Timshort Film Festival

Saturday, 09 May, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am vazut trei, in total au fost 150 sau pe-acolo.

All my dreams on VHS (Toate visele mele, pe VHS) spune o poveste despre ce-ar fi daca. Ce-ar fi daca fata viselor baiatului nesigur pe el. Ce sa fie ? Nimic. Chiar daca ar fi, chiar daca s-ar putea, chiar daca ei i-ar placea, pana la urma el e tot el, si ramane cu el si cu monstrul. Povestea nu e rea, filmul nu e rau, pentru o incercare studenteasca. Sunt inclinat sa pariez ca cei doi au consumat o relatie sexuala, in spatele camerelor. Joaca in felul acela.

Cherries (Cirese) nu este un film, de lung sau de scurt metraj. Este o reclama. Personajele nu exista cu adevarat, si interactiunea lor cu povestea e minimala. Cherries e o reclama la anti-razboi, anti-bush, anti-globalizare, anti-anti si ce-o mai fi. Nu-i o reclama neaparat proasta, dar nu-i nici un film.

A village in the snow (Un sat in zapada) e o incercare. Daca m-as hotari sa-mi incerc noua camera digitala, cam asta as face si eu, hai o fata si doi baieti sa umble prin oras, pana-i filmez eu. Eventual fata sa stea si nud langa un rau. Eventual si ceva sange. Cinematografia se invata facand, nu neg, si filmul asta trebuia facut, de niste oameni, pentru educatia si evolutia lor. Nu mi-e clar de ce trebuia si privit, de catre mine.

Timshort e o idee buna. In amintirea a doi tineri care au murit, sau inspre educatia unor tineri care le-au supravietuit, care au astfel ocazia sa faca filme, sa vorbeasca intr-un cinematograf, sa lucreze si sa ia parte la mersul lumii acesteia, dupa puterile lor, oricum, Timshort e o idee buna.

Sper sa continue.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. pe primele două le-am văzut la next, unde au fost și premiate. All my dreams on VHS chiar mi-a placut mult. mă rog, nu același lucru pot spune despre celălalt.

  2. Cristian Lisandru`s avatar
    2
    Cristian Lisandru 
    Saturday, 9 May 2009

    Citind comentariile tale, aş merge pe ideea că ar trebui văzut - măcar din pură curiozitate - primul film. M-ar tenta şi al treilea, fiindcă m-ar tenta să aflu ce se poate obţine cu o cameră digitală dacă habar nu ai cum se face un film. Ar fi şi asta o experienţă. Pentru mine. Reţin că, per ansamblu, ai pierdut nişte ore...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 May 2009

    @o picatura Nu-i neaparat rau. Cine stie ce se va alege din ei peste ani.

    @Cristian Nu, ca-s short-uri. Vre-un ceas, un ceas jumate. Primul probabil te-ar inspira, al treilea il poti face singur, acum. Ia o camera si trimite fata sa umble prin casa si in sus si-n jos pe scari. C'est tout. A, da. Si topless, la rau.

  4. Cristian Lisandru`s avatar
    4
    Cristian Lisandru 
    Saturday, 9 May 2009

    Dar mersi - ca să citez din... clasici ai blogurilor!

  5. ilie-lucian`s avatar
    5
    ilie-lucian 
    Sunday, 10 May 2009

    A mai fost ieri seara un film extraordinar, entre le murs!
    Un film francez ce a luat palme d' or anul trecut, un profesor de franceza si problemele cu care se confrunta aceasta cand incearca sa predea!
    Superb film!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 May 2009

    A, tin minte ca l-am vazut anul trecut, imi aminteste cumva de Wonder Boys.

  7. destul de rece:P, faza cu camera as face-o si eu:P

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.