Sa disecam

Wednesday, 21 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mie unul imi place sa desfac diverse obiecte in partile lor componente (pe care eventual sa le re-asamblez intr-o ordine noua). E o activitate relaxanta. Cel putin pentru mine. Cand eram copil, principala valoare a jucariilor era capacitatea lor de-a fi dezasamblate, eu nu-mi doream masinute si mitraliere ca sa ma joc cu ele, ci ca "sa vad ce-i inauntru".

De cand cu blogul, acest hobby este mult mai ieftin, costurile nu se masoara in bani, ci doar in ura netarmurita (si nemeritata) a diversi. Care nu conteaza.

Ca atare, va propun putin exercitiu de disectie pe-un obiect blogosferic. Bobby Voicu, antreprenor online de vasta respiratie planetara, cu numeroase succese notabile la activ (dintre care am retinut succesul de-a fi dat afara de la Yahoo Romania, dupa succesul de-a fi fost angajat acolo, si respectiv succesul de-a nu fi facut nimic vizibil intr-un an si ceva de "angajare"/"responsabilitate") a creat Harta de Pixeli a Blogosferei, un succes notabil (intre altele, de care nu mai amintim aici, ca nu le stim care-s).

Acest proiect de real succes consta doar intamplator intr-o reincalzire a unei ciorbe vechi de cam trei ani de zile, numita atunci Million Dollar Homepage. Imprejurarea respectiva este absolut irelevanta, si perfect scuzabila, in primul rand pentru ca Antreprenorii Online de Mari Succese nu au nevoie sa chiar faca ceva util sau interesant, fiind suficient si ceva copiat, inutil sau plicticos, si la rigoare fiind suficient chiar si nimic anume. Ca-s ei baieti buni si de-ai nostri, si asta ajunge. Ca-n politica.

Iar in al doilea rand, este absolut scuzabila pentru ca Expertii Online au 3 ani de experienta, cum bine ni se atrage atentia. Iar website-ul original s-a intamplat cu 3 ani in urma, si deci e chiar la granita experientei Expertilor Online, si deci nu se pune. Logic, ca-n fotbal.

Marele Proiect Online de Succese "Harta de Pixeli A Blogosferei" urma, in estimarea Antreprenorului-Copiator (regret, da' autor nu-i) sa

Sper sa fie minim 1000 de bloguri inscrise, deci e putin probabil sa fac eu vreo combinatie. Daca nu credeti, nu va inscrieti.

Speranta moare, bineinteles, ultima. Eu am numarat putin sub 200, asta la 6 luni de la inceperea concursului respectiv (totul trebuie sa fie un concurs pentru ca sa fie "succese" online, nu-i asa ?) sau ma rog, 5 luni de la transformarea lui intr-un zombie pe modelul blogoree, dar poftiti si delectati-va singuri.
mari_succese_online

Cate-s ? O mie nu-s sigur, dar sa trecem peste asta, si sa continuam lectura.

Imi asum dreptul sa refuz anumite bloguri (care nu au doua luni, care sunt facute automat, care au porn, spam samd), fara explicatii. La fel, pot sa accept bloguri de doua zile, in anumite situatii (blog mutat pe platforma noua samd), la fel, fara explicatii.

Mnoa deci, cum se poate constata, unul dintre blogurile de mare angajament tematico-belicos care au link de-acolo de pe pagina este Nellypyssycutza, un adevarat monstru sacru al blogging-ului, cu postul si comentariul sau standard din instalare. Trag concluzia ca el o fi avut cel putin doua zile vechime, care se pot considera doua luni, "fara explicatii". De fapt, explicatia probabila se gaseste doua reguli mai jos,

5. La concurs nu participa persoane apropiate mie (sora, nepoata, var, prietena, sotie, amante etc.). OK, mint, amantele pot.

Si astfel, prin deductie elementara ajungem la prima re-asamblare logica a elementelor acestui caz mai degraba amuzant : Bobby Voicu isi recruteaza amante pe haifaiv, cu care are mari succese. E bine.

Nu stau sa va obosesc cu o analiza aplicata in amanuntime, ca daca ar fi sa eliminam mama, tata, varu' si sora pe de-o parte, si spam/porn/error while attempting database connection/etc pe de cealalta am mai ramane cu 3 bloguri ajunse acolo cine stie cum + blogatu'.

Dupa mine Kinecto, compania care a incercat sa se ocupe de gestionarea campaniei LG pe bloguri a facut treaba buna. Blogerii au incercat si ei sa-si puna sapca de succese in cap, s-au straduit sarmanii. Problema e ca din piele de magar...

Da' vedeti ce chestie faina e sa umblii cu bisturiul dupa succese online, 5-6 luni de la succesare ? A se retine.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. na ce jucarie ti-ai gasit si tu :D

  2. pff, n-am auzit de concursul stimabilului. tind sa cred ca n-am pierdut nimic. desi de obicei aud de astfel de concursuri ..

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 October 2009

    @skythes Jucarii de-astea de adulti, cu care tre sa fii atent sa nu le bagi in gura.

    @dAImon Acu io ce sa stiu spune, nici n-ai pierdut nimic, nici n-ai castigat nimic. Un concurs bun ca apa sfintita.

  1. [...] octombrie 2009 : Bogdan Voicu, cel mai bogat roman din online, isi evalueaza parul din nas la 200 de milioane de euro. In piata [...]

  2. [...] trecind pe la Bobby Voicu, am uitat de el. Mereu uita lumea de hirciogutul asta altfel foarte important (zice el), e ca un [...]

  3. [...] filoane interogative avem amestecate aici (gratie confuziei din capatina idiotului citat original, care are impresia ca-i asa, simplu : iti pui ochelarii bunicului si stii citi, iei bastonu' in [...]

  4. [...] looks so exactly alike the cheapo Romanian spamrings I was taking apart and mocking all the way to their grave a few years ago it's not even funny. [↩] Category: Meta psihoza Comments feed : [...]

  5. [...] hopes and lies of year after year's worth of insolent nobodies. Layer atop layer, pile upon pile, succese peste succese. In (small) part the Internet is also an archeological site, of course. But by and [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.