Roman ucis in Bolivia.

Friday, 17 April, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Trei persoane, pe care guvernul Boliviei le numeste "mercenari", au fost ucise in urma unei lupta cu politia in Santa Cruz ieri. Cei trei, din care unul roman, unul irlandezi si al treilea bolivian erau inarmati cu pusti si grenade, si au deschis focul atunci cand politistii au incercat sa-i aresteze, suna varianta oficiala.

Alte doua persoane au fost arestate in legatura cu un presupus complot pentru a-l asasina pe presedintele republicii Evo Morales, pe vicepresedintele Alvaro Garcia Linera si pe un alt membru al guvernului. Politia ar fi gasit asupra lor documente in legatura cu presupusul asasinat

"Ieri, am dat instructiuni vicepresedintelui sa porneasca la arestarea acestor mercenari, si azi dimineata am fost informat in legatura cu schimbul de focuri care a durat jumatate de ora, intr-un hotel din Santa Cruz. Trei straini sunt morti si alti doi arestati. " ar fi declarat Morales, in Caracas, Venezuela, unde se intalneste cu presedintele Venezuelei Hugo Chavez si presedintele Cubei Raul Castro.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

 1. zamolxis`s avatar
  1
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Friday, 17 April 2009

  varianta mea e ca vroiau sa-nvete tango si s-au dat jos la statia gresita..

 2. romania inedit`s avatar
  2
  romania inedit 
  Friday, 17 April 2009

  Cine i-a angajat pe oamenii aia ?

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Friday, 17 April 2009

  @zamolxis
  Pinto tus ojos
  el azabache de una pena,
  Gitana buena,
  yo vi tus lagrimas de amor...

  @romania inedit Nu e clar.

 4. Singurul lucru ok care mi-a ramas in cap despre Bolivia este ca se mesteca in mod constant frunze de coca (reglarea tensiunii arteriale datorita inaltimii mari la care se situeaza capitala). Coca leaves...mmmm.

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 April 2009

  Nu-i asa mare chestie de capul lor.

 6. Stiu, mi-a zis cineva care a fost prin Peru. Le poti obtine si-n Brazilia, e doar amenda pentru detinere (conteaza si cantitatile) in unele locuri. In Peru erau ok pentru detinere pentru ca laboratorul de decantare facea diferenta - daca e sa ne luam dupa Jurnalul National, in Bolivia locuitorii junglei decanteaza cocaina cu benzen si acid sulfuric printre craci si liane.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 April 2009

  Da, dupa metoda veche, dupa care a fost si izolata.

 8. E interesant de vazut cat de tarziu s-a interzis cocaina.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 April 2009

  Cam toate tampeniile astea, interzicem, facem, dregem, educam oamenii, le bagam destiu-n cur, lupta de clasa, anti-alcolismul, toate prostiile lumii s-au prasit incepand cam in zona 1900.

  Drac stie ce i-o apucat pe toti, numa de reformatori si salvatori ai lumii dai, de la Lenin la fetele batrane din Oregon.

 10. Cocaina pana in 1970 era numa buna pe post de ''painkiller''. Cocaina, drogul cu care ne luptam de nush cand se dadea copiiilor la farmacie acu 30-40 de ani. La o adica, si novocaina dentistilor are efecte similare.

 11. Oricum, thegooddrugs si alte site-uri arata ca principalele probleme cu drogurile sunt din cauza impurtitatilor din ele, impuritati cauzate de prepararea in ilegalitate singura posibila din cauza prohibitiei lor, prohibitie care (chipurile) ar fi avut drept cauza problemele cauzate de droguri.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 April 2009

  Cel putin la nivel de profesionisti/oameni informati, se cam cunosc chestiile astea, problema cu propaganda e ca poate convinge, dar nu poate schimba realitati.

 13. In afara de NY Times nu vad presa boliviana sa identifice "Romanul" nostru...

  Muertos y detenidos

  Eduardo Rózsa F. | Boliviano
  Fue abatido ayer. Era miembro de la inteligencia húngara y peleó con los croatas en la guerra de los Balcanes. Tenía 49 años.

  Dwyer M. Martin | Irlandés
  Fue acribillado en el cuarto piso del hotel Las Américas. Se había registrado allí la noche del pasado martes.

  Magyarosi Árpád | Húngaro
  Falleció en el operativo. No hay certeza de que sea su verdadero nombre. Magyar Árpád es un héroe de los albores de Hungría.

  Mario F. Tadic | Boliviano
  Es boliviano, de 58 años, y militar que se formó en Croacia. Fue trasladado por la Policía a La Paz y hoy estará ante un juez.

  Elod Toaso | Húngaro
  Tiene 29 años vivía en Budapest, es militar e ingeniero en seguridad. Fue detenido y se encuentra en la ciudad de La Paz.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Monday, 20 April 2009

  Magyarosi Arpad nu-i decat un nom de guerre ;)

 15. zamolxis`s avatar
  15
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Monday, 20 April 2009

  un héroe de los albores de Hungría eroul arborilor ciobanasul ungurean din Miorita

 16. Un filipinez`s avatar
  16
  Un filipinez 
  Thursday, 14 June 2012

  cele mai sincere condoleante...

 17. aproape toate biciurile la un loc`s avatar
  17
  aproape toate biciurile la un loc 
  Thursday, 14 June 2012

  marj la cersit inapoi in tarile calde

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.