Am ca o nelamurire

Sunday, 10 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mda, am inceput-o cam devreme anul asta. Dar ce sa-i faci ?

Deci, ia priviti asa un minutel doua :

Si-acu, spuneti-mi un lucru simplu. In 1980, romanul mediu muncea la cules struguri pe campiile patriei, Republica Socialista Romania. In 2000, romanul mediu muncea la cules capsuni prin pustiurile andaluze. De cules, tot la cules, aplecat de spate, cu degelete de la picioare intr-un intim contact cu glodul. Doar ca in 1980 vorbea romaneste si-n 2000 ii era ceva mai dor de copii.

A, da, intrebarea. Aveam o intrebare : Cum e frate cu progresul asta ?

Si-n subsidiar, cum e cu imanenta istorica ? Ceausescu le-a stricat vietile alora saracii, profesori si telectuali, de i-a pus cu forta prin ucaz bolsevic sa iasa la facut miscare pe camp, sau pur si simplu asta-i chemarea, asta-i ce aveau de facut, la momentul ala, oamenii aia, indiferent daca ar fi fost Ceausescu, Regele Mihai sau Magarul lui Buridan pictati pe zid ?

Ca sincer va spun, evolutia de la strugure la capsune mi se pare un lucru de tot hazul, de-aici, de unde sed eu.

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

 1. Flaviu L. Comanescu-Balla`s avatar
  1
  Flaviu L. Comanescu-Ballainsigna de criptograf 
  Sunday, 10 January 2010

  bre, corect, dar din banii pe capsuni si-au pus termopane acasa si si-au luat a6 pe cand pe vremea lui ceasca iti luai lada si manare date cu aurolac la geamuri.

 2. fericit proti sa fii in orice sistem, la fel cum nefericit poti fi tot in oricare. singurul de care depinde treaba asta esti tu, omul. analizezi ce te face si ce te-ar putea face fericit si ii dai bataie.

  majoritatea prietenilor mei buni, oamenii aia care ar putea face ceva pentru tara asta, prin profesionalismul lor isi depun in prostie actele pentru canada. asta e adevaraul.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Sunday, 10 January 2010

  @Flaviu L. Comanescu-Balla In vorbele lui Valentin, cu banii luati pe capsuni si-au zugravit casele. Alea construite de ta-so. Sau ma rog, le-au pus termopane.

  @Mihai Clar.

  Si Canada e cool, n-ai ce-i face :p

 4. Mikael Eon`s avatar
  4
  Mikael Eon 
  Sunday, 10 January 2010

  am fost ultima generatie care am cules: struguri, cartofi, porumb, cirese, papadie, castane, in comunism, am fost prima generatie care am cules capsuni, sparanghel, struguri in capitalism si stau si ma gandesc ce ma mai asteapta, pe mine, pe plan personal. sa ne traiasca tzarisoara!

 5. pierlapatrat`s avatar
  5
  pierlapatrat 
  Sunday, 10 January 2010

  nu mai dureaza mult si vor pleca si profesorii la cules capsuni...daca nu deja au plecat.

 6. Dar acum cine culege poate injura, atunci te upgradau si te puneau la canal! Ca tot rau e, e, dar macar nu e nevoie sa-l si lauzi, raul!

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Sunday, 10 January 2010

  @Mikael Eon Bine c-o fost ce culege, zic. Ca uite, cu inghetarea asta globala, cine stie ce ne mai asteapta, mancam totul glacee, nu doar melonul.

  @pierlapatrat Cam gata.

  @Ionut Dreptu-i ce zici.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.