Ce este, de fapt, pizda ?

Sunday, 12 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

crocuta-crocuta Animalul din stinga este o hiena (Crocuta sp.). Da, stiu ca titlul pune o intrebare in aparenta fara legatura, da' humour me, ca ajungem, bun ?

Hiena din imagine e cam trista ca se afla intr-un zoo, da' bunicile si strabunicile ei nu se aflau dupa gratii, ci prin pesteri. Stim sigur ca ofereau un pic de competitie stramosilor nostri Neandertalii (presupunem ca sunt stramosii nostri, desi e foarte probabil sa fie o specie de fapt extincta, noi tragindu-ne din mult mai dragalasii Cro Magnoni, e o telenovela intreaga acolo, cu tradari si seductii si infidelitati, da' nu ne apucam acu' de ea ca nu mai gatam, va documentati singuri, bine ?), atit in ce priveste adaposturile (cunoscindu-se destule exemple de pesteri prin Urali locuite alternativ de oameni si de hiene) cit si in ce priveste hrana, hienele furind in destule cazuri prada din mina omului primitiv, si-n rest finalizind majoritatea carcaselor.

Ca atare, intre hiene si oameni exista vechi si profunde legaturi, care-au dat, cel mai probabil, si ciinele, acest cel mai bun prieten al omului de astazi. Chestie care ascunde o morala, cei mai buni prieteni se vor alege din competitorii de ieri, dar sa trecem repede peste ea, ca oricum nu conteaza.

Hiena are o proprietate remarcabila in ce priveste fiziologia, si anume fiziologia aparatului reproducator. Sa citam din rezultatele Diviziei de Urologie Pediatrica a Spitalului de Copii al UCSF, San Francisco, SUA :

Compared to other mammals, the clitoris and penis of spotted hyenas were remarkably similar in size and configuration in the flaccid and erect states. Male and female hyenas had a single opening on the tip of the glans penis/clitoris. The basic anatomical structures of the corporeal bodies in both sexes of humans and spotted hyenas were similar. As in humans, the dorsal nerve distribution was unique in being devoid of nerves at the 12 o'clock position in the penis and clitoris of the spotted hyena.

Adica, pe romaneste :

Spre deosebire de celelalte mamifere, clitorisul si penisul hienei sunt remarcabil de asemanatoare in dimensiuni si configuratie, atit in stare flasca cit si in stare erecta. Masculii cit si femelele hienei au o singura deschidere in virful glandului penisului/clitorisului. Structurile anatomice de baza ale organelor celor doua sexe, atit la oameni cit si la hiene sunt foarte asemanatoare. Precum la oameni, distributia nervilor dorsali prezinta particularitatea de-a fi lipsita de nervi in pozitia orei 12 atit in ce priveste penisul cit si clitorisul hienei.

anatomia-clitorisuluiBun, luati o gura de aer si hai sa venim la problema. Ce aveti in dreapta e o schita a structurii anatomice a aparatului reproducator la mamiferele de sex femeiesc. Deasupra e schitata o vulva umana. Dedesupt, motorul de sub capota e acelasi la toate.

Si seamana, daca imi permiteti, cu un scrot.

Pentru ca asta-i marele secret pe care am ca o presimtire ca putini dintre voi il cunoasteti : genitaliile la barbati si la femei, precum si la masculi si la femele la toate mamiferele sunt aparate omoloage, atit in structura si functia lor, cit mai ales in partile care le compun. Clitorisul este un penis nereusit. Penisul este un clitoris supradezvoltat. Vaginul e de fapt chestia aia pe care va place daca v-o freaca donsoara la vremea oralului. Ovarele si testicolele sunt acelasi organ, si toti oamenii se nasc cu el in pozitia ovarului. La fete ramane in loc, la baieti coboara in scrot, undeva pe la 12 anisori.

Grava problema cu grele implicatii v-am deschis ? Mnoa, asta-i avantajul stiintei.

Sa incheiem cu un citat, idem :

The clitoris of the spotted hyena is a classic example of a natural animal model of a common urogenital sinus.

Nu va mai traduc. Sa fiti iubiti.

Category: Trilenciclopedia
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. we are all made of staars :-"

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 September 2010

    &pixiedust

  3. dovada vie ca ne tragem din hiene nu o constituie ramasitele din pesteri, ci chiar politicienii romani.

