Ce inseamna "meltean" ?

Saturday, 05 June, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am petrecut noaptea de ieri spre astazi in compania unor simpatice domnisoare, fiecare inzestrata cu cate-o calitate particulara si remarcabila. Una cu un ras rotund si cristalin in a carui compozitie am reusit sa numar o suta si saptesprezece clopotei distincti, si poate c-as mai fi gasit daca mai insistam cu gadilatul, alta cu o dar in fine, sa nu cadem in retrasarea istoriei, ca nu suntem paseisti, ci mai bine sa ne folosim timpul tragand invataturi pentru viitor.

Deci, sa fi tot fost doua ceasuri dupa miezul noptii cand dintr-o data bubuie zidul si-o voce de cocosel agresiv racneste la limita plamanilor ca "Voua nu vi-i rusine!!!111 Va omor!!!" si etcetera.

Dupa momentul de stupoare, fetele mi-au explicat ca vecinul de-alaturi e "un prost" pe care aparent il deranjeaza oameni sezand si povestind in dormitorul propriu, si "da-l in ma-sa", ca n-are nici o problema sa asculte cacaturi eurodance pe la patru dimineata si la volum maxim, spre disperarea intregului imobil. Ca el "e cu tovarasii lui si face chef", ce pana mea.

Pe bune, cica s-a constatat ca puletele respectiv se adunase cu inca patru ca el si facea chef. Da' fara fete. Ca asa-i chefurili la tineretu' asta recent si metrosexual. Ma rog, nici macar metrosexual, abstinent de nevoie, cum ar veni.

Ca bonus m-au asigurat ca "ti-l arat", ca "sigur iese sa-si linga masina". Eu fiind, cum ma stiti si dealtfel reputatia ma precede, foarte supus dorintelor si sentintelor femeilor, l-am dat in ma-sa, si ne-am vazut de ale noastre. Iar dimineata intr-adevar, l-am vazut, un copil imbracat in ceva tricou mulat lustruind un ... Ei bine, un BMW. 324. "Tunat". Nu insist cu detalii, e socant cat de fictiva poate sa para realitatea cea mai nuda. De fapt, de-aia va si scriu, am fost socat de cat de fictiva poate sa para realitatea cea mai nuda.

Cum functioneaza mintea individului ? Pai, e vineri seara, n-o fi avut bani de club, ca noa, e criza, sau fata inimii lui n-o avut chef de el, sau tovarasii aveau "o combinatie" la care nu l-au invitat si pe dansul, sau in tot cazul, a stat acasa. Trist. Ooooo, viaaataaa meeaaaa...

Dupa care s-a pus sa se culce. Pai daca el se culca devreme vineri noaptea intr-un frumos inceput de iunie, cum isi permite cineva sa se distreze ?! Cum, si cu rasete, asa ? Fetele alea parca rad de el! Asa suna! Nu le este rusine !!!! Ii omoaraaaaaaa.

Acum o saptamana, sau dupa o saptamana, face "chef". Are chef de chef deci e chef de chef ce pana mea ?! Cu tovarasii. Are tovarasi! Bani n-are, da' lasa ca vine ei, e tanar. Fete nu este, da' s-or gasi, este vreme. Are balta peste. Adevaru-i ca si are, cred ca-s fo trei duzini de copile numa' bune de tavalit in cladirea aia, si macar jumatate producatoare de elita, nu asa de colea. Care nu pot dormi de pseudo-cheful lui. Niste uracioase! Li-e ciuda pe el! Ar vrea sa-i suga tovarasii pana la maduva, stie el, doar ca nu stiu cum sa deschida vorba. Ele, nu tovarasii. Tovarasii sunt niste mici genii, doara-s tovarasii lui! Ce pana mea ?!

