Romania, tara de tranzit in traficul cu echipamente militare.

Friday, 05 June, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Trei persoane de origine iraniana, rezidenti in Regatul Unit, anume Mohsen Akhavan Nik, de 49 de ani, din Ascot, Mohammad Akhavan Nik, de 26 de ani, din Ascot, si Nithish Jaitha, de 43 de ani, din Oxford, au primit pedepse cu inchisoarea de cinci si respectiv cate doi ani si jumatate pentru ca au incalcat restrictii legale la exportul de armament.

Cei trei cumparau diverse piese si echipamente militare de pe eBay, pe care le primeau la o adresa din statul american Florida, pentru a evita necesitatea unei licente de export. De aici, bunurile erau trimise mai departe inspre Iran, via Regatul Unit, Romania si Hong Kong, cu descrieri false. Lucrul a fost descoperit cand o echipa de vamesi britanici a inspectat un transport de cilindrii de oxigen, care ar fi fost destinati sectorului medical.

Pentru a insela vigilenta organelor de control, cei trei au produs diverse documente, inclusiv pliante si oferte comerciale de vanzare, dar un numar de experti, inspectand obiectele, au depus marturie ca respectivele documente nu sunt conforme cu realitatea. Reprezentantul coroanei a afirmat ca este incantat sa vada aceasta filiera desfintata.

Nu este inca foarte clar care este contributia autoritatilor romanesti la intreaga poveste.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Cristian Lisandru`s avatar
    1
    Cristian Lisandru 
    Friday, 5 June 2009

    Părerea mea este că această contribuţie a autorităţilor româneşti va rămâne la fel de neclară în continuare... De, secretele de stat... Băieţii ăia "deştepţi" cu nume aproape imposibile au primit o pedeapsă cam mică...

  2. zamolxis`s avatar
    2
    zamolxisinsigna de prim sosit 
    Friday, 5 June 2009

    vezi unul din ultimele filme ale lui Nicholas Cage pentru o descriere mai clara a business-ului. baietii astia nici macar nu sunt originali, ideea-i veche si banoasa de mai multe decade. iar romania era printre tarile exportatoare pe vremea lui ceasca. Mobutu Sese Seko a ales democratia dupa caderea lui C.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 June 2009

    @Cristian Lisandru Nici cu o luna in urma, un cetatean de origine romana era condamnat pentru ca exporta piese pentru F14, elicoptere etc. Cu asa aliati, nici nu mai au nevoie de inamici.

    @zamolxis E, daca tot ce-i prin filme si almanahuri ar fi si practicabil, si daca toate femeile despre care nea Vasile si domnu' Nelu sunt ei intre ei de acord ca-s curve chiar ar fi, nici n-am duce-o asa de rau.

  4. romania inedit`s avatar
    4
    romania inedit 
    Friday, 5 June 2009

    In Romania merge , pentru ca organele se uita la ce ai in buzunar , nu ce business faci !

  5. Articolul este mai vechi, insa azi ma face sa rad gandindu-ma la afacerile lui Mircea Basescu, firma Maxam, si altele, care preiau armament pentru a-l distruge, sunt platiti pentru asta o data, insa ei vor mai mult, asa ca vand armamentul in tari din Africa, unde sunt platiti a doua oara...

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 September 2009

    @Marius Articolul este mai vechi, adica inainte sa ajunga scandalul si in presa, e doar a 4 sau 5-a oara cand se intampla asta pe-aici.

    Ce sa-i faci, blogerii nu-s jurnalisti, deh.

  7. バーバリーブラックレーベル`s avatar
    7
    バーバリーブラックレーベル 
    Saturday, 14 December 2013

    I am just writing to let you understand of the cool experience my wife's child developed studying your site. She came to understand several things, including how it is like to possess an amazing coaching mindset to make certain people clearly learn selected grueling matters. You truly did more than my desires. I appreciate you for producing these helpful, trusted, educational and even unique tips about this topic to Ethel.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.