Baieti buni

Thursday, 29 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Odata ce-am vazut cam cu ce se ocupau reprezentantii alesi ai cetatenilor prin Midwest (da' nu se pune, ca Chicago o fost mereu cu Mafia, cu de-astea neserioasele, chit ca guvernatoru' nu sta acolo), oamenii de bine si respectabili din mediul privat din Florida (care nu se pune ca mnoa, Florida, Mafia, hello ?!), si cum se respecta drepturile si libertatile prin California (da' nu se socoteste ca doara ala-i cu adevarat taramul tuturor posibilitatilor) sa privim si acest leagan al libertatii, justitiei si democratiei populare care este New York-ul. Nu, nu cel clasic si nici cel antic. Asta modernu' si contemporanu'.

Povestea lui New York-u' asta modernu' si contemporanu' nu se poate spune fara a-l mentiona pe Joseph L. Bruno. Cine-a fost Joseph L. Bruno ? Pai a fost timp de vreo 20 de ani speakerul majoritatii din parlamentul statului New York, presedintele senatului ba chiar o perioada locotenent-guvernator, adica un fel de seful statului ad-interim.

Nu ne intereseaza atat de mult activitatea lui politica (o combinatie de masuri intre bizar si discutabil - precum introducerea pedepsei capitale si regula conform careia daca juriul nu se poate decide intre pedeapsa capitala si inchisoare pe viata, atunci e obligat sa aleaga 25 de ani cu posibilitatea de eliberare conditionata, pentru a forta mana juriului sau precum obligatia fetelor sub 16 ani sa obtina consimtamantul ambilor parinti pentru a face un avort etc), ne ajunge sa mentionam ca tipul era un fel de stapan necontestat al vietii politice in statul New York, suferind in indelungata cariera doar doua infrangeri notabile : cand un judecator pe numele sau Patrick McGrath a reusit sa se re-aleaga (cu un zdrobitor 69%), in pofida opozitiei lui Bruno - da, in America judecatorii sunt alesi de cetateni - si cand un tip pe numele sau Bob Jacon a reusit s-o infranga pe favorita lui Bruno (Patricia DeAngelis, ex procuror) pe un loc de judecator proaspat infiintat, cu dedicatie, fix pentru ea.

Chiar sustinute de un guvernator proaspat si foarte popular (Eliot Spitzer) rezultatele eforturilor reformiste au fost mai degraba nule, semn ca tot Bruno era tatal lor (ba chiar s-a ajuns sa-si ceara guvernatorul scuze, si-n public si-n privat, dupa ceva incurcatura a la Watergate, cu manufacturatu' de probe). Si ca amanunt oarecum irelevant (pentru ei zic irelevant), nu exista oras in statul New York care sa n-aiba macar o cladire numita in onoarea lui nenea Bruno.

Deci, persoana importanta, nu chiar fistecine. Ei bine, anul trecut un cetatean pe numele lui Joseph L. Bruno (si ca sa vezi concidenta, ca era una si aceeasi persoana!) fu pus sub acuzare pentru 8 capete, intre care coruptie, "wire fraud" care-i o chestiune destul de serioasa si e privita ca atare in SU, chiar daca Romania n-a ajuns inca pana acolo etc. Si fu chiar si condamnat, anul asta. Doi ani de inchisoare, ca fiind prima oara, mnoa...

Da' nu-i cazul sa disperati, ca-i posibil ca legea sa se schimbe, chiar acum e in discutie la Curtea Suprema, sa vaza baietii care-i interesu' electoral al UDMR-ului de la ei, s-o lase ? S-o schimbe ? Asa incat judecatorul i-a permis sa stea acasa pana se lamureste chestiunea. Pai n-ar fi pacat, la drept vorbind, ca asa un personaj important sa ajunga la gherla pentru o prapadita de frauda acolo ? Sau o coruptie ? Sa faca de ras frumusete de traditie istorica a libertatii ?!

Da' unde suntem aici, in Africa ?!

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Lasa-i dracu` de americani, ca nu ne-ntereseaza, avem falitii nostri.
    Uite, toata lumea spumega pe marginea noului ``brand`` al Romaniei. Pai se poate, tocmai de la un specialist in imagine sa nu avem o parere ???

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 29 July 2010

    Pe de-o parte io nu-s specialist in imagine, si pe de ailalta cand m-ai vazut pe mine sa ma apuc de non-temele pe care spumega toata lumea ?

