Sa-mi explicati si mie cum gandesc astia.

Tuesday, 21 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca aveti putin timp, poate reusiti. Am sentimentul penibil ca nu pricep, ca nu ma duce mintea pe mine sa patrund adancimile spirituale ale gandirii Militienilor care Violeaza Virgine. Nu stiu cum se traduce indeobste "militias", dar militieni imi pare destul de acceptabil.

Deci, tu crezi in Allah, si Muhammad care este profetul lui. Esti dispus sa-ti dai viata pentru asta. Iti faci republica care e dedicata apararii si extinderii invataturilor astora doi. Bun.

Acu, in cat priveste omoratul de virgine, e destul de clar ce crede Muhammad : NU E VOIE. Scrie si in Carte. Ma gandesc eu, ca ghiaur ce ma aflu, ca e in principiu posibil ca respectiva carte sa nu reflecte intocmai invataturile lui Allah, ori adevarul suprem. Dar tu, care ti-ai facut republica islamista si iti dedici viata apararii si extinderii etc, tu crezi dimpotriva. Tu crezi ca asa e cum scrie acolo. Asta-i toata chestia.

Bun. Si acolo scrie ca sa omori virgine e de rau. Scrie. Si tie ti se prezinta o virgina, spre omorare. Ce faci tu, dreptcredincios, care ti-ai da viata pentru apararea si asa mai departe ? Pai, o futi. Dupa care, nu mai e virgina, surprize-surprize. Dupa care, o omori.

Cam la ce te astepti, rational vorbind ? Doar scrie acolo clar ca urmeaza judecata. Unde te vei intalni cu Allah, Muhammed &co. Crezi ca n-o sa fie ? Pai atunci de ce te-ai mai obosit cu toata republica, violurile, omuciderile si asa mai departe ?

Dac-o sa fie, ce-o sa zica Muhammad cand in final te intalnesti cu el ? "Bravo dom'le, uite, sa stii ca noi aici in Rai nu ne-am gandit niciodata ca unu' s-ar putea sa violeze virgina, cand am dat legea. Nici lui Allah nu i-o dat prin cap, cand m-o inspirat pe mine. Pur si simplu nu ne-o dus capul. Mare noroc ca v-ati gasit voi astia, militantii Basij prin Teheranul secolului XXI, sa ne iluminati. Bravo. Sa stii ca-s foarte mandru de voi." Cam asa ceva ?

Si nici nu-i nevoie sa te duci pana la Teheran, ii intalniti pe ciudatii astia pe strada, ziua in amiaza mare, cate douazeci pe ora, ii vedeti la TV, ii cititi prin blogosfera. Ce-i in capul ipocritului ? Cum gandeste el ?

Poate se gandeste ca va merge cu prietenii adunati la Prooroc si-l va lua asa, din scurt, "Bai Muhammad, probleme ceva ?" Dar atunci, daca-i asa un pampalau si proorocul asta, la ce sa-ti mai bati capul ? Spune dom'le, net, "Ori faceti ce zicem noi, ori va belim, ca zice la Qu'ran, ca nu zice la Qu'ran, mama voastra de fraieri". Macar stim o treaba.

Deci, explicati-mi si mie, sa patrund misterul. Ce-i in capul oamenilor astora, care-si construiesc intreaga viata din punct de vedere teoretic pe respectarea unor norme, si din punct de vedere practic, pe incalcarea lor. Cum se poate trai asa ?

Multumesc.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. Limmonica`s avatar
    1
    Limmonica 
    Tuesday, 21 July 2009

    Asta este o demonstratie clara a faptului ca Allahul promovat de catre religia islamica nu exista. Aceeasi concluzie este valabila si in cazul celorlalte religii. Privind de-a lungul istoriei nu gasesti decat ura si razboaie facute in numele entitatii superioare relative fiecarei religii.

    Nu neg existenta unei entitati superioare. Dar nici nu accept religiile care au incetat sa inteleaga entitatea asta de mii de ani si au inlocuit totul cu o paranoia.

    Caut sa inteleg motivul existentei unui orice fel de religie si gasesc doar o reminiscenta de reguli menite sa reaminteasca umanitatii ce trebuie sa faca pentru a nu se extinge ca si specie. Deci de aici pleaca si concluzia ca uciderea unei persoane nu poate fi motivata decat de autoaparare.

    In momentul in care vine ucisa o persoana, sau se contribuie la asta, in numele lui Allah inseamna ca judecata este alienata. Inseamna se acorda mai multa incredere unei entitati invizibile decat sinelui - cel ce este simtit in fiecare instant al vietii. Nu vazut. Nu cunoscut. Simtit. Si totusi sinele e ignorat in favoarea grupului.

    Asa, iar raspunsul la intrebarea "de ce?" este mitul lui Adam si Eva(evident ca in Coran au un mit asemanator) - cel pentru care inca in zi de azi sufera miliarde de femei si mai ales cel care nu a permis o evolutie decenta umanitatii asteia. Nu zic ca femeia e superioara si nici inferioara. Suntem complementari si totul este un echilibru.

