Ce face fetele ?

Thursday, 03 June, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ca si-asa n-avem chef de munca, si cu atat mai putin de preocupari neserioase precum stiintele, comertul, politica etcetera, sa vedem deci ce face fetele.

Pai ce sa faca, fetele face bine.

john_william_waterhouse_-_hylas_and_the_nymphs_1896_s

Si detalii :

john_william_waterhouse_-_hylas_and_the_nymphs_1896_d1

john_william_waterhouse_-_hylas_and_the_nymphs_1896_d2

john_william_waterhouse_-_hylas_and_the_nymphs_1896_d3

Mnoa. Imi explicati si mie, si odata cu mie, ii explicati si lui Ceausescu, urmatoarea chestie :

    Am făcut experienţă cu artiştii plastici. Au vrut să cumpere muncitorii tablouri; au făcut expoziţie şi s-au dus muncitorii. Au spus: "Pentru astea să dăm noi 5 milioane? Ce fac eu cu asta?". Unul a spus chiar aşa: "Domnule, dacă e vorba de aşa pictură veniţi că v-o fac eu, că eu ştiu mai bine să arunc cu preşul şi să iasă o pictură decît a făcut-o acesta". Aşa a spus.
    Şi sigur, s-au supărat tovarăşii de la Uniunea Artiştilor Plastici. Au spus: "Chiar aşa să ne spună? N-au habar de artă". Dar ce, aceasta e aşa că numai el are habar de artă? Acela care cumpără vrea să-i placă. Nu-i place, spune: "N-am nevoie, domnule! Nu face doi bani ce-ai făcut dumneata". Are dreptul să spună asta. Dar noi nu facem loc în presa noastră de critică de artă părerilor: publicăm ca să nu supărăm pe nimeni.
    Dar de ce să nu supărăm? De ce să nu public ce-a spus muncitorul acela: "Ce asta e artă?". Asta e părerea lui. Dacă altul zicea: "Mă închin la ea", atunci publicăm şi părerea aceea şi cealaltă. Dar pînă la urmă au spus: "Nu ne cumpără nimeni, să ni le cumpere Comitetul de Stat pentru Cultură şi Artă." Dar ce este Comitetul de Artă? Banii aceştia sînt tot ai clasei muncitoare, tot ai poporului. El nu poate cumpăra decît lucruri care sînt acceptate de popor.

Deci, dictatorul a fost impuscat, problema ce-o ridica n-a fost impuscata odata cu el. O ridic eu. Inainte sa ma impuscati si pe mine, mergeti pana la o expozitie de pictura a Sindicatului Pictorilor Slabi, sa vedeti ce rahaturi indescriptibile se expun. Si sa te fereasca dracu' sa spui ca-s niste rahaturi indescriptibile : clar ca nu pricepi arta. Si-ar vrea sa te impuste, de s-ar putea.

Oameni buni. Daca Waterhouse a putut, si voi nu puteti, nu-i din cauza ca nu inteleg eu arta. E din cauza ca n-o intelegeti voi. Ori la bal, ori la spital, chestia ce-o faceti voi nu se poate.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. Ce spui tu acum imi aminteste de momentul in care Romanul s-a procopsit cu imn, steag si statut (de parca alte probleme n-ar fi in orasul meu...). In fine, daca la steag si statut lucrurile au fost cat de cat clare, la imn ne-am dat cu stangul in dreptul intr-un mod specific romanesc. Minunatii si extraordinarii "oameni de cultura" ai urbei au incropit un imn cu versuri pe care le putea face mai bine si un elev de clasa a opta, iar linia melodica a amintit de la prima auditie de un cantec din filmul "Veronica". Si s-au suparat stimabilii foc si para, fiindca au fost criticati atunci de "neinitiati si ingrati" in ale artei.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 June 2010

    Ehehe imnul de Roman ? Ian citeaza, rogu-te.

  3. Voila: http://teorusu.romascani.ro/avem-imn-si-avem-steag/ . Daca ai avut o zi proasta, probabil te va face sa te simti bine (se poate si mai rau).

  4. cipslim`s avatar
    4
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 3 June 2010

    @ Teo
    Tradare! Rufele'n famelie!