  4. Noroc cu trilenclopedia ca altfel puteam jura ca-i o denumire de origine cotrolata gen: domnisoara, ion, piarizda, gheorghe etc

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 September 2010

    @mihai Da' io zic ca ne tragem din hiene ?

    @Io ioul cit traieste-nvata.

  6. Pana la urma, in poza e un hien sau o hiena? :D

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 September 2010

    Nu putem pentru ca sa stim.

  8. nu am zis ca zici tu!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 September 2010

    Pai nici sa nu zici, ca n-am zis! :D

  10. lol eu pentru asta aveam o deductie oarecum mai usor si mai logica si anume ca practic labiile seamana cu orificiul prin care urineaza al pulii, chit ca asta e cu mult mai in miniatura. iar ata lipita langa are practic cam acelasi efect excitant ca clitorisul.

    mda whatever.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    De fapt labiile se unesc si formeaza pielea moale de inveleste penisul. Orificiul de care vorbesti e in parte (cea de sus) gluga clitorisului la femei. Da' in tot cazul, esti prin zona.

  12. cat va duce capul cum dracu sa ne tragem din hiene ce maimutele nnau pisda si pula>>>?????? sunteti baturi in cap rau de tot

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 January 2012

    Nu e vorba ca ne tragem noi din hiene bre bosule. Ci pizdele.

  14. Mircea are el niste teorii mai ciudate.

    E pe sistem nervos, traume pisihologice and shit. Cand era mic si vedea prin reviste pizda, radea ca disperatul ca omfg omfg pornache si nu stie mama. A ramas asa toata viata, si si acuma rade la pizda.

    Daia a dedus el ca pizda-i de hiena, animalul care rade.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 January 2012

    Lol prima revista pe care-am vazut-o (ma rog, nu m-am uitat prin ea) o fost un set de fo' duzina pe care le-am cumparat pentru niste pustani englezi veniti in vizita de schimb de experienta de-aia. Plm, ce sa faci cu revistele alea ?

  16. A se fac dastea si-n Romania? Plm ce pierd daca nu-s baiet cu bani la colegiu national.

    On a second thought, io am experiente dastea zilnic: zilnic o noua rasa de ciori, mai tampita ca precedenta. Clar o dovada a darwinismului.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 January 2012

    Apai aia era demult tare.

  18. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080718123724AALX5oY

  19. Omega Peter`s avatar
    19
    Omega Peter 
    Monday, 13 August 2012

    Nu e o noutate, pb multi stiu astam dar e interesant asa ca idee!

  20. Vexare`s avatar
    20
    Vexare 
    Monday, 18 March 2013

    Si omu' i-o combinatie aliena de maimute care s-au futut cu hiene? Gen alea radeau de o maimuta ca asa rad ele, hienele, el a zis ca rad alea ca are pula mica, le-a pus capra un sef dasta de maimute, le-a integrat in hoarda, au facut copii si dupa 9k milioane ani intemeietorul Daciei, Decebal, a urcat pe tron.

  21. Ce este asta ma

  1. [...] teoria este falsa. Am mai zis deja ca organele sexuale la ambele genuri si pentru toate mamiferele sunt omoloage. Observatia in sine e o banalitate. In plus, zicem cu ocazia asta ca si modurile lor de functionare [...]

  2. [...] Clitorisul e doar o parte a unui echipament mai larg. Am mai explicat cum pizda e de fapt un homomorfism al pulii, nu mai revin (decit pentru a observa coincidenta ca si acolo tot despre hiene-i vorba). Sigur, in [...]

  3. [...] Ce este, de fapt, pizda ? [...]

  4. [...] Cam asta-i toata povestea, si cu un drum am descoperit si cum se linge pizda, ca se linge tot cam asa, dat fiind ca-s ambele acelasi organ. [...]

  5. [...] They also tend to wear a lot of leather. [↩]Sorry to disappoint, but : in orgasmic terms, the vagina is a misshapen penis and no more. Yes, it is true that this misshapenness is due to and delivers some very notable [...]

  6. [...] us in this article ; or generally. [↩]Strictly male. While sexual organs in humans are related, and thereby vaguely similar, nevertheless females do not possess the anatomic supports for sexual [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.