum oi zice mai bine... ca un fel de... in fine, intelegeti ?

Niste copaci cu pule.

Eu le-am spus ca cine stie ce le-o fi pus consoarta in cafei de-or ajuns sa vada pulele plutind prin copaci, s-avem pardon, un' s-o mai vazut ?! Asa ca m-au rugat sa trec si eu odata, "cind am timp" pe malul Begai fata cu Facultatea de Constructii si sa vad atunci daca mai rid de ce-au ei in cafei. Ceea ce am si facut. Dinjos.

thumb-copacul-cu-pule1 thumb-copacul-cu-pule2 thumb-copacul-cu-pule3 thumb-copacul-cu-pule4
thumb-copacul-cu-pule5 thumb-copacul-cu-pule6 thumb-copacul-cu-pule7 thumb-copacul-cu-pule8
X thumb-copacul-cu-pule9 thumb-copacul-cu-pule10 X

    Se vede treaba ca este ceva aur prin humusul Humulestilor, altfel nu-mi explic. Voi ?

    Category: La pas prin lume
    Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

    2 Responses

    1. si mirosul de flori de.... miroase a... am uitat (de) ce

    1. [...] Unul dintre podurile orasului are un balconet de-o parte care da fix intr-un magnoliu (e cel despre ale carui rezultate... palpabile am mai zis pe-aici). Care magnoliu recent ce-a [...]

    Add your cents! »
      If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.