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 June 2010

    Ahahahahahahahaha

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 June 2010

    Bre, romascani de vita Musatina, da' io nu stiam ca sunteti chiar asa de anticlericali ? Sau nu-i clar ce inseamna "secular", prin Roman ? :D

  7. Pisipoanca`s avatar
    7
    Pisipoanca 
    Thursday, 3 June 2010

    http://www.trilulilu.ro/PISIPOANCA/57d6821b4fc224 :D

  8. cipslim`s avatar
    8
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 3 June 2010

    Bai da ce tot migreaza romascanii si timisorenii unu la altu pe bloguri? Mi se pare chiar ciudat.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 June 2010

    Pai rezultatele directe ale Marii Migratii de-acu doo luni :p

  10. @cipslim: Care tradare? Care familie? Si te rog sa nu incepi si tu ca "primarele" cu marea familie romascana, ca nu am lamie in frigider :D .
    @Mircea: Se refera la celalalt inteles al cuvantului, adica"centenar, vechi".

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 June 2010

    Nu-mi pare o ambiguitate de dorit. Ce nu i-or zis centenar atunci, are tot atatea silabe, rimeaza la fel... e doar o proba de incultura, zic.

  12. Cum nu stii tu sa apreciezi oamenii de cultura din orasul meu... :) . Cred mai mult ca e o chestie ce are la baza regionalismul. Putini stiu ca "secular" inseamna si altceva decat "foarte vechi".

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 June 2010

    Ie ? Pai ma gandesc ca mare noroc or avut atunci ca nu i-o intrebat la bac ce-o facut A.I. Cuza cu averile manastiresti, ca nu mai ajungeau oameni de cultura.

  14. cipslim`s avatar
    14
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 3 June 2010

    mai Teo da nu-i de ajuns reclama facuta de Paulica de la noi? Nu mai fa reclama negativa ca nu mai da primariu interviuri o luna:D
    Nush daca ai fost prin Roman Mirceo, dar orasu e chiar frumos, si oamenii is interesanti. Evident ca toata lumea zice asta despre orasul lui, dar eu zic ce mi-au zis astia din alte orase. E diferit, are un aer aparte, ca un parc foarte mare.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 June 2010

    Asta cu "un parc mare" e impresia pe care mi-a lasat-o Chisinaul. Voi prin Roman femei aveti ? Cazacioc esti ? Votca esti ?

  16. Din analiza picturii pot sa remarc ca ai un scaner performant. Ti l-a imprumutat Eugen Simion pe al lui ?

  17. @cipslim: La care Paulica te referi? Si primarul a mai spus asta, dar pana la urma tot el are nevoie de presa ;)
    @Mircea: Cip poate confirma: femei multe si faine :) .

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 June 2010

    @Marian S Nu fu al lui, ci al poporului!

    Cam ca si Antenele.

    @Teo E un inceput... :p

  19. Luka D`s avatar
    19
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 5 June 2010

    Mdap ... la unii gusturile raman la stadiu incipient ... whatever ... discutie lunga.
    Dar nah .... stadiul incipient e simplu si se vinde ...

  20. bai io n'am inteles cum au ajuns muncitorii la vernisaj.....s-a organizat o excursie cu sindicatu' in afara orelor de program,sau i-a pacalit careva ca se da si o bere gratis

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 July 2010

    @Luka D Cam ermetica, tanara domnita.

    @spire Banuiesc ca si-si.

  22. Luka D`s avatar
    22
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 30 July 2010

    Vreau sa raman nepatata :P

    Mah, tu ti-ai propus azi sa ma alergi prin toate alea ca deja ma doare spatele ... inca mai respir ... si ete ce ascult ... http://www.youtube.com/watch?v=kstwd7QoCB0

  1. [...] romanilor ? E potrivit sau nepotrivit sa nu stii raspunde intrebarilor unui tiran in ce priveste propria legitimitate ? Sau intrebarilor unui copil ? Care, daca-i pina acolo, pot fi ele nepotrivite [...]

  2. [...] continuam cu alte citate, din N. Ceausescu, la un moment cind aceste deziderate fusesera deja de ani buni implinite : Am făcut experienţă [...]

  3. [...] as below : Rio Jaris. As you can see, a great picnic spot. Ima take nude beauties there lots and [...]

  4. [...] with the implied, absent difference... They're so alike! And, needless to say (is it ? is it needless to say ?) it... well, it don't end too good, what can I say. What can be said, what the fuck did [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.