Romance, Italience si Obligatii.

Wednesday, 04 March, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

De cand cu povestea romanilor violatori, eu personal am tras doua beneficii. Unul, mai mic, e ca am avut ocazia sa-mi intreb (afectand bineanteles panica, deh) toate cunoscutele aflate ori la munca ori la jug conjugal in scumpa peninsula "Noa, tu, te-or batut aia inca ?!?", cu raspunsuri variind de la "Pe mine? Ca le dau una de le merg clopotele!" pana la "Da macar de m-ar bate tot ar fi ceva!". Ghiciti dumneavoastra care-s la lucru si care-s la barbat.

Beneficiul mai mare e ca mi-a traznit (chiar mai inainte) o intrebare, care de atunci ma framanta. Aceasta :

Oare ceea ce numesc italienii viol, nu este in reprezentarea mentala a diversi romani pe acolo, un act absolut normal, intrand in dinamica social acceptata a relatiilor intre sexe (la ei acasa) ? Cu alte cuvinte, oare nu si-o iau fraierele alea ca prea se tin sus si nu-si inteleg datoria de-a pune botu' ?

Care datorie o au in virtutea de aia ca-s femei, in caz ca nu urmariti (nu trebuie sa fiti de acord, apropo, sentimentul e surprins chiar si in literatura culta reprezentand "realitatile taranesti" ori "ale satului", darmite in chiar mentalitatile si contractului social implicit al ruralitatii. Ca bonus, de unde-i "se mai lasa si la un sarutat, ca de-aia are gurita dulce, si la un petting, ca de-aia are san cu draganele", e, recunosc pacatul, nu era petting in original, dar va descurcati dumneavoastra sunt sigur).

Daca asta-i de fapt problema, ma mir ca i-or gasit pe romani de tapi... mai de asteptat ar fi fost sarbii. Cu mult mai de asteptat. Poate cu ei is invatati ? Sau nu-s destui ?

Noa vedeti ce ma framanta ?

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Cam amu 2000 de ani toti taranii din penisula o venit la noi, or omorat barbatii, or violat femeile si noi le-am facut statui. Is curios cand o sa inceapa le faca statui fiilor risipitori intorsi in patria muma.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 March 2009

    Ba aia o fost cu voia lor, dom sef, sa moara lupii. :)

    (Textul in caractere italice de mai sus este o bucatica de umor negru scaparand de sarcasm, cum este si punerea lui in caractere italice precum si aceasta paranteza. Va multumesc.)

  3. Din punctul meu de vedere, mi se pare total evident faptul ca romanii care fac tot felul de acte neadmise sa fie denigrati...si nu numai romanii...emigrantii in general...Fiecare tara isi are uscaciunile ei...crezi ca ei mai au nevoie si inca de altii? cred ca-s satui deja, de aceea vor doar sa-i elimine, sa nu-i lase sa se inmulteasca...Noi ne enervam degeaba, dar nu e normal ca romanii plecati la munca in alte tari sa faca ce fac ...au plecat la munca nu la violat femei si la crime.ne-am cam facut de rahat peste tot, de parca unde apare un roman apar si necazurile.nu cred ca oamenii cinstiti au probleme...cand iti vezi de treaba nimeni nu te categoriseste in nici alt fel dacat ca un om integrat intr-o societate.

  4. Iar chestia cu pusul botului mi se pare puerila...una e sa iti placa sa flirtezi, sa fii admirata, iar alta este cand un taranoi needucat sau un psihopat sare pe tine sa te calareasca fara voia ta.nimeni nu are dreptul sa incalce vointa unei persoane.fetelor le place sa provoace, astfel ele se simt admirate, placute, dar de aici pana a fi violate e un pas foarte mare.

  5. oricum e un subiect interesant

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 March 2009

    O fi ce spui tu, Lorena draga, chestiunea ridicata in discutie e mai degraba in ce masura supararea italienilor vine din modul particular in care decurge violul, decat din violul in sine.

    Este, in scurt, o diferenta culturala ?

    Pentru ca ia uite ce zice unul dintre cei sase ce-au umplut ziarele si femeile peninsulei in ultimele 3 luni : "Am violat-o ca sa-l umilesc pe prietenul ei italian. Si ea era si frumoasa."

    Ei ?

  7. Pinocchio`s avatar
    7
    Pinocchioinsigna de prim sosit 
    Wednesday, 4 March 2009

    Hm, italienii astia sint un popor pe care nu am reusit sa-l inteleg. Asta toamna am fost acolo in concediu, dupa care am hotarit ca imi trebuie o pauza luuuuuuuunga de italia si de italieni. (Chiar daca München este orasul cel mai nordic al Italiei.)