Ele sarmanele chiar nu mai pot de de-astea, le lipseste aia a "tovarasilor" cum imi lipseste mie inca un fir de par in barba (chiar sunt disperat dupa, zau asa, sa moara tovarasii mei). Da' ar vrea sa doarma, pentru ca nu scoti din zece mii de euro in impachetari cu ciocolata si mango si orice vrei tu aceleasi efecte pentru ten pe care le dau zece ore de somn linistit.

Cam asta-i un meltean, neta si rotunda incapacitate de-a intelege ca lumea are un context al ei propriu, in care el e doar o minuscula, insignificanta rotita. Si impresia naiva ca dimpotriva, contextul intregii lumi e dat de saracia savanei din capatana lui. Ca adica, daca el n-are cu ce si se pune la culcare vineri seara, TOATA LUMEA tine doliu vinerea aia, se culca la 10 si paseste in pantofi de pasla. In schimb, daca el e "cu tovarasii" si are chef de chef, apoi numaidecat ala va fi cheful cel mai tare din InTrEaGa IsToRiE a UnIvErSuLuI si TOATA LUMEA va fi de aceeasi parere. Fara numar &cetera.

Am ca o presimtire ca pe masura ce se va aseza, si va constata ca nici vorba de asa ceva, va deveni unul dintre cei care se plang ca "aia marii" nu dau doua parale pe ei, si nici macar nu-i baga in seama.

Si e adevarat. Aia marii nici nu dau doua parale. Dar nu din cauza ca-i "mic", nici vorba. Ci din cauza ca-i prost.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. cipslim`s avatar
    1
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 5 June 2010

    Adica sinonim cu cocalar sau stift ?
    Si cu fetele ce s-a intamplat? Ai mai adaugat la beci sau le-ai aranjat in cada direct?

  2. Am impresia că de fapt cocalarul e o subspecie de meltean. Așa să fie oare?

    P.S. Sper că realizezi cât noroc ai că nu suntem geloase, altminteri aveai de pe acum cu câteva organe mai puțin :D

  3. Porcul de York`s avatar
    3
    Porcul de York 
    Saturday, 5 June 2010

    Multa vorba.. rupe-i capul la nesimtit...sau politia...amenda pt galagie noaptea, masturbarea linistii publice ce pana mea (si s-au dus banii de benzina pe-o luna) :D. Nu serios. Nu de alta dar asta face copii. Si aia, nevinovati, vor semana cu el.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 June 2010

    @cipslim Nu. Cocalarul umbla in pantofi de paiata, cu varful prea mare, se imbraca in culori nepotrivite, in general problema lui e ca-si doreste chestii inadecvate prin aceea ca-s prea. Sufera deci de-o naivitate a gustului, specifica incepatorilor ("Imi place orice, doar sa sune TARE" - Habarnam) si ca atare e o categorie estetica. Melteanul nu reuseste sa-si perceapa adecvat rolul si pozitia in societate, ceea ce-i neaparat o categorie politica.

    Se poate zice ca ambele-s categorii sociologice, si eventual proceda pe filiera propusa de Mari, dar imi pare un abuz. E adevarat totusi ca lipsa cocalarului se insoteste adesea cu lipsa melteanului, dar nu neaparat, si-i o generalizare abuziva. Am intalnit cocalari apti social (Botezatu e un exemplu excelent, precum si majoritatea "stilistilor" autoproclamati in functiune azi) si-am intalnit si melteni cu gusturi sanatoase (tanarul Paleologu e un exemplu foarte bun).

    Stiftul imi pare pur si simplu un defect nespecific, proprietatea lui Guyry din "da-ma mama dupa ~", nu-i clar ce-i lipseste tanarului, in afara de "capul".

    @Mari Pai puteti fii cat de geloase, cu conditia sa se manifeste adecvat ("Unde-i, s-o mananc!") :p

    @Porcul de York De ce ? Tratamente active si personale sunt rezervate celor ce pot fi distinsi cumva din masa amorfa.