  2. Radu Ciocan`s avatar
    2
    Radu Ciocan 
    Tuesday, 21 July 2009

    Pai si varianta mioritica e tot cam la fel, ce-i drept e un soft porno.
    Scrie clar in biblie ca nu e voie sa te inchini la chip cioplit si sa-ti faci temple faraonice si ai nostri pravoslavnici chiar asta fac - preamareata catedrala a bantuirii neamului mai inalta decat Interu', cu 12 intrari, restaurante si magazine ce va costa cateva miliarde de euro, majoritatea bani publici evident.

    Acum ce-o fi in capul lor nu stiu sigur, dar ei cred ca e de bine.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 21 July 2009

    @Limonica Pai nu-i o dovada clara de loc. E o sugestie destul de buna, dar absenta nu se poate dovedi.

    Tehnic vorbind, injeel-ul e parte din Qu'ran chiar daca nu se prea studiaza, deci n-au nevoie de un mit asemanator ca-l au deja pe asta. Adam e primul profet al Islamului.

    @Radu Ciocan Zici tu ceva.

  4. Radu Ciocan`s avatar
    4
    Radu Ciocan 
    Wednesday, 22 July 2009

    Asta e un fel de "vand adaptor ce iti face ca masina ta cu benzina sa mearga pe apa". Un fel de d'asta: simplewaterfuel.com ... numa' ca americanii sunt mult mai multi dar la fel de prosti

  5. [Disclaimer: nu cred in cele prezentate mai jos, pur si simplu incerc sa intru in mintea oamenilor alora si sa ofer un raspuns intrebarii tale].
    E posibil sa nu fie vorba de ipocrizie - ci mai degraba de o interpretare a legii in pura maniera occidentala, pozitivista.
    Cu alte cuvinte, ce nu e interzis expres e ok. In Occident, daca nu e scris alb pe negru (dreptul pozitivist) atunci nu are valoare in sala de judecata. Sint o groaza de filme pe tema asta cu avocati super-inteligenti care gasesc o mica hiba intr-o lege considerata altfel fara interpretari alternative.
    Aici lucrurile sint clare: nu ai voie sa omori virgine, dar ai voie sa omori femei care nu mai sint virgine. Acuma, ca tu ai dezvirginat femeia pe care o omori, asta e veriga lipsa din lege care te scoate basma curata.
    Da, exact cum ai spus tu: daca Allah si Mohammad, ca orice alt legislator, au scapat asta din vedere, atunci nu pot trage la raspundere bietul om. Ar putea sa o faca daca dau alte legi, dar nici macar aceste noi legi nu pot fi aplicate retroactiv.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 July 2009

    @Radu Ciocan Faptul ca siturile respective exista nu-i neaparat o proba ca si au clienti. Poate e indaratnicie idealista in capul meu, dar pur si simplu nu poci crede. Poate unu' de curiozitate, asa, dar altfel, nu poci.

    @andruska Bun, e o teoria asta cu pozitivismul, dar atunci de ce sa acuzi occidentul ca-i unealta anticristului prin pozitivismul lui ?

    Adica, niste arabi bagand manele si hamburgeri de porc cu vin la McCoran, as intelege. Dar la astia ? Pai n-ar trebui sa fie din contra ?

    Cat despre Allah, si profetu-i : ei au dat legea asa cum este, si nu interpretarile ei. Si de raspuns, raspunzi pentru ce zice legea, nu pentru ce-ai crezut tu ca ar putea zice. Problema sa aflii ce zice ea de fapt e intru totul a ta, sa-i gasesti miezul, spiritul adevaratei credinte, cum ar veni. De-aia stau toata ziua evreii prin sinagoga la citanie, si arabii la fel in scoala coranica.

  7. Radu Ciocan`s avatar
    7
    Radu Ciocan 
    Wednesday, 22 July 2009

    @MP: l-am dat exemplu e acela pt ca il stiu personal pe owner ... face zeci de mii pe luna ;) .... si mai sunt altele asemenea cu miile ... e piata de sute de milioande usd pe nisa de new age sau conspirationisti. Cacat sa vinzi ambalat bine si sa ai poveste ca gasesti sa-l vinzi. Stii tu vorba ceea "orice mana intinsa fara o poveste nu primeste de pomana"
    PS: commentul asta cat si cel din urma era pentru celalalt post "Halul in care ne aflam."

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 July 2009

    Pai bon si atunci de ce le pui aici lol.

    Si da, stiu ca-i cum zici. Da' tot nu poci crede. Nu poci.

  9. Militieni s-ar fi tradus prin ''militia'' (de cand cu jocurile video si lecturile de-afara parca am mai priceput si noi vechiul sens al ''militiilor populare'')

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 July 2009

    Pai e invers. Militias trebe tradus din engleza.

  11. Nu, ziceam ca expresia ''militia'' exista sub forma asta de cativa ani in violata noastra limba romana :D

  12. Nu e permis omorarea virginelor? Deci e ok a celor care nu mai sunt virgine...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.