Protopost.

Sunday, 31 May, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Un prototip ce se iubea c-o prototipa afla-ntr-o buna zi ca draga-i prototipa contactase o afectiune data de-un protozoar, ori flagelat ori ne.

Prototipa, neefind o biata prototeriana, ci din contra, protocordata cunoscuta pentru protocordeala-i, cu-n cocalar in prototip si-alti protitipi si protopopi, fugi la doctor, de-unde afla :

Ca protozoarul ce-i infectase protoginul era un protofit, lucru vadit dupa protuberante si-alte semne, si fiindca protoplasma-i continea proteine necunoscute si protoblasti plutind in solutii apoase si mucoase.

De disperare, biata prototipa dadu-n protocronie, plangand pe busturi protodorice si alte prototome dispuse din ordinul primariei in curtea de spital in care raspundea si-o organizatie protorace, si-o alta institutie anonima dar tenace.

In timp ce dragu-i prototip alerga prin farmacii ca sa gaseasca protocarbura, protobromura si protoclorura din care, amestecate bine, sa i se faca cura, prototipa desperata si despletita si descoperita alerga din protodiacon in protosinghel si din protoiereu in protopsalt, sedusa si complet abandonata unui mod de gandire protoistoric si complet inadecvat nevoilor societatii moderne, ori protozoarelor si protocordatelor din ea.

Pana cand, intr-o seara, sezand pe o bucata de protobitumen si mancand protocale sub raza unei protostele, prototipa realiza ca nu-i nici urma de protoxid in lista de principii active data de doctor prototipulu-i, motiv pentru care nici protozoarul nu putuse fi infrant, intrucat, dupa cum puteti urmari, transferul de protoni dinspre protoxid inspre protocarbura ingaduie formarea unui peroxid care formeaza o legatura van der Haals cu orice protoclorura, legatura fatala oricarui protoblast, si deci si periculosului protozoar.

Asa incat prototipa sari in sus de fericire, si nu dupa multa vreme, vindecata fiind, isi oferea din nou, dar cu mult protocol, acum curatul protogin drept cupa, din care sa soarba protobere toti prototipii interesati, cu prototipele lor cu tot.

Fin.

Category: Prz arhscrt
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. Cristian Lisandru`s avatar
    1
    Cristian Lisandru 
    Sunday, 31 May 2009

    Sunt protoimpresionat de ceea ce am protocitit şi cred că întreaga protoduminică devine mult mai protozâmbăreaţă...

  2. Jesus! Sti ca sunt uni oameni care se uita la TV cand se plictisesc? De ce nu incerci si tu aia ca poate tiar placea?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 31 May 2009

    @Cristian Lisandru Tu sa proiesti :)

    @dadatroll Ca nu-mi aford televizor.

  4. Si dupa ce-au sorbit cu protocol, din preacuratul protogin drept cupa, prototipi si prototipe deopotriva, banui ca vor protovi la protoplasma.

  5. Da nu pe cablu ca pe Proteve. Teai prins?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.