    E fals ca ar semana copiii. Ia la mana geniile atestate istoric si-ai sa vezi ca in general ies din oameni mai prosti ca ei.

  5. cipslim`s avatar
    5
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 5 June 2010

    We should cut off his balls so he can not contaminate the rest of the world (inspirat din full metal jacket)
    Habarnam :D ceam mai educativa carte din cate am citit in copilarie, de fapt prima carte pe care am citit-o, era albastra cu coperti tari, si poze multe si frumoase. De fapt cartea din cauza careia am invatat sa citesc.. Aveam 5 ani.

  6. Bre, noi nu suntem geloase, te împărțim cu mare drag.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 June 2010

    @cipslim http://trilema.com/2010/palitura-din-anterioritate/

    @Mari Tralalalala http://www.youtube.com/watch?v=LoIrpTKLutM

  8. Porcul de York`s avatar
    8
    Porcul de York 
    Saturday, 5 June 2010

    Da....drept zici..

  9. ``Am petrecut noaptea de ieri spre astazi in compania unor simpatice domnisoare``
    Aha, exact cum ma asteptam. Domnisoare le-ai gasit, domnisoare le-ai lasat.

  10. @Mircea Popescu Fain, foarte fain.

    De la dumneata am învățat că numai proastele sunt geloase. :D

    @Marian S Invidia este un sentiment urât, chiar considerat păcat în religie.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 June 2010

    @Mari Mnoa vazusi. De la mine ai invatat ca numa' proastele-s geloase, si de la Marian ca numa' prostii :D

  12. Ie, numai lucruri ”bune” m-ai învățat dumneata, îți voi fi veșnic recunoscătoare :D

  13. Luka D`s avatar
    13
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 5 June 2010

    111 e za new number of the beast? :D

  14. Luka D`s avatar
    14
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 5 June 2010

    "fata inimii lui n-o avut chef de el" ... s-a trezit romanticul din tine, ce duios ... primul semn de batranete :P
    In rest ... sunt total de acord ...

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 June 2010

    @Mari Asa, asa.

    @Luka D Ratezi sarcasmu', primu' semn de betie :D

  16. Luka D`s avatar
    16
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 5 June 2010

    He he he ... in visele mele ... mnoah ....

    Normal ca am prins sarcasmu' dar totusi nu am putut trece cu vederea formularea lirica :D

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 June 2010

    Deci recunosti betia ? :D

  18. Luka D`s avatar
    18
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 5 June 2010

    Betia simturilor ... hai ca am plecat ... am niste draci ...
    O noapte buna!

  19. @ Mircea, @ Mari:
    Ce le spun eu si ce inteleg ei !!!

  20. Melteanul e un stereotip social mai flexibil. Deja cocalarii & co au devenit incarnari punctuale.

  21. da' cu ce ţi-am greşit de m-ai făcut să plîng de mila băieţelului, crudule şi insensibilule!
    Tricoul ce marcă era? Pe sub el ce se vedea? O burtică rotunjoară şi promiţătoare menită să indice bunăstarea, sau pectorali munciţi din greu la sală?

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 October 2010

    Nu stiu ce marca da' ma gindesc ca dulce&ghiolbana. Si nici, nici, cam pui de gostat, da' ma gindesc ca fiind tinar are vreme.

  23. Anonimosu`s avatar
    23
    Anonimosu 
    Friday, 29 October 2010

    Vezi cai scris Dolce & Giboana gresit

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 October 2010

    Ahaha word!

  25. Bogdan`s avatar
    25
    Bogdan 
    Friday, 16 March 2012

    De la Mircea Badea am auzit si eu de cuvantu' asta :))

  1. [...] si nesuferibil la europeni, la batrini, la traditie, la lume, la pizda ma-sii. Prostalaii care iti "bat in teava", ca ai tras o basina un decibel mai tare decit pot ei si i-ai deranjat la cocosism ? Proprietarul [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.