Problema protestarii.

Saturday, 05 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

La articolul precedent, un cititor a lasat un comentariu interesant.

Deci, fie un orasel de-o suta de oameni. Fiecare are slujba lui. Unu-i pompier, altu-i fermier, unu-i artist, altu-i gigolo, unu-i bucatar, altu-i instalator, pe scurt fiecare om face cate ceva util. (Nu va uitati la gen, sunt si femei si barbati, egal si uniform).

In acest orasel traiesc Traian si cu Raducu, unu' fost marinar, alalalt fost politruc. Chiar asa, mai cunoasteti alt exemplu de continuitate pe baricadele imbuibarii parlamentare ca Raducu' nost, membru in toate legislaturile din 1990 pana in 2004, ca deputat, si de-atunci incolo, tot fara intrerupere, senator, si ministru de 3-4 ori ? Un nou Bratianu, ce sa mai. Doar ca mai calp.

Si asa intr-o zi de luni, cei doi ce s-or vorbit, hai sa faca ei o noua regula, prin care oricine stranuta pe strada trebuie sa le aduca plocon o oaie. Oamenii diversi din orasel, auzind de prostia respectiva, s-au strans ciopor in fata primariei, cu pancarte, cu scandal, ca-i omoara. Traienel si cu Raducu l-au scos pe Emil, unu' mai subdezvoltat asa, angajat la primarie ca om de serviciu sa le spuna ca gata, nu se mai aplica legea, era invers si de fapt oricum, noa lasa. Oamenii au plecat pe la casele lor.

Dar in ziua de marti, ulterioara zilei de luni, cei doi s-or vorbit sa dea o lege ca orice persoana mai inalta decat trei stanjeni are a le aduce plocon o palarie. Lumea iara la primarie, scandal, pancarte, Emilutu' saracu', iara scos la explicatii, iara nu se mai face. Lumea inapoi pe la casele lor.

Miercuri niste tipi dubiosi din alt oras au venit in vizita la Raducu si Traienel, au mancat bine, au stat ei de povesti, si top ies astia doi cu o lege ca toate fetele sub 18 ani de nu's virgine tre' sa plece in bejenie cu noii prieteni ai oraselului, si sa stea acolo un an-doi, pana le-or trimite inapoi. Lumea, cu furci, cu coase, la primarie. Emilutu', iara, cu explicatii.

Si tot asa, in fiecare zi, fratele meu, Traienel si Raducu neavand alta treaba decat sa inventeze tampenii, oraselul intreg petrecea ziua toata protestand in fata primariei, in fiecare zi din alt motiv formal, dar in fond totdeauna din aceeasi cauza : ca e in general o idee proasta sa tii doi tampiti pe mancare si bautura sa dea foc la oras pana esti tu dus la munca.

Pana in final, vazand ca nu-i chip cu cei doi prosti, si vazand ca de atata protestat, nici mancarea nu-i gatita, nici femeile nu-s satisfacute, nici instalatiile nu-s instalate, si in general nimic nu-i facut cum trebe', locuitorii oraselului s-au hotarat, i-au luat pe Traienel si pe Raducu si i-au dus la fabrica de sapun, unde i-au fiert 4 ore in cazanul cu lesie, pana li s-au curatat frumos oasele, pe care le-au dus la fabrica de lipici. Si de-atunci incolo au avut un orasel nemaipomenit de spalatel si bine inchegat.

Pentru ca nu se poate, pana la urma, sa astepti din partea oamenilor care au o meserie sa-si petreaca toata ziua protestand, ca sa tina pasul cu toate tampeniile pe care le introduc oamenii care n-au alta meserie decat sa introduca tampenii.

Punem si noi de niste sapun ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Hai la lupta cea mare !!! :D

  2. ehe daca ar fi dupa mine le-as da mai intai pe la popou si i-as ruga mai intai pe Tarky... pe Cretinul de Naomi ... mai nou Marian Dàrtà sa fie protestatari
    Dupa aia mai vedem ce facem

  3. romania inedit`s avatar
    3
    romania inedit 
    Sunday, 6 September 2009

    E mare nevoie de aceasta solutie !

  4. mie imi placu vorba lui mironel. zise el inainte de formarea noului guvern: "baieti hotarativa unde vreti, la bulau sau la cascaval".

  5. BA, IN PULA MEA , tu pe bagi singur in seama, in speranta ca daca il futi pe zoso sau eftimie in gura .... pooate asa se redirectioneaza doi sau trei ... oaspeti

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    @Dr.A Tu parca erai om insurat, burghej, la casa ta... cu de-astia umblii ?!

    @fanitza O solutie posibila ar fi mutarea definitiva a cascavalului in bulau.

    @Hobbitu Pentru cineva care tine fo saispe directoare de trei parale pe blog, plus mizeria de pop-up cu "votati in directorul utilis", discursul te reprezinta. Zau asa.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.