Christian Gheorghe, un fel de Herta Muller pe tech

Monday, 11 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Christian Gheorghe este fondatorul TIAN Software. Firma a primit 8,5 milioane de dolari intr-o runda de finantare condusa de Pequot Capital Management in Iulie 2000, si-a fost amalgamata cu OutlookSoft de Erik Jansen/Vecker Ventures, produsul fiind in cele din urma vindut catre SAP in Mai 2007 pe o suma necomunicata.

Christian a crescut in Romania, pe care-a parasit-o in 1989, aterizind in SUA fara sa cunoasca boaba de limba engleza, fara cea mai vaga idee despre cum functioneaza un stat democratic sau ce-i ala un supermarket sau o autostrada. Avea la el 27 de dolari in cash.

S-a apucat de lucru in constructii. A trecut apoi la condus limuzine. Cu banii cistigati s-a dus la scoala, a invatat limba engleza si in cele din urma si-a gasit un job mai apropiat de pregatirea lui din Romania. Dupa care si-a fondat propria companie.

Ultima lui aventura, numita Proferi, e inca in stadiul de secret, dar are de-a face cu ES si CC. Cine stie, poate va aduce ceva noutate poate chiar ceva noutate revolutionara. Cica rezultatul net sunt aplicatii cu trei ordine de marime mai rapide decit solutiile curente.

Probabil ca va fi finantat de Greylock Partners/Andreessen Horowitz. Cu alte cuvinte, Christian Gheorghe unul dintre romanii care conteaza pe internet, de care romanii care nu conteaza n-au auzit niciodata.

Sa le dorim succes. Si unora, si celorlalti.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. ce conteaza ca unii nu conteaza, adica. ca oricum ce-i prea scump se va vinde pe nimic. asta daca nu va fi furat mai-nainte.

  2. un fel de ciumpalac foarte "modest",care mai e si oligofren.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 February 2012

    Mai da' cit hate ?

  4. Greylock Partners/Andreessen Horowitz

    Mazel tov!

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 5 June 2012

    Sa fie primit.

  6. "Saracu" modest! :))

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.