  3. americanii nu au falitii lor, americanii sunt ei faliti din nastere. zicea la tv ca fiecare american se naste cu o datorie de cateva zeci de mii de dolari pe care va trebui s ao plateasca in viata lui! :D

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 29 July 2010

    Pai vor trebui s-o plateasca sau daca nu s-o lase urmasilor. Plus dobanzi.

  5. romania inedit`s avatar
    5
    romania inedit 
    Thursday, 29 July 2010

    Cam asa merg treburile si pe la noi !

  6. Ce dobanzi? Se impusca bancherii si nu mai exista datorii.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 29 July 2010

    Stii bancu' cand le-o declarat oltenii razboi la chinezi ?

  8. romania inedit`s avatar
    8
    romania inedit 
    Thursday, 29 July 2010

    Eu nu-l stiu !

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 29 July 2010

    Declara oltenii razboi Chinei, pun in plic, trimit prin posta. Ajunge in China. Tot ministeru' chinez al afacerilor externe e in fierbere, cine le-o declarat razboi ?! Ceva extraterestrii ? Talibanii ? Pana in final un instalator de origine romana le arata cu acu' pe-un glob pamantesc unde vine Oltenia. Se trimite o delegatie.

    Ajung chinezii la Craiova, sunt trimisi la Caracal, ca acolo-i ministeru' de razboi. Ajunsi acolo, se intalnesc cu niste localnici la primarie

    - Oameni buni, voi ne-ati declarat razboi noua ?!

    - DA!

    - Da' voi stiti ca suntem un miliard si mai bine de oameni in China ?!

    Oltenii se dau un pas in spate si incep sa susoteasca intre ei. "Ma', auzi cati is astia ? Unde dracu' ingropam atatia ?"

  10. romania inedit`s avatar
    10
    romania inedit 
    Thursday, 29 July 2010

    Foarte interesant bancul !

  11. Sa bat chinezii cu japonezii. Un general chinez vine si se inchina imparatului:
    - Marite imparate, ne batem curajos cu japonezii, dar ei au tehnica mai buna, ne-au omorit deja 100 de oamneni in prima zi de lupta.
    - Nu-i problema, continuati razboiul. A doua zi, iar generalul:
    - Marite imparate, ne batem cu japonezii dar ne-au omorit 1000 de oameni.
    - Continuati razboiul, ce dracu` ! Dupa vreo trei zile:
    - Marite si luminate imparate, japonezii ne-au omorit 10.000 de oameni.
    - Hm... bine, mai trimiteti o familie la razboi.

  12. Daca e cu chinezi...

    Cica vine un chinez in Romania, aterizeaza la Otopeni si ia un taxi spre Bucuresti. Intra in vorba cu taximetristu`, la un moment dat il intreaba:

    - Auzi ma, cati sunteti voi aici in Romania?
    -Pai, vreo 22 de milioane, cred.
    - Asaaa, deci va cunoasteti intre voi...

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 July 2010

    Hehehe. Eu va avertizez, daca mai continuati cu bancurile astea ireverentioase, cachinezii asculta!

    Si-n 10-20 de ani cand vor fi ei sula lumii, apoi o sa va para voo rau.

  14. In toata lumea cel care plateste rate la banci, dobanzi, impozite si implicit criza este omul de rand, bancherii sau alte "personalitati" ale vietii politice doar profita de pe urma noastra

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 March 2012

    Stii asta pentru ca de unde ?

  16. Sa vina sa ne salveze si sanisadeie la toti!

  1. 17
    Oltenii au declarat razboi Chinei | ROMANIA INEDIT (via Pingback)
    Thursday, 29 July 2010

    [...] asta l-am aflat de la Mircea Popescu care a scris despre baietii buni din SUA , ca sa stie lumea cum merge treburile si pe la ei , ca pe la noi stim cum functioneaza [...]

  2. [...] ca nu ne dorim drumuri ca in America. Asa cum nu ne dorim de fapt nici companii ca in America, nici politicieni ca in America, nici coruptie ca in America mai nimic "ca in America", in America fiind de fapt fix [...]

  3. [...] ca pe-atunci Texasul era usor republica, da-n fine), ori ca nu exista chiar astazi bine-mersi (1, 2 alese din sute si mii de exemple disponibile) apai imi pare rau sa va spun ca va aflati in plin [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.