Un film execrabil.

Sunday, 22 February, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

The Hottie and the Nottie, o oroare groasa, consistenta, lipicioasa, nu si-ar fi gasit locul la un festival al filmelor facute de elevii scolilor profesionale si de meserii. E un film gandit de maimute, jucat de in fine, sa trecem, filmat si procesat de profesionisti.

Paris Hilton si-a castigat pe deplin si meritat integral zmeura acordata pentru rolul Cristabel Abbott. Fata nu stie sa joace, nu stie bine nici macar sa umble in timp ce respira, are o intelegere a lumii si a ei insasi plata, subtire, perfect aproximabila printr-un glob de pus in pomul de Craciun. Nu apasati prea tare.

Ideea, din lipsa de cuvinte mai adecvate, filmului e un fel de eugenie incapabila sa se exprime articulat, un fascism fara personalitatea lui Mussolini, un nazism incropit din talentul oratoric al clopotarului din Notre-Dame, insufletit de geniul rau oferit nu de Goebbels, ci de Tandala.

Ni se propune o viziune negandita asupra unei lumi cunoscute pe sarite, oarecum asemanatoare cu asta in care traim, daca am privi-o prin ochiul unei sepii plimbata cu galeata prin Beverly Hills. Prin comparatie, Cosmopolitan e o subtila manifestare de cultura, si Sarah Jessica Parker o femeie frumoasa si placuta.

Inteleg ca vanzarile in primul weekend au strans aproape cat de-o Dacie cu banii jos, e drept nu chiar full options, pe intreg cuprinsul Statelor Unite, cu o medie de incasari per cinematograf undeva, sub 250 de dolari. Nu cred ca se poate exprima in cuvinte grozavia unor atari rezultate.

Rare cazurile in care publicul este atat de uniform de acord cu critica in a condamna o prostie. Morala principala la care putem ajunge, la capatul acestei aventuri, ce n-a costat pe nimeni nici un neuron, dar casa de productie vre-o zece milioane de dolari, e ca banii nu conteaza.

Poti fi mostenitorul unei averi de miliarde, nu te poti face femeie frumoasa, oricate milioane de poze iti tragi, ca sa ai pe ce scrie cu sclipici "Femeie Frumoasa!!11!". Nu te poti face interesanta, inteligenta, amuzanta, induiosatoare, incitanta, impresionanta, nu te poti face decat de ras.

Dar si aia, de la inaltimea unor miliarde de dolari care sa-ti permita esafodajul, o poti face bine. Infiorator, ingrozitor, indelibil de bine.

The Hottie and the Nottie e o meta-comedie reusita.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Lisandru Cristian`s avatar
    1
    Lisandru Cristian 
    Sunday, 22 February 2009

    Un film de duzină, mi l-a dat cineva şi am ajuns la concluzia că a fost pierdere de timp...

  2. Pinocchio`s avatar
    2
    Pinocchioinsigna de prim sosit 
    Sunday, 22 February 2009

    V-ati asteptat la altceva? :-)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 February 2009

    Sincer, nu prea.

  4. păi, uhm, titlul spune cam totul. la fel cum nu te-ai aştepta la mare lucru de la un film numit "Wet hot American summer" - sau ceva de genul asta.

  5. The Hottie e Paris Hilton ? Pana mea, e ca si cand ai zice ''Fete frumoase cu Oana Zavoranu'', e un oximoron logic !

  6. făniţă`s avatar
    6
    făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 23 February 2009

    excelent postul. foarte amuzant! :)

    chiar daca, presupun ca mi-ar place filmul.

    ala cu britney spears ce a luat zmeura de aur acum cativa ani, mi-a placut. crossroads se numea, parca!

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 February 2009

    @daimon, mei, de la wet hot american summer te poti astepta la multe, depinde cine-l release stii ? :)

    @kross : sau ca si cand ai spune academician doctor inginer Elena Ceausescu, ori gramatica academiei romane. S-ar parea ca oximoronii nu impiedica pe nimeni.

    @fanita : pai vezi-l si fa si tu un review.

  8. Interesant film, o sa incerc sa-l vad si eu , asta daca imi va permite timpul !

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.