  8. Se pare ca italieni tot au ceva cu romani incercand sa ii lege de orice actiune raufacatoare la ei in tara!

  9. am avut ocazia sa cunosc o gramada de italieni.
    Daca ii intrebi de situatia romanilor din Italia mai ca i-ar lua acasa pe sarmanii romani batjocoriti.
    Eu unul m-am cam saturat de ipocrizia lor.

  10. Discriminarea va fi mereu peste tot, noi vorbim de italieni ca nu ne suporta si ca se poarta urat cu romani de acolo dar si noi facem discriminari la noi in tara!

  11. Porcul de York`s avatar
    11
    Porcul de York 
    Sunday, 27 September 2009

    Draga Lorena, nu vreau sa fiu misogin...nu mult. Daca "Manea slutul si uratul" trazneste o femeie in papusoi si-o incalta, e viol, deci clar e viol, defapt e VIOLUL. Daca vine "Dan capitan de plai" si tacticos rupe tzatzariul de pe ea, in acelasi papusoi, e o fantezie sexuala reusita. Calea...tot aia e , instrumentul seamana...dar ceva nu pushca. Ca daca pui mana pe "pasarica" te furnica, da daca pui mana pe furnica nu te "pasarica". Acuma, din fericire nu sunt femeie si nu stiu, dar sunt porc, deci pot sa am si eu o teorie si le-as ruga pe doamne sa mi-o darame cu argumente: "in conditii ideale, de vid, o femeie e foarte greu de violat. ea tinde in final sa cedeze, sau s-ar lasa cu muscaturi, zgarieturi, agresori sifonati si insangerati pe fatza, ochi scosi...orice numai sa nu polenizeze cu ei. deci, bag sama ca nu mereu...da uneori...refuzul nu-i la adevaratul sau potential!" OINK OINK !

  12. Porcul de York`s avatar
    12
    Porcul de York 
    Sunday, 27 September 2009

    na bine, poate am exagerat... incercam sa ma razbun pe unele d-re care se bucura si dupa isi dau seama ca a fost viol. am sa fiu o clipa serios: daca e viol pe bune, sunt de acord si m-ar bucura launtric ca violatorul sa ramana fara instrumentul de lucru. taiati la montaj. dinalea. ei dar daca nu a fost pe bune... sa se urle in piata publica pana s-o face coada ca al paine la funduletul d-rei. deci... revenim la demos ? toata lumea pentru ? gata, tac ... raman in umbra ca inca vreo 2 din astea si ma ostracizeaza lumea

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 September 2009

    Nah, exista sigur o categorie clara a victimei aparent paralizate, femeia care nu indrazneste sa faca nimic in timpul actului (de frica, de cine stie ce) dupa care se tunde si se spala o saptamana fara pauza, si asa mai departe. Cel putin in punctul asta, si teoria ta nu tine.

  14. Porcul de York`s avatar
    14
    Porcul de York 
    Sunday, 27 September 2009

    Stiu ...de asta am simtit nevoia sa ma justific in al doilea comment, mi-am dat seama cu constiinta incarcata ca incercarea mea de a tachina putin partea feminina bate in magarie, iar eu sunt doar porc.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 September 2009

    Lol magarul de porc.

    Tre' sa fii atent ce scrii pe internet, rar ai norocul sa fie citit in contextul in care tu ai scris.

  16. Porcul de York`s avatar
    16
    Porcul de York 
    Sunday, 27 September 2009

    Asta este motivul pentru care scriu aici, am niste certitudini pe care nu le am si in alte parti. Mai e si faptul ca ti-am vazut reclama prin oras, lucru care a atras si ideea de "mah, omul asta chiar se ocupa...asa trebuie sa arate un blog, ce avem noi sunt niste jurnale, caietele, jucariutze.." si asta nu cu gandul sa flatez ci sincer. Si-apoi, stiu eu sigur ca nu place blogul tau oricui, dar crede-ma ca pe aia nici nu-i vrei aici.

  17. Nu stiu ce sa zic.. Dar asa e romanu in general.. Ii dai un deget si iti i-a toata mana.. Cam asa e si cu o femeie.. Daca iti da numa un sarut tu vrei mai mult..

  18. Marius, daca nu stii ce sa zici, taci pur si simplu.

    Acu, eu as avea ceva de zis, numa ca n-am zis-o eu. Cu toate astea, tot vreau s-o impartasesc cu voi, asa ca iacata (respectele mele autorului necunoscut):

    "Refuzul unui pahar de alcool e ca refuzul unui viol. Iti place doar ca nu vrei in momentul ala"

    aa, v-ati prins mey?

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 February 2010

    @Marius Cam mecanicista interpretare, zic eu.

    @Narcisa Iara cu violuri ? Voi ajunge dracului in serps pe la google...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.