Sontaj CCSB - Politikon Iulie.

Wednesday, 15 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Materialul este accesibil aici.

Cateva observatii in mare viteza :

 1. Esantionul, 1009 persoane. Mic.
 2. Eroare 3.1%. Mda.
 3. Tip : Multicluster stradal cu selectie probabilistica. Nu ma incanta.
 4. Perceptia unei directii gresite se apropie de 60%
 5. Basescu 38%. Geoana 19%. Antonescu 19%.
  • Fascinant, Base face cat doi, iar cei doi sunt fix unu' si unu'. Asa o situatie rar se intalneste in cartile de teorie politica, darmite in practica. Traim in fapt un caz teoretic. Sigur, depinde ce se ascunde in acel 3.1%, si-n selectia probabilistica a clusterelor.
  • Geoana se afla deja 14 puncte sub partid, alta situatie rar intalnita. Va fi cel putin instructiva, in sensul cel mai academic al termenului, toamna aceasta.
 6. Kelemen Hunor, 2%, mult sub votul etnic.
 7. Cea mai stransa varianta de tur II e Basescu-Antonescu. Chit ca "stransa" e un termen folosit intr-un sens mai degraba larg.
  PNL obtine un rezultat comparabil cu cel pentru PE. Un alt mod de-a spune "catastrofic".

Evident, miza pentru PNL sunt ceilalti 60%, care ar putea teoretic sa rastoarne tot. Teoretic.

In fapt, aceste alegeri au toate sansele sa ajunga studiu de caz pentru 5 ori 6 chestii diferite, pe 100 de ani de-acum incolo. Sa ne bucuram, deci. Sau nu.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

 1. alphadog`s avatar
  1
  alphadog 
  Thursday, 16 July 2009

  Eu nu văd utilitatea candidaturii unui reprezentant din partea UDMR. Le-ar fi mai la îndemînă să facă nişte "duble" cu voturile lor. "Cine dă mai mult primeşte susţinerea noastră!"
  Ciudat e că majoritatea respondenţilor sînt de părere că România se îndreaptă către o direcţie greşită, dar pe locurile fruntaşe în sondaj sînt cei doi care ne conduc spre prăpastie.
  Văd că Radu Duda nu prea are şanse, chiar dacă are votul meu. Atunci măcar Antonescu să ajungă în turul 2.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Thursday, 16 July 2009

  Pai negocierea de care zici probabil ca era in plan sa se intample in turul 2, desi, cu 2%, nu vad ce sa negociezi (mai ales intr-un sondaj cu 3% margine de eroare, practic omul putea avea -1% la fel de bine).

  Si-n rest, stii cum e. La noi se fura, da' nu noi furam. La noi in institutie se ia spaga, da' nu noi luam. La noi in firma se freaca menta, da' nu io o frec, si tara merge in rapa, da' nu Basescu.

 3. Pana la urma ar fi bun oricine, numai sa scapam intr-un fel de toata aceasta permanenta stare de conflict. Oare poporul asta nu poate avea si el liniste ? Sa speram ca da, orcine ar fi candidatul !

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Thursday, 16 July 2009

  Conflictul e in natura fiintei umane, draga Maria.

 5. Faptul ca ii pastreaza doar pe cei 41% care merg sigur sa voteze e induiosator. Faptul ca nu ne spun cu cine ar vota cei care "sigur nu vor merge sa voteze" e interesant. E la fel de interesant motivul pentru care nu e nimeni intrebat daca a votat la alegerile anterioare si cu cine .... just to check statistics.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 July 2009

  Profesionisti ca-n Bucuresti tu nicaieri n-ai sa gasesti.

 7. Cu asa esantion ...

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.